Gość: ala IP: 109.79.218.* 01.12.09, 22:01 Czytałam ,że jezeli chce sie miec chłopczyka to najlepiej współżyc jak najbliżej owulacji. Ja współżyłam 9-10 a owulacja była 14. Czy jest szansa na to ze bedzie chłopiec? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wella Re: jaka szansa na chłopca? IP: *.adsl.alicedsl.de 01.12.09, 22:19 to ja raczej stawialabym na corke, chlopak w dniu owulacji lub tuz po niej. To sa tylko teorie, dla wielu nie majace sensu, ale fakt, nasz strzal w 17 dniu cyklu zaowocowal synkiem. Poza tym nikt nie moze teorii podwazyc dopoki nie sprawdzi w jej w sposob anstepujacy, seks tylkow jednym dniu cyklu i czekamy na wynik, bo kazdy inny stosunek daje mozliwosc zaplodnienia przed, po. Ostatnio naszla mnie taka mysl, potwierdzajaca z przymruzniem oka te teorie. Czasy krolow i produkcji synow jako spadkobiercow tronu... dlaczego wciaz rodzily sie corki? Bo krol byl tak zdesperowany zrobieniem syna, ze gdy tylko skonczyly sie tzw'dni nieczyste' to od razu przystepowali do boju, a tuz po okresie i przed owulacka jest szansa na dziewczynke i stad tyle corek. Moim zdaniem cos w tym jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredak Re: jaka szansa na chłopca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.09, 07:59 Oczywiście, że masz szansę. 50% na 50% Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka.2 Re: jaka szansa na chłopca? 27.01.10, 22:00 Czytałam, że jeseli do stosunku doszło na kilka dni przed owulacją większe prawdopodobieństwo jest, że będzie to dzieczynka. Dzieje sie tak, gdyż plemniki "dziewczynk" są wolniejsze ale dłużej zyją dlatego potrzebują wiecej czasu do dojscia do jajeczka. Natomiast plemniki"chłopczyków" są bardziej ruchliwe ale krócej żyją. Jeżeli do stosunku doszło kilka dmi przed owulacją to na chłopski rozum przetrwały tylko plemniki "dziewczynek". Ile jest w tym prawdy nie wiem Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka.2 Re: jaka szansa na chłopca? 27.01.10, 22:01 PS napisz nam jak bedziesz wiedziała jakiej płci jest Twoje maleństwo) Odpowiedz Link Zgłoś
zabka_80 Re: jaka szansa na chłopca? 28.01.10, 09:52 Może i teorie, ale u nas 2 razy się sprawdziło. Za pierwszym razem przed owulacją i dziewczynka, za drugim dokładnie w dzień owulacji i chłopiec. Ponieważ chcieliśmy zobaczyć, czy da się "wyczarować" chłopca, stosowałam wszystkie rady z tych teorii, czyli oprócz odpowiedniego dnia także dietę białkową no i podziałało. Ale równie dobrze może to być oczywiście przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asienka13 Re: jaka szansa na chłopca? IP: 193.201.167.* 28.01.10, 10:44 Dziewczyny, bez monitorowania cyklu nie da się powiedzieć kiedy była owulacja! Nawet obserwowanie śluzu i mierzenie temperatury nie wskazuje nam dokładnego dnia. Można podac kilka dni kiedy mogła się pojawić. Często dziewczyny piszą, że wiedza bo wtedy kłują je jajniki. Jajniki mogą kłuć kiedy jajeczko dojrzewa i się rozpycha lub kiedy dochodzi do owulacji lub po owulacji kiedy zaczyna pracowac ciałko żółte. I w każdym cyklu może być inaczej! Więc pisząc, że doszło do zapłodnienia dokładnie w dzień owulacji nie zawsze musi pokrywac się to z rzeczywistością Odpowiedz Link Zgłoś
zabka_80 Re: jaka szansa na chłopca? 28.01.10, 11:08 To prawda, zwłaszcza że nie wiesz też dokładnie, czy zapłodnienie nastąpiło od razu, przecież plemniki też trochę żyją i może dojść do zapłodnienia później. Chodziło mi o to, że to było dokładnie w dniu, gdy powinna być owulacja wg wyliczeń, a na dziewczynkę lepiej próbować parę dni wcześniej. Zresztą wiadomo, że to wszystko w dużym stopniu ruletka, ale ponieważ u nas się udało, to może chociaż prawdopodobieństwo da się zwiększyć, stosując te różne teorie tzn. dietę i dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
