IP: *.tktelekom.pl 19.12.09, 19:30
Dziewczyny powiedzcie mi czy mogę iść do dentysty jestem w 38 tygodniu ciąży
wszystko jest ok a w zeszłym tygodniu wypadła mi plomba jest mała dziurka
która nie daje mi żyć będę wdzięczna za odp
Obserwuj wątek
    • kotkowa Re: dentysta 19.12.09, 19:35
      Pewnie, że możesz, tylko powiedz, że jesteś w ciąży, z resztą będzie widać smile W
      ciąży nie daje się po prostu znieczulenia takiego, jak zwykle, tylko specjalne,
      nie zawierające adrenaliny, czy coś takiego. Może u Ciebie w ogóle znieczulenie
      nie będzie potrzebne.
      • gaga_73 Re: dentysta 19.12.09, 22:37
        Jasne że idź, przynajmniej będziesz miała z głowy przed porodem.

Fajnie masz, że to tuż tuż!
    • wilhelminaslimak Re: dentysta 21.12.09, 11:24
      Mnie w 33tc zaczął puchnąć ząb, poszłam do dentysty i... zemdlałam na fotelu.
      smile Odleciałam totalnie! Przestraszyłam całą przychodnię, bardziej niż siebie.
      Ostatecznie pani założyła mi fleczer na już wywierconą dziurę i kazała się
      wstrzymać z wizytami u dentysty do po porodu.

Dodam, że dentystka zaczęła mi robić zęba bez znieczulenia (żeby nie było, ze
      zemdlałam od jakiejś tam substancji), a zemdlałam jak sądzę z powodu pozycji na
      fotelu, musiało mi coś na coś ucisnąć. Do tego jak mi się już słabo zrobiło to
      pani mi rozłożyła fotel - co jeszcze pogorszyło sytuację, bo leżałam już całkiem
      na plecach.

Ale jak sądzę, nie każdy w 3 trymetrze ma omdlenia. Tylko trzeba pamiętać, że
      jak się już coś dzieje, to nie kłaść się na plecach tylko na boku.
      • ewio Re: dentysta 21.12.09, 12:31
        Ja w ciąży leczyłam zęby choć muszę przyznać, że był to dla mnie stres. Do
        porodu zostało Ci naprawdę niewiele więc możesz wstrzymać się na te kilka tygodni.
        • hanwar leczyć 21.12.09, 18:50

• agnieszka.lojek Re: dentysta 21.12.09, 20:57
      Koniecznie powinna Pani iść do dentysty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka