neftis83 19.01.10, 11:09 Czy w ciąży mogę bez ograniczeń korzystać z basenu? Nie chcialabym całkowicie na okres ciąży zrezygnować ze sportu i myślę, że pływanie będzie tu najlepsze. Oczywiscie wszystko w granicach rozsądku Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ola Re: ciąża, a basen 19.01.10, 11:18 Jeśli ci lekarz nie zabroni np. z powodu podatności na infekcje, możesz. Ja pływałam 2 razy w tygodniu po godzinie przez całe moje obydwie ciaze. Przestałam dopiero po 37 tyg. z powodu leczenia streptoccocusa A. Bardzo mi to słuzyło... Odpowiedz Link Zgłoś
neftis83 Re: ciąża, a basen 19.01.10, 11:22 Świetnie Myślałam właśnie o pływaniu 2x w tygodniu. O ile wszystko będzie w porządku, na pewno będę odwiedzać basen. Odpowiedz Link Zgłoś
justynagl Re: ciąża, a basen 19.01.10, 15:20 Ja też polecam basen. Super odpręża! Chodziłam przez trzy ciąże ale w ostatniej krocej bo wciąż łapałam infekcję i musiałam zrezygnowac. I zalecane jest odpuscic sobie w ostatnim miesiącu ( bo może dojsc do jakiegos zakaża wod płodowych).pozdrawiam ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
neftis83 Re: ciąża, a basen 19.01.10, 16:48 W takim razie cieszę się niezmiernie Odpowiedz Link Zgłoś
ania-ze-szczecina Re: ciąża, a basen 20.01.10, 18:42 chodzę dwa razy w tygodniu z błogosławieństwem od mojej lekarki. Jeśli Twój lekarz nie widzi przeciwskazań ciesz się ruchem Odpowiedz Link Zgłoś
jmk22 Re: ciąża, a basen 20.01.10, 19:15 Mi lekarz też polecił wyjścia na basen, doradził żeby był to basen szkolny bo są w nim częstsze kontrole sanepidu i większe prawdopodobieństwo,że nie złapię bakterii. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: ciąża, a basen 23.01.10, 12:29 to chyba zależy od szkoły, bo znam takie, w których woda brudniejsza od aquaparku. Ponoć lepsze te z wodą ozonowaną, bo mniej drażnią skrę od chlorowanej. Ale sama woda w sobie - cudowny ruch w ciąży. Są nawet na niektórych basenach zajęcia dla kobiet w ciąży - połączenie lekkiego aquaaerobiku z pływaniem rekreacyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
bubax1 Re: ciąża, a basen 23.01.10, 12:41 Bardzo polecam basen w ciąży. Chodziłam do zeszłego tygodnia tak 2 razy w tygodniu. Zresztą jak przed ciążą. Nie miałam żadnych problemów z bólami kręgosłupa przez całą ciążę. Na ucisk na rwę kulszową też pomagało. Jedyne co stresuje to to żeby nikt nie kopnął przy wymijaniu. Chodziłam na zwykły basen bo aquaparki odradzał mi lekarz (podobno w ciepłej wodzie ludzie mimowolnie oddają mocz...fee) no i tam jest dużo dzieci i bałam się,że któreś mnie potrąci, kopnie itd. Odpowiedz Link Zgłoś
magda1237 Re: ciąża, a basen 24.01.10, 14:35 Chodziłam całą ciążę. Ostatni raz byłam tydzień przed porodem ( 3 dni przed terminem), ale było mi ciężko i jakoś pływać też mi się nie chciało. Odpowiedz Link Zgłoś
mamapoli3 Re: ciąża, a basen 27.01.10, 14:46 tez chodziłam w ciąży na basen, super sprawa! zwłaszcza dla kręgosłupa, tylko faktycznie trezba wybrać odpowiedzni basen i dobra godzine tak zeby nie było tłumów, pamiętam ze mój lekarz nie miał nic przeciwko tylko kazał mi brać cos ochronnego przeciw infekcjom, to dorywczo sobie brałam provag.I jesli w okolicy jest basen z wodą ozonowaną to napewno lepiej wybrac właśnie taki. Odpowiedz Link Zgłoś
sida_dusta Re: ciąża, a basen 29.01.10, 22:23 Jesli nie masz skłonności do zakażeń dróg moczowych to korzystaj Ja od początku do końca 8 mca chodziłam 2-3 razy w tygodniu Polecam gorąco! Odpowiedz Link Zgłoś
millejka11 Re: ciąża, a basen 02.02.10, 15:47 ja nie potrafię pływać i ogólnie nie lubię basenów, ale od kiedy jestem w ciąży byłam pare razy tyle że wybieramy baseny takie typowe dla rodzin z małymi dziećmi, gdzie bardziej przestrzegają higieny i jest o wiele spokojniej. Odpowiedz Link Zgłoś