smx Re: czy za okres macierzyńskiego ZUS nadsyła PITa 31.01.07, 13:39 tez jestem ciekawa.... Odpowiedz Link Zgłoś
pyzula3 Re: czy za okres macierzyńskiego ZUS nadsyła PITa 31.01.07, 14:40 Przeciez to nie ZUS tylko zaklad pracy wystawia Pit. Skoro jest to Twoj dochod to oczywiscie ze ten PIT dostaniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
jooska2 Re: czy za okres macierzyńskiego ZUS nadsyła PITa 31.01.07, 14:47 za macierzyński zakład pracy ?? chyba ci sie pomyliło. jak moze ci zaklad pracy wystawic pit za dochod ktory osiagnelas z zus?? Odpowiedz Link Zgłoś
pyzula3 Re: czy za okres macierzyńskiego ZUS nadsyła PITa 31.01.07, 14:54 bylam co prawda na macierzynskim 5 lat temu, teraz jestem drugi raz, ale wtedy ZUS nie przysylal mi PITu. To w takim razie jak to sie dzieje ze zasilek macierzynski przysyla mi na konto zaklad pracy a nie dostaje go bezposrednio z ZUSu? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtkowa Re: czy za okres macierzyńskiego ZUS nadsyła PITa 31.01.07, 15:17 Uzależnione jest to od ilości pracownikow w zakładzie, powyżej 20 wypłaca pracodawca Odpowiedz Link Zgłoś
jooska2 Re: czy za okres macierzyńskiego ZUS nadsyła PITa 31.01.07, 15:45 NIE MAM POJĘCIA. JA DOSTAWAŁAM Z ZUS-u. To tak jak emeryci-oni tez dostaja swiadczenia z zus i stamtad tez pit-y roczne. Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 pyzula 01.02.07, 20:57 jesli u Ciebie w firmie zatrudnia sie wiecej niz 20 osob to rozliczenia z tytulu macierzynskiego masz z zakladu pracy. Ja tak mialam, dostawalam macierzynski z pracy(oni naliczali) a oni rozliczali sie z zusem. Wiec zaklda pracy da Ci pit Odpowiedz Link Zgłoś
pyzula3 Re: czy za okres macierzyńskiego ZUS nadsyła PITa 31.01.07, 15:16 To chyba jednak tobie sie pomylilo. Odpowiedz Link Zgłoś
jooska2 Re: czy za okres macierzyńskiego ZUS nadsyła PITa 31.01.07, 15:47 widocznie tak. ale nie musisz być zaraz taka uszczypliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
pyzula3 Re: czy za okres macierzyńskiego ZUS nadsyła PITa 31.01.07, 15:49 Nie bylabym uszczypliwa gdybys Ty nie zaczela Odpowiedz Link Zgłoś
jooska2 Re: czy za okres macierzyńskiego ZUS nadsyła PITa 01.02.07, 08:57 jak widac nie pomyliło się ani tobie ani mnie Odpowiedz Link Zgłoś
jooska2 Re: czy za okres macierzyńskiego ZUS nadsyła PITa 31.01.07, 15:49 za szybko enernęłam. jak widac obie nie miałysmy racji. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiap76 Re: czy za okres macierzyńskiego ZUS nadsyła PITa 31.01.07, 14:42 Pewnie że ZUS przesyła bo niby jak byś się rozliczyła z Urzędem Skarbowym czekaj cierpliwie mają czas do końca lutego.Pozdrawiam-też czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiap76 Re: czy za okres macierzyńskiego ZUS nadsyła PITa 31.01.07, 14:42 Pewnie że ZUS przesyła bo niby jak byś się rozliczyła z Urzędem Skarbowym czekaj cierpliwie mają czas do końca lutego.Pozdrawiam-też czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelam Re: czy za okres macierzyńskiego ZUS nadsyła PITa 31.01.07, 15:00 Dostałam właśnie pit z zakładu pracy za cały rok-na macierzyńskim byłam od lipca do listopada Odpowiedz Link Zgłoś
gruba_dynia Re: czy za okres macierzyńskiego ZUS nadsyła PITa 01.02.07, 09:24 Za czas urlpu macierzyńskiego dostaje się ZASIŁEK macierzyński. Zasiłki są nieopodatkowane. Więc nie będzie żadnego PIT-u. Odpowiedz Link Zgłoś
aga272 Re: czy za okres macierzyńskiego ZUS nadsyła PITa 01.02.07, 09:48 gruba_dynia skąd masz takie informacje? Moze warto byłoby najpierw sprawdzić zanim wprowadzisz kogoś w błąd? PIT będzie, z zasiłkui również należy się rozliczyć z US. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ddorka1 Re: czy za okres macierzyńskiego ZUS nadsyła PITa 01.02.07, 11:01 Co Wy tu za teorie wymyslacie ? Gruba dynia ma racje, zus nie przysyła żadnych pitów, ponieważ zasiłek macierzyński nie jest opodatkowany tak samo jak wszystkie inne zasiłki w tym również wychowawczy. dziewczyny troszkę ruszyć łepetynką. Zakład pracy przysle wam Pit za cały rok, w tym jak wczesniej było napisane zasiłki nie są podatkowane. Odpowiedz Link Zgłoś
aga272 Re: czy za okres macierzyńskiego ZUS nadsyła PITa 01.02.07, 20:39 "Ruszyłam łepetyną" i oto co znalazłam, polecam: gospodarka.gazeta.pl/firma/2,31455,,,,78825735,P_INFOR.html Odpowiedz Link Zgłoś
machiatta Re: czy za okres macierzyńskiego ZUS nadsyła PITa 01.02.07, 21:30 Przesyła. Ale czeka aż do końca i wysyła 28 lutego listem zwykłym, więc przychodzi koło 10 marca. Odpowiedz Link Zgłoś