Gość: AniaW IP: 83.1.100.* 11.12.09, 22:54 Witam, jestem w 24tc i profilaktycznie popijam codziennie nalewkę z czosnku, cytryny i miodu. Chciałam się upewnić, czy na pewno jest to bezpieczne w okresie ciąży. Będę wdzięczna za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kotkowa Re: Czosnek - codziennie? 12.12.09, 11:30 Na czosnek trzeba uwazac, moze powodowac krwawienia. Dopuszczalna dawka to max 1-2 zabki dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Re: Czosnek - codziennie? IP: 77.236.9.* 12.12.09, 13:34 mogłabym prosić o przepis? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Czosnek - codziennie? IP: 83.1.100.* 12.12.09, 23:41 Jasne Rozgnieść 2 pałki (!) czosnku, dodać 4 łyżki miodu oraz wycisnąć sok z dwóch cytryn. Wszystko zalać dwiema szklankami przegotowanej lub źródlanej wody i dokładnie wymieszać. Odstawić na 48h, żeby się przegryzło. Pić dwie łyżki dziennie. Osobiście piję dodane do małej ilości mleka, bo jakoś w wersji "soute" nie może mi przejść przez gardło Wydaje mi się, że te dwie łyżki na pewno nie przekraczają dopuszczalnej dawki czosnku, o której wyżej pisała kotkowa. Smacznego (??? ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Re: Czosnek - codziennie? IP: 77.236.9.* 13.12.09, 09:24 wielkie dzięki, zaraz sobie przygotuję, ostatnio ciągle dopada mnie przeziębienie i szukam sposobów na wzmocnienie się , dzięki raz jeszcze, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jombusiowa Re: Czosnek - codziennie? IP: *.adsl.inetia.pl 12.12.09, 16:29 przepisy w necie są-poszukaj Ja piłam do czasu...aż mnie jakoś odrzuciło i nie mogę się przemóc żeby znów go zrobić. czosnek dodaję do innych dań, choć wydaje mi się, że wtym syropie jest super. Odpowiedz Link Zgłoś