Dodaj do ulubionych

czy za okres macierzyńskiego ZUS nadsyła PITa?

31.01.07, 13:37
Obserwuj wątek
    • smx Re: czy za okres macierzyńskiego ZUS nadsyła PITa 31.01.07, 13:39
      tez jestem ciekawa....
      • pyzula3 Re: czy za okres macierzyńskiego ZUS nadsyła PITa 31.01.07, 14:40
        Przeciez to nie ZUS tylko zaklad pracy wystawia Pit. Skoro jest to Twoj dochod
        to oczywiscie ze ten PIT dostaniesz.
        • jooska2 Re: czy za okres macierzyńskiego ZUS nadsyła PITa 31.01.07, 14:47
          za macierzyński zakład pracy ?? chyba ci sie pomyliło. jak moze ci zaklad pracy
          wystawic pit za dochod ktory osiagnelas z zus??
          • pyzula3 Re: czy za okres macierzyńskiego ZUS nadsyła PITa 31.01.07, 14:54
            bylam co prawda na macierzynskim 5 lat temu, teraz jestem drugi raz, ale wtedy
            ZUS nie przysylal mi PITu. To w takim razie jak to sie dzieje ze zasilek
            macierzynski przysyla mi na konto zaklad pracy a nie dostaje go bezposrednio z ZUSu?
            • wojtkowa Re: czy za okres macierzyńskiego ZUS nadsyła PITa 31.01.07, 15:17
              Uzależnione jest to od ilości pracownikow w zakładzie, powyżej 20 wypłaca
              pracodawca
            • jooska2 Re: czy za okres macierzyńskiego ZUS nadsyła PITa 31.01.07, 15:45
              NIE MAM POJĘCIA. JA DOSTAWAŁAM Z ZUS-u. To tak jak emeryci-oni tez dostaja
              swiadczenia z zus i stamtad tez pit-y roczne.
            • shady27 pyzula 01.02.07, 20:57
              jesli u Ciebie w firmie zatrudnia sie wiecej niz 20 osob to rozliczenia z tytulu macierzynskiego masz z zakladu pracy. Ja tak mialam, dostawalam macierzynski z pracy(oni naliczali) a oni rozliczali sie z zusem. Wiec zaklda pracy da Ci pit
          • pyzula3 Re: czy za okres macierzyńskiego ZUS nadsyła PITa 31.01.07, 15:16
            To chyba jednak tobie sie pomylilo.
            • jooska2 Re: czy za okres macierzyńskiego ZUS nadsyła PITa 31.01.07, 15:47
              widocznie tak. ale nie musisz być zaraz taka uszczypliwa.
              • pyzula3 Re: czy za okres macierzyńskiego ZUS nadsyła PITa 31.01.07, 15:49
                Nie bylabym uszczypliwa gdybys Ty nie zaczela smile
                • jooska2 Re: czy za okres macierzyńskiego ZUS nadsyła PITa 01.02.07, 08:57
                  jak widac nie pomyliło się ani tobie ani mnie smile
                  • pyzula3 Re: czy za okres macierzyńskiego ZUS nadsyła PITa 01.02.07, 09:07
                    smile
            • jooska2 Re: czy za okres macierzyńskiego ZUS nadsyła PITa 31.01.07, 15:49
              za szybko enernęłam.
              jak widac obie nie miałysmy racji.
    • sylwiap76 Re: czy za okres macierzyńskiego ZUS nadsyła PITa 31.01.07, 14:42
      Pewnie że ZUS przesyła bo niby jak byś się rozliczyła z Urzędem Skarbowym
      czekaj cierpliwie mają czas do końca lutego.Pozdrawiam-też czekam.
    • sylwiap76 Re: czy za okres macierzyńskiego ZUS nadsyła PITa 31.01.07, 14:42
      Pewnie że ZUS przesyła bo niby jak byś się rozliczyła z Urzędem Skarbowym
      czekaj cierpliwie mają czas do końca lutego.Pozdrawiam-też czekam.
      • ewelam Re: czy za okres macierzyńskiego ZUS nadsyła PITa 31.01.07, 15:00
        Dostałam właśnie pit z zakładu pracy za cały rok-na macierzyńskim byłam od
        lipca do listopada
    • gruba_dynia Re: czy za okres macierzyńskiego ZUS nadsyła PITa 01.02.07, 09:24
      Za czas urlpu macierzyńskiego dostaje się ZASIŁEK macierzyński. Zasiłki są
      nieopodatkowane. Więc nie będzie żadnego PIT-u.
      • aga272 Re: czy za okres macierzyńskiego ZUS nadsyła PITa 01.02.07, 09:48
        gruba_dynia skąd masz takie informacje? Moze warto byłoby najpierw sprawdzić
        zanim wprowadzisz kogoś w błąd?
        PIT będzie, z zasiłkui również należy się rozliczyć z US.
        Pozdrawiam.
        • ddorka1 Re: czy za okres macierzyńskiego ZUS nadsyła PITa 01.02.07, 11:01
          Co Wy tu za teorie wymyslacie ? Gruba dynia ma racje, zus nie przysyła żadnych pitów, ponieważ zasiłek macierzyński nie jest opodatkowany tak samo jak wszystkie inne zasiłki w tym również wychowawczy. dziewczyny troszkę ruszyć łepetynką. Zakład pracy przysle wam Pit za cały rok, w tym jak wczesniej było napisane zasiłki nie są podatkowane.
          • aga272 Re: czy za okres macierzyńskiego ZUS nadsyła PITa 01.02.07, 20:39
            "Ruszyłam łepetyną" i oto co znalazłam, polecam:
            gospodarka.gazeta.pl/firma/2,31455,,,,78825735,P_INFOR.html
    • machiatta Re: czy za okres macierzyńskiego ZUS nadsyła PITa 01.02.07, 21:30
      Przesyła. Ale czeka aż do końca i wysyła 28 lutego listem zwykłym, więc przychodzi koło 10 marca.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka