jasmina251 Re: PRAWO PRACY!!!!!!!! 04.02.07, 10:20 Mama takie pytanie : Czy istnieje coś takiego jak aneks do rozwiązywanej umowy o pracę na czas okreslony,dzięki czemu rozwiązuje sie umowę na mocy porozumienia stron a niby ten aneks ma za zadanie sprawić że osoba która rozwiązuje umowę dostanie zasiłek dla bezrobotnych od razu. Po kolei: Kolega ma umowę na 5 lat-pełny etat Zwalnia sie i na mocy porozumienia stron i wmawia mi że zależy mu na aneksie do rozwiązania umowy na którym pisałoby "z przyczyn zakładowych" poniewąz wtedy ma dostać zasiłek od razu. U nas w regionie zasiłek dla bezrobotnych pobiera sie przez 6 miiesiecy ale przy umowie rozwiazanej na mocy porozumienia stron dostaje sie go po 3 miesiącach na 3 miesiące- to mu tez powiedziałam a on mi o tym aneksie... Z tego co wiem i uczyłam sie kiedyś to nie aneks a zmiana sposobu rozwiązania umowy gwarantuje mu zasiłek od razu a wtedy jest rowiązanie umowy za wypowiedzeniem(likwidacja stanowiska pracy lub likwidacja firmy-a nic takiego nie ma miejsca) Być może dawno nic nie sprawdzałam w przepisach prawa pracy i coś sie zmianiło ale według mnie nie ma aneksu takiego Pozdrawiam Was i jak zawsze licze na was Dziekuję Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
jasmina251 Re: PRAWO PRACY!!!!!!!! 04.02.07, 10:21 dzieki nchyb ale za szybko wcisnęłam to nie zabawa w skojażenia ale jakby była to ja typuję KOdeks wykroczeń Pozdrawiam Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
escribir Re: PRAWO PRACY!!!!!!!! 04.02.07, 19:27 pierwsze słysze o tego typu aneksie do rozwiązania umowy u pracę. ale nawet jeżeli cos takie by istniało, to tak czy inaczej w urzedzie rpacy przedstawia się świadectwo pracy, na którym musi być wskazana podstawa wypowiedzenia z odpowiednim paragrafem, zgodnie ze stanem faktycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaivcia Re: PRAWO PRACY!!!!!!!! 04.02.07, 15:30 na świadectwie pracy jest wpisany paragraf z kp na jakiej podstawie rozwiązano umowę o pracę Odpowiedz Link Zgłoś
jasmina251 Re: 04.02.07, 17:03 czy nie ma kogoś kto mi pomoże rozwiązac tą sprawe??? Odpowiedz Link Zgłoś
demonii Re: PRAWO PRACY!!!!!!!! 04.02.07, 18:21 Poczytaj tutaj, może znajdziesz odpowiedź www.prawo-pracy.pl/rozwiazanie_umowy_o_prace_wypowiedzenie_stosunku_pracy-k-7.html pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamaivcia Re: PRAWO PRACY!!!!!!!! 04.02.07, 18:49 porozumienie stron - jak sama nazwa wskazuje- jest interpretowane jako "obie strony tak się umówiły", nie ma teraz rozgraniczenia por.stron pracownik /pracodawca, porozumienie stron jest traktowane jako konsensus aneks, o którym mówi twój kolega nie ma racji bytu przy tej formie rozw. umowy o pracę co więcej na św. pracy - a to ten dokument przedstawia w UP jest info o formie rozw. stos. pracy Odpowiedz Link Zgłoś
jasmina251 Re: PRAWO PRACY!!!!!!!! 04.02.07, 20:07 już mi jaśniej ale prosze o jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
judzinka Re: PRAWO PRACY!!!!!!!! 12.01.14, 11:55 Polecam szkolenia z prawa pracy - aktualna wiedza w dzisiejszych czasach jest niezbędna... Odpowiedz Link Zgłoś