Dodaj do ulubionych

pytanie do kadrowych

08.08.03, 13:59
Mój mąz pracuje w hurtowni zabawek - zajmuje się logistyka a w umowie ma
napisane :sprzedawca - rzekomo dlatego ,ze pani kadrowa nie znalzła
określenia na to co robi i twierdzi ,ze nie może na umowę
wpisać "specjalista d/s logistyki" - jeśli tak to dlaczego?? A moze jest
jakieś pokrewne , a dopuszczalne określenie ??
Obserwuj wątek
    • anulka222 Re: pytanie do kadrowych 08.08.03, 15:46
      Sama zajmuje się logistyką i nie wiem dlaczego Pani w kadrach nie mogła napisać
      specjalista ds.logistyki, a na jakie stanowisko była rekrutacja? Jeśli ktoś nie
      chce dać stanowiska specjalisty, to szczęsliwszym rozwiązaniem było użycie
      słowa logistyk. Mam nadzieję, że mąż nie podpisał umowy bo jeśli tak to znaczy,
      że zaakceptował stanowisko sprzedawca, a wierz mi logistyka i sprzedaż to dwie
      różne rzeczy i ponadto to szkoda, bo samodzielne i specjalistyczne stanowisko
      na dziesiejszym rynku pracy to nie przelewki.
      • dru.ga Re: pytanie do kadrowych 09.08.03, 16:36
        Tego akurat mi nie trzeba tłumaczyć,że sprzedawca a specjalista d/s logistyki
        to dwie różne sprawywink)) i dlatego chcemy z męzem wymóc ,zeby zapis w umowie
        był prawidłowy. Jednak pani kadrowa twierdzi ,że nie może takiej pozycji
        znależć w wykazie Zus - u czy czymś takim / przepraszam jeżeli coś myle ale
        się kompletnie nie znam -a kadrowa jest rzadko uchwytna, ale jak ja
        mąż "złapie" to się zapyta o co dokładnie chodzi/.
        Droga Anulko - czy możesz mi napisać jak dokładnie określono Twoje stanowisko
        i czy jest jakaś lista- wykaz takich stanowisk gdzie można zanleźć właśnie
        tego specjalistę a na który mgłby się powołać mój mąż w rozmowie z kadrową. On
        za niedługo będzie miał przedłużaną umowę i chcemy ten fakt wykorzystać żeby
        od razu zmienić zapis w rubryce stanowisko.

Z góry pięknie dziękuje za pomoc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka