dagmama Re: kredyt na dowód? jak to z tym jest? 01.08.07, 16:18 Bez zaświadczenia o dochodach. Przychodzisz z dowodem (jak dowód nowy, to nawet drugi dokument niepotrzebny) i danymi zakładu pracy. Ja mam takie kredyty. Potem muszę zadzwonić i potwierdzić zatrudnienie, ale generalnie można powiedzieć, że to tylko "na dowód". Odpowiedz Link Zgłoś
duzozaduzo Re: kredyt na dowód? jak to z tym jest? 01.08.07, 16:19 za szybko czy faktycznie nie potrzeba zaświadczenia o zarobkach? podaje się dane firmy w której się pracuje i jak domyślam się dzwonią tam i sprawdzają czy faktycznie ów człowiek jest w danym miejscu zatrudniony, ale czy informują w jakim celu i dlaczego dzwonią? czy nie ma sposobu aby pracodawca nie wiedział o wziętym kredycie? (Moim pracodawcą jest teściowa i nie chcę aby się dowiedziała zwłaszcza, że chodzi mi o kwotę 3000 tysięcy). Nie wiecie jak z tym jest? Odpowiedz Link Zgłoś
dagmama Re: kredyt na dowód? jak to z tym jest? 01.08.07, 16:20 Ewentualnie można udawać, że "zakład pracy nie potwierdza zatrudnienia" i dołączyć REMUA albo wyciąg z konta, na które wpływa wypłata. Odpowiedz Link Zgłoś
duzozaduzo Re: kredyt na dowód? jak to z tym jest? 01.08.07, 16:22 yyy co to jest remua? problem z tym, że ja na konto mam tylko połowę wypłaty a drugą połowę dostaję do ręki, wiadomo jak jest... Odpowiedz Link Zgłoś
dagmama Re: kredyt na dowód? jak to z tym jest? 01.08.07, 16:24 Niestety liczy sie to, co można udokumentować. No właśnie, niby kredyt na dowód i już dokumenty... REMUA to jest dokument, który pracownik dostaje od pracodawcy na dowód, że zapłacił za niego ZUS. Faktycznie głupio nagle chcieć swoje ZUS REMUA. Odpowiedz Link Zgłoś
duzozaduzo Re: kredyt na dowód? jak to z tym jest? 01.08.07, 16:28 ech no to lipa... dziękuję Ci Dagmamo za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
dagmama Re: kredyt na dowód? jak to z tym jest? 01.08.07, 16:30 A może powiesz teściowej, że tylko komuś żyrujesz i mogą zadzwonić, czy pracujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: remua??? 01.08.07, 21:21 oczywiście masz na myśli druk RMiUA, czy się mylę...... Odpowiedz Link Zgłoś
agniesia1973 RMUA !!! 01.08.07, 22:02 Myślę, że chodzi o druk RMUA www.zus.pl/files/rmua.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
agniesia1973 Re: remua??? 01.08.07, 22:05 Jeszcze jedno: pracodawca ma obowiązek wręczania co miesiąc pracownikowi informacji o odprowadzanych składkach. Odpowiedz Link Zgłoś