Dodaj do ulubionych

Planownie ciąży

09.01.10, 13:36
Mam pytanie odtyczące tego kiedy najlepiej wykonać test aby był już w pełni
miarodajny... mam regularny okres srednio 29 dniowy cykl jesli do stosunku
doszło 1 stycznia (czyli dzien płodny) z testu owulacyjnego owulacja wypadłam
na 2 stycznia ...
Obserwuj wątek
    • daritta89 Re: Planownie ciąży 09.01.10, 13:37
      dodam ze juz strasznie zniecierpliwiona jestem najchetniej juz bym pobiegla do
      lekarza
      • railly Re: Planownie ciąży 09.01.10, 13:50
        dzień po dacie planowej miesiączki, czyli 15 dni po owulacji.
        • kaeira Re: Planownie ciąży 09.01.10, 14:12
          railly napisała:
          > dzień po dacie planowej miesiączki,

A jeszcze lepiej 3 dni po.
          Oczywiście sporo wcześniej też może wyjść wynik pozytywny, ale bywa, że poziom
          hormonów jest jeszcze zbyt niski, i wynik wychodzi negatywny, choć ciąża jest.
          • Gość: marzenie78 Re: Planownie ciąży IP: *.toya.net.pl 09.01.10, 15:53
            kochana0ja mialam owu jakos w tych okolicach co Ty i vykle 32 dniowe wiec
            powinnam testowac jakos za 3 -4 dni a ja zatestowałam dzis i sa dwie
            kreski!!!!!!!!!!!!!jestem po poronieniu wiec juz pryjmuje Duphaston na
            potrzymanie wiec mi tym bardziej zalezało aby wczosnie wiedziec co i jakwink
            wiec myśle ze mozesz zatestowac ale pamietajk ze stężenie Bhcg jest jeszcze
            niskie Mi wyszla blada kreska ale spokojnie widoczne dla mnie I
            meza!!!!!!!!pozdarwiamwink i napisz co i jak.winkMOZE RAZEM SPOTKAMY SIE NA
            WRZEŚNIU 2010!!czekam na odpo.Twojawink
    • Gość: oczekujaca Re: Planownie ciąży IP: *.chello.pl 09.01.10, 19:51
      witam, jestem w identycznej sytuacji - stosunek 1 stycznia, owulacja 2 stycznia
      smile jeżeli @ się nie pojawi, będę testowała 16 stycznia. doskonale Ciebie
      rozumiem, również chciałabym mieć już informację czy jestem w ciąży. ale
      poczekam do następnej soboty ;P pzdr. i daj znać jeżeli się uda wink
    • marion80 Re: Planownie ciąży 10.01.10, 15:18
      Mi wyszedł cień cienia na teście z moczu 10 dnia po owulacji potwierdzonej przez USG podczas monitoringu cyklu. 11-go dnia nadal cień cienia, ale już bardziej widoczniejszy. Każdego następnego dnia druga kreska była coraz bardziej ciemniejsza. 13 dnia fazy lutealnej (13 dni po owulacji) zrobiłam test z krwi beta hCG - wynik: 211 mlU/ml i wszystko było jasne. W laboratorium (Zielona Góra) przy okazji dowiedziałam się, że mają tak czuły sprzęt, że potwierdza ciążę już w 7 dni po zapłodnieniu smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka