zawirowana 27.01.04, 12:53 czy oriętujecie się jak długo trzeb czekać na wyniki "tytułowych" badań. Czy ktoś może wyjaśnić ja to wygląda. Mój mąż jest strasznie zestresowany i chcę go uspokoić Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malika5 Re: badanie nasienia 27.01.04, 13:38 Mój mąż też miał skierowanie na badanie nasienia, ale nie poszedł bo też się strasznie zestresował. Och te chłopy) Wiem tylko, że nie wolno 2 tyg. wcześniej uprawiać seksu. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka74 Re: badanie nasienia 27.01.04, 14:48 A mój mąż zrobił bez żadnych problemów! Dopiero po Waszych wypowiedziach widzę, że powinnam być z niego dumna! To było co prawda w zeszłym roku ale nie przypominam sobie żeby nie można było wcześniej uprawiać seksu. Wyniki były po paru dniach. A wyglądało to tak, że "sprawę" załatwił w domu do jednorazowego pudełeczka (takiego z apteki jak na mocz) i musiał dostarczyć to do szpitala chyba w ciągu godziny do dwóch godzin. Im szybciej tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: badanie nasienia 27.01.04, 14:53 dwutygodniowa abstynencja to za dlugo, wystarczy kika dni. Mozna dostarczyc z domu, ale lepiej oddac nasienie na miejscu, bo liczy sie czas i warunki przechowywania. Jesli robisz to w prywatnej klinice (np nOvum), to jest specjalny pokoik (pewnie mozna wejsc z zona), gdzie sa "pomoce naukowe", czyli pisemka. W porownaniu z badaniami, jakie musza niekiedy przejsc kobiety, to wydaje sie byc calkiem przyjemne Zajrzyj jescze na forum "nieplodnosc", tam bylo duzo wypowiedzi na ten temat calkiem niedawno - na pewno znajdziesz przez wyszukiwarke. aga Odpowiedz Link Zgłoś