sabinagrochola 24.06.08, 18:40 witam jestem w 33 tygodniu ciazy i mam 2 letnia coreczke czy w zwiazku z tym ze nie czyje sie na silach opiekowac corka lekarz ginekolog moze wystawic mojemu mezowi l4 ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pacynka27 Re: L4 dla meza pomocy 24.06.08, 18:45 Jeśli dziecko jest akurat chore, mąż jak najbardziej dostanie zwolnienie z tytułu opieki nad dzieckiem. Na zdrowe dziecko L4 się nie dostaje, takie dziecko albo jest z rodzicem (babcią, ciocią, opiekunką) w domu albo uczęszcza do placówki (żłobek, przedszkole). Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: L4 dla meza pomocy 24.06.08, 18:55 To zwolnienie to oczywiście od pediatry dziecka albo lekarza rodzinnego nie od gin. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: L4 dla meza pomocy 24.06.08, 19:37 Tutaj masz całkiem zwięźle opisane kiedy można skorzystać z opieki nad członkiem rodziny. Mąz może wziąć opiekę zarówno na Ciebie jak i na dziecko, płatne 80 procent. www.infor.pl/ubezpieczenia/aktualnosci/32401,Kiedy-pracownik-ma-prawo-do-sprawowania-platnej-opieki.html Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: L4 dla meza pomocy 24.06.08, 19:40 Acha jeszcze jedno, dziecko do lat 8 nie musi być wcale chore, żeby móc skorzystać z opieki na nie, może być zdrowe jeżeli jest chory inny członek rodziny, który do tej pory sprawował nad nim opiekę. Odpowiedz Link Zgłoś