hanka20074 17.05.09, 22:07 Mój M od stycznia jest zarejestrowany jako bezrobotny bez prawa do zasiłku.Na 1-szym wyznaczonym terminie do podpisu był,natomiast na 2- gim (12maja) już się nie pojawił.Zapomniał Co robić by nie utracił statusu bezrobotnego???Może ktoś pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misinka81 Re: M zapomniał odnotować sie w UP:-(help 17.05.09, 22:27 Jedynym chyba ratunkiem jest donieść zwolnienie lekarskie w ciagu dni. Ja kiedyś też zapomniałam i powiedziałam, że dziecko miałam przeziębione, ale nie byłam u lekarza. Wtedy pan z urzędu poszedł po jakiś papier i kazał mi napisać specjalne oświadczenie I jakoś przeszło. Odpowiedz Link Zgłoś
roksanaa22 Re: M zapomniał odnotować sie w UP:-(help 17.05.09, 22:47 Musi dostarczyć zwolnienie lekarskie w ciągu 7 dni.iech idzie do prywatnego(może być psychiatra) i grzecznie poprosi Odpowiedz Link Zgłoś
irmina-to-ja Re: M zapomniał odnotować sie w UP:-(help 18.05.09, 17:20 " roksanaa22 napisała Musi dostarczyć zwolnienie lekarskie w ciągu 7 dni.iech idzie do prywatnego(może być psychiatrawink) i grzecznie poprosiwink", taaaaaaaaa bezrobotny bez prawa do zasiłku niech pójdzie do lekarza prywatnego , ale sie uśmiałam,np dziecku jeść nie da tylko za wizytę zapłaci. pomyśl za nim napiszesz i czytaj ze zrozumieniem. Do autorki wątku Niech jedzie tam jak najszybciej i powie ze miał Rota wirusa i dopiero dziś czuję sie lepiej i nie zarazą- ewen, dziś tel jutro pojutrze wizyta, a jak lekarz to 1 kontaktu a nie prywatny, bo na pieczątki z gabinetów prywatnych mogą patrzeć podejrzliwie - Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: M zapomniał odnotować sie w UP:-(help 18.05.09, 18:24 A tak lekko poza tematem: byłam kiedyś zarejestrowana w UP i tez mi całkiem wyleciało z głowy, że mam jechać się podpisać. Następnego dnia po terminie zadzwonili do mnie z urzędu z przypomnieniem. A że mam daleko, to dali mi jeszcze jeden dzień. Bardzo miłych urzędników tam mają. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: M zapomniał odnotować sie w UP:-(help 18.05.09, 18:24 Też mi się zdarzyło zapomnieć. Poszłam później, powiedziałam, że zapomniałam. Pani trochę kręciła głową ale w sumie nic więcej. Więc spoko. Niech idzie, powie, że poprostu zapomniał albo że się źle poczuł albo miał pilne sprawy rodzinne i już. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: M zapomniał odnotować sie w UP:-(help 19.05.09, 11:38 też kiedyś zpaomniałam ale zadzwoniłam i pojechałam do urzędu po terminie. Okazało się,że jeden raz mozna mieć taką nieobecność więc nieh jedzie i będzie ok Iza Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: M zapomniał odnotować sie w UP:-(help 19.05.09, 11:39 * niech...oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
hanka20074 niestety nie udało się 19.05.09, 12:34 Dzwonił M.Został pozbawiony statusu bezrobotengo na 3 miesiące Jestem wściekła bo mieliśmy brać dotacje na rozwój fimy,tzn.M miał brać.A teraz... Mimo wszystko,dzięki za wszystkie podpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
travka1 Re: niestety nie udało się 19.05.09, 13:03 takich rzeczy nie zalatwia sie przez telefon...duzo prosciej jest odmowic przez tel niz w oczy...tak na przyszlosc Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: niestety nie udało się 22.05.09, 21:20 No to się zdziwiłam szczerze powiem. Tak jak pisałam miałam taką sytuację i nie było problemu. Poszłam później, powiedziałam, że zapomniałam i ok. Widać nie wszystkie panie urzędniczki są miłe : Odpowiedz Link Zgłoś