Dodaj do ulubionych

Mamy zza oceanu?

03.02.04, 19:31
Czy sa tu jakies przyszle mamy zza oceanu? Mieszkam na stale za Wielka
Kaluza, a dokladnie w Nowym Jorku, i chetnie nawiaze kontakt z oczekujacymi
mamusiami.

wiktorka
Obserwuj wątek
    • 1234l2 Re: Mamy zza oceanu? 04.02.04, 16:58
      ja mieszkam w bridgeport, connectiut. termin na 17 luty,a ty?
      • sylcia22 Re: Mamy zza oceanu? 04.02.04, 17:31
        Hej!Ja klikam z Buffalo,N.Y. termin 30 marca.Pozdrawiam serdecznie ,sylcia!!!
        • aniutek Re: Mamy zza oceanu? 04.02.04, 18:45
          ja w NYC a termin mam na 5 maja
    • viktoria78 Re: Mamy zza oceanu? 04.02.04, 23:21
      Witajcie,

mieszkam w NYC, z widokami na Buffalo - za jakies pare miesiecy. Termin mam na
      27 maja. Jakby ktoras w Was chciala sie ze mna skontaktowac, mozecie pisac na
      adres prywatny zuczekzarloczek@hotmail.com.
      Aniutku, a ktory szpital wybralas?

Pozdrawiam

wiktorka
      • magola1 Re: Mamy zza oceanu? 05.02.04, 00:08
        Ja sie ciesze,ze widze mamy z NY i okolic. Aniutek czy to nie Ty otrwarlas
        podobny link pare tyg. temu. Probowalam Cie namierzyc, ale bez skutku.? Ja
        chyba jestem najdalej w moich wzmaganiach z ciaza termin na 26 luty, ale
        strasza mnie w szpitalu, ze moze szybciej.
        Pozdrawiam Was wszystkie i wasze skarby

Magda
        • aniutek Re: Mamy zza oceanu? 05.02.04, 06:20
          ano jakos sie nie moglysmy znalesc...
          oj 26 luty to juz lada chwila, tez bym chciala juz..... nie moge sie doczekac czas jakos tak wolno
          plynie.
          czy znasz juz plec malucha?
          ja czekam na dziewczynke, bede rodzila w bellevue ( najblizszy szpital) poki co wrazenia OK.
    • viola47 Re: Mamy zza oceanu? 05.02.04, 13:45
      Witajcie!
      Mieszkam takze w NYC i termin porodu mam na 27 luty, chociaz urodze
      najprawdopodobniej juz za tydzien.Bede rodzic w St. Vincent na Manhattanie.
      Pierwszego synka ponad 3 lata temu rodzilam w Bellevue na 1 Ave...
      Pozdrawiam !
      • magola1 Re: Mamy zza oceanu? 05.02.04, 20:09
        A mi sie dzisiaj trzesa nogi ze stachu. Od miesiaca ma podwyzszone cisnienie
        130/90 i dwa razy w tyg. jezdze do szpitala, aby mojej malutkiej corci zrobili
        KTG. Wczoraj odczas wizyty gin powiedziala, ze cisnienie mi bardzo skacze, a do
        tego mala jak na 37 tydzien jest troche za malutka. Dodala, ze jesli jest za
        malo wod plodowych to porod trzeba bedzie wywolac. Tak ze jutro o 10 musze
        stawic sie w szpitalu zwarta i gotowa.
        Trzymajcie kciuki
        Pozdrowienia
        Magda
        • viktoria78 Re: Mamy zza oceanu? 05.02.04, 22:07
          Eh, tak mysle,ze sie musisz baaardzo denerwowac - moja siostra byla niedawno w
          podobnej sytuacjii - zrobili jej cesarke w 36 tygodniu, i tez zostala
          poinformowana,ze dziecko jest za malutkie - no i ze ma za duza glowke, za maly
          brzuszek, i takie tam... Miala za malo wod,ale mala urodzila sie zdrowiutka. A
          stracha napedzili niezlego - w jednym z nowojorskim St. Vincent's!
          Wszystko bedzie w porzadku - 3mam kciuki.
          • aniutek Re: Mamy zza oceanu? 06.02.04, 05:48
            Magola - trzymam kciuki smile

Viktoria- jakie wrazenia z bellevue???
            ciekawa jestem i bede wdzieczna za refleksje smile
            • magola1 Re: Mamy zza oceanu? 11.02.04, 00:27
              kochane dziewczyny,

Jak pisalam kolana mi sie trzesly w piatek, ale poszlam do szpitala. KTG, USG i
              cisnienie za wysokie, teraz az za bardzo 156/106. Moja gin. zadecydowala, ze
              najlepiej bedzie gdy zostane w szpitalu. Cisnienie w szpitalu wrocilo do normy,
              a wielka niespodzianka i przede wszystkim strach... pojawily sie skurcze. Moja
              malenka coreczka rodzila si przez 13 godzin i w sobote 7 lutego o 8:43
              uslyszalm najcudowniejszy odglos swiata- krzyk mojego dziecka. Mimo ze Olenka
              urodzila sie 3 tyg. wszesniej wazyla 6.4 LB i miala 20 inch. dlugosci.
              dostala 10 w skali apar. A eraz ja najszczesliwsza mama na swieci pisze aby Wam
              doniesc te radosna wiadomosc i moja kruszynka smacznie spi. Trzymam teraz za
              Was kciuki. Jak bedziecie rodzic to koniecznie proscie o epidural (ja podczas
              skurczy spalam) i wescie swoich mezow - moj tak mi pomagal, ze nie weim czy to
              on urodzil czy ja, jestem z niego dumna.
              Pozdrawiam
              Magda i Olenka
              • aniutek Re: Mamy zza oceanu? 11.02.04, 03:26
                Gratulacje Magola :smile))))
                duzo dobrego na to nowe zycie :smile)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka