kindercentrum 03.10.09, 08:22 Witam, Od wczoraj męczy mnie katar bakteryjny (żółty, gęsty , zatokowy). Proszę o pomoc czym go potraktować można w 14 tc. Z góry wielki DZIĘKUJĘ. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matysiaczek.0 Re: Katar bakteryjny 03.10.09, 10:29 inhalacje z soli fizjologicznej, najlepiej elektronicznym inhalatorem, ale jak nie masz, to nad miską sobie powiś Odpowiedz Link Zgłoś
aga_sama Re: Katar bakteryjny 04.10.09, 11:16 Silne działanie antybakteryjne ma czosnek, ja w ciąży po surowym miałam straszną zgagę, więc łykałam tabletki z czosnkiem. Inhalacje z soli są dobre, można też robić okłady: sól (najlepiej morską) rozgrzać na suchej patelni, bardzo ciepłą zawinąć w bawełnianą szmatkę i położyć sobie te woreczki na zatokach. Niezastąpione są inhalacje za pomocą sinus rinse. Zestawy znajdziesz na allegro. Zdrowia życzę Odpowiedz Link Zgłoś
aga_sama Re: Katar bakteryjny 04.10.09, 11:17 Sorry, źle sie wyraziłam Sinus rinse to zestaw nie do inhalacji, tylko do płukania nosa i zatok, ważne, że dobrze działa. Odpowiedz Link Zgłoś
sarling Re: Katar bakteryjny 04.10.09, 11:32 A wiesz, aga, że ostatnio skonstruowałam sinus własnoręcznie? Sól fizjolog. + soda oczyszczona, działa identycznie, glut leje się jak złoto Ps co Ty, tu robisz, maniaczko? Odpowiedz Link Zgłoś
aga_sama Re: Katar bakteryjny 04.10.09, 18:27 No w ciąży... chcę być może jestem - mentalnie, bo wahanie nastrojów mam takie, jak trzeba Jak skonstruowałaś sinus rinse?? Odpowiedz Link Zgłoś
mar_rog Re: Katar bakteryjny 05.10.09, 10:41 Używaj też wody morskiej kilka razy dziennie. Rozrzedzi wydzieline i pomoże jej szybciej spłynąć Odpowiedz Link Zgłoś