Gość: Jza IP: *.tktelekom.pl 19.12.09, 19:30 Dziewczyny powiedzcie mi czy mogę iść do dentysty jestem w 38 tygodniu ciąży wszystko jest ok a w zeszłym tygodniu wypadła mi plomba jest mała dziurka która nie daje mi żyć będę wdzięczna za odp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kotkowa Re: dentysta 19.12.09, 19:35 Pewnie, że możesz, tylko powiedz, że jesteś w ciąży, z resztą będzie widać W ciąży nie daje się po prostu znieczulenia takiego, jak zwykle, tylko specjalne, nie zawierające adrenaliny, czy coś takiego. Może u Ciebie w ogóle znieczulenie nie będzie potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
gaga_73 Re: dentysta 19.12.09, 22:37 Jasne że idź, przynajmniej będziesz miała z głowy przed porodem. Fajnie masz, że to tuż tuż! Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelminaslimak Re: dentysta 21.12.09, 11:24 Mnie w 33tc zaczął puchnąć ząb, poszłam do dentysty i... zemdlałam na fotelu. Odleciałam totalnie! Przestraszyłam całą przychodnię, bardziej niż siebie. Ostatecznie pani założyła mi fleczer na już wywierconą dziurę i kazała się wstrzymać z wizytami u dentysty do po porodu. Dodam, że dentystka zaczęła mi robić zęba bez znieczulenia (żeby nie było, ze zemdlałam od jakiejś tam substancji), a zemdlałam jak sądzę z powodu pozycji na fotelu, musiało mi coś na coś ucisnąć. Do tego jak mi się już słabo zrobiło to pani mi rozłożyła fotel - co jeszcze pogorszyło sytuację, bo leżałam już całkiem na plecach. Ale jak sądzę, nie każdy w 3 trymetrze ma omdlenia. Tylko trzeba pamiętać, że jak się już coś dzieje, to nie kłaść się na plecach tylko na boku. Odpowiedz Link Zgłoś
ewio Re: dentysta 21.12.09, 12:31 Ja w ciąży leczyłam zęby choć muszę przyznać, że był to dla mnie stres. Do porodu zostało Ci naprawdę niewiele więc możesz wstrzymać się na te kilka tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.lojek Re: dentysta 21.12.09, 20:57 Koniecznie powinna Pani iść do dentysty. Odpowiedz Link Zgłoś