funky_mamma Re: jaka szansa na chłopca? 28.01.10, 11:24 Ech, dajcie spokój z tymi teoriami, ja się zawiodłam na nich 2 razy. Pierwsze dziecko, dwa stosunki bez zabezpieczenia w 7 i 9 dniu cyklu (cykle miałam wtedy średnio 30-32-dniowe), myślałam właśnie, że będzie dziewczynka a mamy syna. Przy drugim staraniu oprócz stosunków parę dni przed owulacją dołączyłam jeszcze odpowiednie pozycje na dziewczynkę i dietę i dupa, znowu syn Odpowiedz Link Zgłoś
katmiller Re: jaka szansa na chłopca? 28.01.10, 11:28 Ja miałam monitorowany cykl, współżycie w dzień owulacji i niedługo będziemy mieć córkę. Nie ma reguły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniwidu Re: jaka szansa na chłopca? IP: 212.87.245.* 28.01.10, 11:44 zgadzam sie z katmiller że nawet w dzień owulki może być dziewczynka bo np.wyczytałam że ojcowie którzy pracują w trudnych warunkach czasem niebezpiecznych czy szkodliwych dla zdrowia,są sami w sobie "słabsi" i wtedy ich plemniczki męskie są również zbyt słabe do działania a plemniczki żeńskie są według biologii zawsze mocniejsze i jeśli na moim przykładzie teraz noszę dziewczynkę to ta teoria się sprawdzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniwidu Re: jaka szansa na chłopca? IP: 212.87.245.* 28.01.10, 11:37 ja również bardzo jestem ciekawa czy udało nam sie z mężem trafić w chłopca ale oczywiscie podchodzimy do tego z przymrużeniem oka mamy już 4 letnią córeczkę a ona chciałaby braciszka ale oczywiscie póki co to nastawiamy ją na ewentualną siostrzyczkę choć ona uparła się jakby wiedziała co będzie kochaliśmy się z mężem 15 i 16 dnia cyklu przy cyklach 29-31dniowych,mierzyłam temperaturę i obserwowałam śluz ale z tą temperaturą to coś mi nie pasowało więc żeby nie przegapić całkiem owulacji jednak podjęliśmy działanie mniej więcej w połowie cyklu,bo według teorii owulacja następuje 14 dni przed następnym okresem.jestem w 17 tyg ciązy i 2 tyg temu nie udało się określić płci dziecka ale następne usg mam 8 lutego więc może wtedy będziemy już wiedzieć dam znać jak się dowiem Odpowiedz Link Zgłoś
evrin Re: jaka szansa na chłopca? 28.01.10, 11:46 celowaliscie w dziewczynke przeciez, zdziwilabym sie, gdyby byl z tego syn. na syna to w trakcie lub chwile po owulacji a na dziewczynke przed. my sie stosowalismy i bedzie coreczka. robilam testy owu wiec wiedzialam, kiedy nadchodzi i wtedy szlaban na seks Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: jaka szansa na chłopca? IP: 212.87.245.* 28.01.10, 13:05 evrin czy ja cię dobrze zrozumiałam że jak chce sie dziewczynkę to trzeba współżyć przed owulacją i do jej wystąpienia np.1-2 dni przed absolutnie nie wolno bo wtedy to juz moze byc chłopiec? przepraszam za byc może głupie pytanie ale chciałabym sie upewnic Odpowiedz Link Zgłoś
bulikinia Re: jaka szansa na chłopca? 28.01.10, 20:32 Ja zaszłam w ciążę w 7 dniu cyklu i ma być chłopak, nie ma reguły Odpowiedz Link Zgłoś
evrin Re: jaka szansa na chłopca? 28.01.10, 22:55 teorai wyglada tak: na dziewczynke przed owulacja i facet przy wytrysku nie wchodzi do konca. Plemniki dziewczynki sa wolne ale bardziej wytrzymale, poradza sobie z kwasnym srodowiskiem pochwy ale jak juz jest owulacja to moga nie zdazyc... dlatego ona sobie poczekaja na jajeczko a meskie padna z wycienczenia na chlopaka: seks w trakcie owulacji lub po i "dopychamy" plamniki chlopiece sa szybkie i jak im pomozemy w pokonaniu niedobrego srodowiska pochwy to dobiegna pierwsze. ale czy to faktycznie skutkuje? mysle ze na pewno zwieksza prawdopodobienstwo okreslenia płci. trzeba tez dokladnie wiedziec kiedy jest/bedzie owulacja, ja mialam te testy owu wiec wiedzialam. zatem jak mi wyszedl test owu pozytywny(czyli ze w ciagu najblizszych 36h moze byc owulacja) to dalismy na wstrzymanie. A pisze, ze "moze byc owulacja" bo sa tez cykle bezowulacyjne a te testy badaja wzrost jakiegos hormonu, ktory wzrasta wlasnie tuz przed owulacja. Celowalismy w core i bedzie cora. Odpowiedz Link Zgłoś
eniigmaa Re: jaka szansa na chłopca? 28.01.10, 22:18 z synkiem to za bardzo nie wiem jak było, ale według tej teorii - seks w samą owulację - powinien być drugi chłopak, a jest córeczka chciałam dziewczynkę, ale trudniej "celować", po roku starań staraliśmy się już po prostu o dziecko, ale i tak się udało Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka75 Re: jaka szansa na chłopca? 29.01.10, 11:38 Moim zdaniem duża - ok. 50% Odpowiedz Link Zgłoś
battie Re: jaka szansa na chłopca? 30.01.10, 20:14 Myślę, że jak to kilka dziewczyn już napisało, szansa jest z reguły taka sama: 50% bez względu na płeć. BAdania tego typu są mało pewne i w związku z tym raczej niewiele lepsze od "mądrości ludowych" (może są to z resztą wspólczesne mądrości ludowe?). W każdym razie pamiętaj, że płeć nie zależy tak naprawdę od tego, kiedy było zbliżenie, ale od tego jaki plemnik wniknął do jajeczka - i choć może istnieć tu jakiś handicap przy dłuższym czy krótszym okresem do jajeczkowania to nie jest jedyny warunek do spełnienia. Dawno temu czytałam poważną pracę naukową o parze, która mogła mieć dzieci tylko jednej płci (nie pamiętam jakiej) bo śluz pochwy i szyjki macicy "wykańczały" plemniki jednego rodzaju . Zastanawiam się, czy tak było u moich dziadków (6 x ciąża, 6 córek, a napewno nie celowali "w fazę cyklu"). Poza tym zawsze się można zdziwić juz nawet po porodzie . Odpowiedz Link Zgłoś
aniwidu Re: jaka szansa na chłopca? 08.02.10, 17:56 kochane dziewczyny,dziś byłam na kolejnym usg(18tydz,0dni),byłam nastawiona że wreszcie sie dowiem czy to chłopiec czy dziewczynka ,no ale niestety,maluszek nie chciał sie za bardzo zaprezentować żeby lekarz miał 100% widoczności.w jednym momencie tylko uchwycił obraz na którym dzidzi było przodem i między nóżkami było widać taka niby "bułeczkę"ale to nie daje gwarancji że to jest dziewczynka ,bo równie dobrze mogą to byc dwa jajeczka i mam pytanie czy może mi któraś z was potwierdzić że jak dziecko z przodu się pokazuje to nie ma pewności i czy siusiak jest widoczny na obrazie tylko gdy dzidzi jest bokiem ułożone? chciałabym juz wiedzieć czy to chłopiec czy dziewczynka))) Odpowiedz Link Zgłoś
ex-presja Re: jaka szansa na chłopca? 08.02.10, 19:33 jest szansa, u mnie 11 dzień cyklu, chłopiec będzie Odpowiedz Link Zgłoś
meg303 Re: jaka szansa na chłopca? 08.02.10, 20:04 Zaszłam w ciąże w 6 dniu cyklu, wiem to na 100%. Mam synka Odpowiedz Link Zgłoś
klamag Re: jaka szansa na chłopca? 09.02.10, 09:19 Ja zaszłam w ciążę w 8 dniu cyklu. Również wiem to na 100% Teoretycznie powinna być dziewczynka, za 2 tygodnie będzie drugi chłopak Jestem szczęśliwa! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Bartuś: Barłomiej Bartolinni Odpowiedz Link Zgłoś
evrin Re: jaka szansa na chłopca? 09.02.10, 12:54 a w ktorym dniu cyklu byla owulacja? bo ja zaszlam w 11 ale ta liczba ma jakies znaczenie dopiero gdy napisze, ze w 13 mialam owu. Odpowiedz Link Zgłoś
klamag Re: jaka szansa na chłopca? 09.02.10, 13:20 Niestety mam małe szanse na dziewczynkę Owulację mam już w 10 dniu, na 14 dzień jajeczka już nie ma. A okres mam 8 dni!! I w ostatnim dniu okresu powstał własnie chłopiec. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Bartuś: Barłomiej Bartolinni Odpowiedz Link Zgłoś