Dodaj do ulubionych

Streptococcus agalactiae.......prosze o odpowiedz.

23.09.09, 21:36
Pani dr, zglosilam sie na izbe przyjec z nieduzym stanem zapalnym pochwy, lekarz badajacy mnie, przepisal mi macmiror 500 complex i pobral posiew z szyjki macicy i pochwy.
Dzisiaj odebralam wyniki i wyszlo, ze jest obecny streptococcus agalactiae-liczny, posiew w kierunku bgs dodatni. Jestem w 23 tygodniu ciazy.
Strasznie sie martwie........
Obserwuj wątek
    • poleczka09 Re: Streptococcus agalactiae.......prosze o odpow 23.09.09, 22:06
      Dla Ciebie ta bakteria nie jest niebezpieczna, jest zagrożeniem dla dziecka ale dopiero w czasie porodu, bo moze dojśc do zakażenia dziecka tylko przy przechodzeniu przez kanał rodny. Dlatego między 35 a 37 tyg pobiera sie posiew-jeśli nadal będziesz miała tą bakterię, to 4 godziny przed porodem dadzą Ci antybiotyk, żeby uniknąc zakażenia malucha.Głowa do góry
    • prochottka1 Re: Streptococcus agalactiae.......prosze o odpow 23.09.09, 22:08
      wyszukiwarka bardzo duzo bylo na ten temat
    • agnieszka.lojek Re: Streptococcus agalactiae.......prosze o odpow 24.09.09, 09:28
      GBS jest niebezpieczny w trakcie przechodzenia malucha przez kanał
      rodny. W ciązy nie wymaga leczenia. Jeśli otrzymała Pani leczenie z
      powodu objawów infekcji pochwy ta bakteria też mogła być wytępiona.
      Nie ma powodu do zmartwienia!
      • franianianiamaj Re: Streptococcus agalactiae.......prosze o odpow 24.09.09, 09:40
        Dziekuje za odpowiedzsmile
        • loganmylove Re: Streptococcus agalactiae.......prosze o odpow 24.09.09, 09:43
          Miałam podobnie-liczne kolonie Strepa i dostałam Macmiror-w następnym posiewie
          czyściutkosmile
          • franianianiamaj Re: Streptococcus agalactiae.......prosze o odpow 24.09.09, 09:52
            Dziekuje serdecznie za odpowiedzismile
            Loganmylove, a Ty juz urodzilas?, czy czekasz na rozwiazanie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka