Dodaj do ulubionych

bóle w 26 tyg.

02.03.04, 14:36
kochane przyszłe mamy
proszę poradzcie mi czy to normalne
jestem w 26 tyd. ciąży i od kilku dni mam bóle w dole i po bokach brzucha.
ja wiem że tam wszystko musi się porosciągać i że to mogą być wiązadła
macicy, (boli mnie jak przy bólach jajników) ale dlaczego boli mnie krocze i
boki brzucha? tydzień temu byłam u lekarza i wszystko było ok. czy któraś z
was ma podobne bóle?
Obserwuj wątek
    • katiuszka78 Re: bóle w 26 tyg. 02.03.04, 14:42
      no pewnie że to normalne, to prawdopodobnie więzadła tak jak mowisz, bo one
      bolą po bokach, podejrzewam że może twój brzuszek zaczął ostatnio gwałtownie
      rosnąć i zbużyła się "równowaga", ja mam w 26 tc dość duży i bóle więzadeł
      zaliczyłam już kilka tygodni temu, teraz mój wielgasny bagaż uciska przeponę i
      to dopiero boli, w nocy jak się przekręcam zboku na bok. Może też tak być że
      brzuch Ci twardnieje od skurczu, czujesz twardnienie? To tak jak obręcz wokól
      całego brzucha, więzadła zwykle bolą z jednej strony. Tak czy siak - brzuchol i
      cała zawartość rośnie i już nieźle waży i ma to prawo sprawiać ból czy jakieś
      przypadłości, pozdrowionka
      • ros4 Re: bóle w 26 tyg. 02.03.04, 15:18
        dziękuję za odpowiedź, bardzo mnie pocieszyłaś. naszczęście twardnienia brzucha
        nie mam, czasmi na samym dole ale gin. mówi że to normalne macica "uczy się" do
        porodu gdyby sie nasiliło mam łyknąć nospe. a brzuch też mam ogromny, przytyłam
        prawie 10 kg. i wszystko poszło mi w brzuch. jestem szczupłą osóbką z wielkim
        brzuchem, może dletego tak b. boli, biedne mięśnie podtrzymywać tyle kgsmile jak
        leżę jest jeszcze gorzej ból jest jeszcze większy a przewracanie się na drugi
        bok i wstawanie z łóżka to prawdziwa mordęga. mam tylko nadzieję że to minie.
        pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka