jell 11.03.04, 18:40 Podejrzewam, że mogłam zajść w ciążę 01.03.04 -kiedy mogę zrobic test ciążowy? Myślicie, że 11 dni wystarczy hormonom,żeby "odpowiednio" wzrosnąć? dzięki za odpowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pola777 Re: Kiedy test ciążowy? 11.03.04, 19:01 moim hormonom wystarczylo 9 dni. Zalezy jaka wrazliwosc testu i jak szybko doszlo do implantacji (HCG wytwarza sie dopiero po implantacji zarodka ktora ma miejsce 5-10 dni po zaplodnieniu)- mysle ze jutro juz mozesz zrobic test. Daj znac jak poszlo Odpowiedz Link Zgłoś
jell Re: Kiedy test ciążowy? 11.03.04, 19:08 szczerze mówiąc, mimo, że marzymy o drugim dziecku, to wolałabym nie byc w ciąży. mamy szećsiomiesięcznego bobasa, który ma skazę białkową, więc na jestem super ścislej diecie beznabiałowej, nie biorę kwasu foliowego. w dodatku juz w pracy dałam znać, że w lipcu do niej wracam ( trzymają mi wakat). Strasznie się boję, że maleństwu , gł. z powodu mojej diety mogłoby coś być... PS. Jutro raniutko robie teścik, dam znać) Odpowiedz Link Zgłoś
selin77 Re: Kiedy test ciążowy? 11.03.04, 21:39 mi test wyszedl dopiero w dniu spodziewanej miesiączki ) wczesniej pokazywał że nie jestem, a potem zaskoczenie ) Pozdrawiam Grazyna Odpowiedz Link Zgłoś
anolia Re: Kiedy test ciążowy? 12.03.04, 13:26 zaczekaj z tym testem jeszcze...najlepiej zrób go 15.03 wtedy będziesz prawie pewna że pokazął dobrze wcześniej może się pomylić Odpowiedz Link Zgłoś
jell Re: Kiedy test ciążowy? 12.03.04, 18:32 Cż, nie wytrzymałam i zrobiłam test dziś rano. Tak jak podejrzewałam - ujemny. jakos to mnie jednak nie uspokoiło...Pni w laboratorium powiedziała, że obecne tesy sa b. czułe, na ew, test z krwi czeka się ok. 2 dni, a koszt 39zł( hm..., w sumie prawie 4 testy ciążowe...). na wszelki wypadek zaczęłam brać kwas foliowy... pozdrawiamy! monika i Zosia( 6 msc.) Odpowiedz Link Zgłoś
optymistka7 Re: Kiedy test ciążowy? 13.03.04, 11:09 Ja zrobiłam test trzy dni przed spodziewaną miesiączką i wyszedł, ku mojej rozpaczy, negatywny. Powtórzyłam dzień po terminie, bo jej nie dostałam, i ... tu wielkie zaskoczenie i radość : jestem w ciąży !!! Aktualnie 9 tydzień ! Odpowiedz Link Zgłoś
yousta1 Re: Kiedy test ciążowy? 13.03.04, 21:03 Mi wyszło po 10 dniach od owulacji ale często się tak zdarza, że i po 2 tyg nie wychodzi. Wszystko zależy kiedy miałaś owulację Pozdrawiam Justa Odpowiedz Link Zgłoś
majkagra Re: Kiedy test ciążowy? 17.03.04, 10:45 Witaj! Dzisiaj zrobiłam po sześciu dniach od dnia owulacji test i wyszedł negatywny!Nie mogłam się po prostu doczekać wyniku ( pozywtywnego))ale wiem że to za wcześnieChyba zaczekam do dnia, kiedy powinna wystapić miesiączka Zdarza sie często, że nawet jeśli dojdzie do zapłodnienia to zarodek nie zagnieżdża się. Zatem postaram się wytrzymać do przyszłego tygodnia. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
rheya Re: Kiedy test ciążowy? 17.03.04, 14:16 a myślałam, że to tylko ja tak bardzo nie mogę sie doczekać pozytywnego wyniku, że najchętniej robiłabym test codziennie Teraz też obiecałam sobie, że poczekam do dnia miesiączki (mam nadzieję, że tylko spodziewanej), czyli do 20.03. No... może do soboty. Trzymam kciuki także za Was Pozdrawiam, Rheya Odpowiedz Link Zgłoś
rheya Re: Kiedy test ciążowy? 30.03.04, 22:20 mój wyszedł pozytywny dopiero 3 dni po spodziewanej miesiączce Ale jest!!!!!!! Dla potwierdzenia drugi też pozytywny Termin na 1 grudnia i widziałam już małą fasolkę na USG. Martwią mnie tylko silne skurcze podbrzusza. Lekarz uspokaja, ze tak czasem bywa ale zapisał mi NO-SPA 3x1 Mam nadzieję, że fasolka lubi smak tych tabletek. Pozdrawiam Mamusie Odpowiedz Link Zgłoś
izukos Re: Kiedy test ciążowy? 18.03.04, 09:13 Cze! Ja tez jeszcze niesmiało ale zaczynam myśleć o sobie jako przyszłej mamie.. Czy już mam prawo? czy moge? do poczęcia też doszło prawdopodobnie około 1 marca, a więc dzisiaj to 18 dzień... test pozytywny, powiększone piersi. pani doktor nie chciala sie ze mna spotkac bo to za wczesnie, ale od wczoraj biore kwas foliowy i pytam siebie czy nie za pozno? z mezem nie spalismy z wrazenia prawie cala noc. czekam z niecierpliwoscia na wizyte u gina (za 2 tygonie). A Tobie tez zycze powodzenia w tescie... Odpowiedz Link Zgłoś
majkagra Re: Kiedy test ciążowy? 18.03.04, 14:26 Własnie kupiłam w aptece kolejny test - sprzedawczyni zapewniała, że " test wykrywa z całą pewnością sześciodniową ciążę" Jutro będzie siódmy dzień więc sprawdzimy wiarygodnośc słów pani aptekarki Dzisiaj od rana jest mi " niedobrze" i mam ból głowy oraz lekkie zawroty głowy. Mam nadzieję,że to coś oznacza Napiszę jutro jaki wynik Odpowiedz Link Zgłoś
majkagra Re: Kiedy test ciążowy? 19.03.04, 09:47 Zrobiłam rano test - po 7-8 dniach od owulacji - wyniki negatywny Zaczekam jednak do dnia ewentualnej miesiączki Pozdrawiam wszystkie Mamusie! P.S. Nie iwem jak wytrzymam do przyszłego czwartku)) Nie mogę się doczekać czerwonej kreseczkiNa razie pobolewa mnie głowa i często mam mdłości. Moniko, czy zrobiłaś kolejny test? Jaki wynik? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj1 Re: Kiedy test ciążowy? 19.03.04, 11:42 Ja zrobiłam test 14 dni po owulacji - chociaż było na nim napisane, że wykrywa ciążę już po 7-9 dniach, to pani w aptece powiedziała, że lepiej zaczekać, żeby się nie rozczarować. Ledwo dotrwałam, ale warto było!!!!! Majka - powodzenia w czwartek!!!! ( moja druga kreseczka była niebieska)) Odpowiedz Link Zgłoś
majkagra Re: Kiedy test ciążowy? 19.03.04, 14:55 Moniko, bardzo się cieszę!!! Zaczekam do czwartku Oczywiscie kolor kreseczki zależy od testu))) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj1 Re: Kiedy test ciążowy? 19.03.04, 15:04 > Oczywiscie kolor kreseczki zależy od testu))) Pewnie, że tak - ja mam jednak nadzieję, że skoro moja była niebieska, a nie różowa, to będzie chłopiec)))) Pozdrawiam serdecznie! M. Odpowiedz Link Zgłoś
majkagra Re: Kiedy test ciążowy? 19.03.04, 11:45 Zrobiłam test - wynik negatywny Ale jest dopiero ósmy dzień od owulacji więc nie martwię się Moniko, czy zrobiłaś już test? Jaki wynik? Ja zaczekam chyba do przyszłego tygodnia - jak wytrzymam)) Mam już siedmioletniego Szkraba i baaardzo chciałabym Małą Kruszynkę. Staralismy sie z Mężem zwiekszyć szanse na poczęcie Dziewczynki.Zobaczymy. Chociaż Synek zamówił już u mnie drużynę piłkarską)) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
majkagra Re: Kiedy test ciążowy? 23.03.04, 09:45 Witam! jest kreseczka!!! Może nie guba krecha ale widać wyraźnie! Jest dwunasty dzień od owulacji - w czwartek termin ewentualnej miesiączki. Teraz czekam do czwartku. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pola777 Re: Kiedy test ciążowy? 23.03.04, 10:04 GRATULACJE!! Jakim testem testowalas? Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj1 Re: Kiedy test ciążowy? 23.03.04, 11:03 Gratulacje!!!!!!! Wiedziałam, że wszystko będzie dobrze)) Odpowiedz Link Zgłoś
majkagra Re: Kiedy test ciążowy? 24.03.04, 08:39 Bardzo Wam dziekuję Moniko i Polu!!! Nie pamiętam nazwy testu- ale dzisiaj bedę w aptece to sprawdzę i napiszę. Chyba kupię jeszcze jeden aby potwierdzic (mam nadzieję) - wynik pozytywny. Teraz musimy - zwłaszcza przez te trzy pierwsze miesiące - uważać na dietę i "0" leków- chyba, że będzie taka konieczność. Będę musiała także odstawić sery pleśniowe - a uwielbiam je ) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
majkagra Re: Kiedy test ciążowy? 25.03.04, 08:31 Drugi test potwierdził ciążę))) Zrobiłam dzisiaj rano- w dniu terminu ewentualnej miesiączki Jesli chodzi o rodzaj testu nie mogłam po południu napisać, gdyż mam w domu problemy z internetem.Jeden nazywał się PRE-TEST a drugi Quick-viev(chyba)i kosztowały ok. 13 zł. Napiszcie co Was!Paozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
blige Re: Kiedy test ciążowy? 25.03.04, 13:19 droga majkogra po pierwsze GRATULACJE!!! sledzilam watek, bo bylam ciekawa, jak u Ciebie wyjdzie po drugie: mam pytanie: napisalas, ze staraliscie sie z mezem zwiekszyc szanse na poczecie dziewczynki. NA czym to polegalo? My rowniez tak planujemy i powoli szykujemy sie do rozpoczecia staran. Z gory dziekuje za odpowiedz, jeszcze raz gratuluje i zycze zdrowej i wyczekanej dziewuszki) blige Odpowiedz Link Zgłoś
majkagra Re: Kiedy test ciążowy? 25.03.04, 14:52 Bradzo dziekuję Ci Blige)) Jeśli chodzi o Bąbelka to oczywiście będziemy najszczęśliwsi na świecie jak urodzi się szczęśliwie Dzidzia i tak naprawdę nie ma znaczenia płeć)) Ale poniewaz mam cudownego chłopczyka - już siedmiolatka - fajnie byłoby aby miał siostrzyczkę. Chociaz zamówił u mnie całą drużynę piłakarską))) Teraz do rzeczy: podobno większe szanse na poczęcie dziewczynki są wtedy, gdy przytulasz sie z mężem na dwa, trzy dni przed owulacją. Może byc nawet wcześniej.Pisząc bardzo prosto: plemniki odpowiedzialne za dziweczynkę zyją dłużej i są mniej ruchliwe niz te drugie. Do czasu owulacji więcej plemników "chłopczyków" zginie. Jeśli masz regularne miesiaczki łatwiej określić kiedy sie przytulać Poszperaj sobie w google pod hasłem - owulacja czy jajeczkowanie, planowanie płci i tp. - jest tam sporo informacji. Ale chłopaki tez są super Mój ogląda juz z tatusiem Fashion TV))) Powodzenia!!! Daj znac jak sie mają sprawy!! Odpowiedz Link Zgłoś
roksana78 Re: Kiedy test ciążowy? 25.03.04, 17:33 MAJKO, SERDECZNE GRATULACJĘ. ŻYCZĘ SZCZĘŚLIWEJ CIĄZY I WYMARZONEJ DZIDZI. MAM DO CIEBIE PYTANKO, MIAŁAS JAKIES WCZESNIEJSZE OBJAWY, KTÓRE SUGEROWAŁYBY TWOJA CIĄŻĘ??? Odpowiedz Link Zgłoś
majkagra Re: Kiedy test ciążowy? 25.03.04, 21:05 Witaj Roksano! Bardzo dziekuję Ci Strasznie sie "nastawiłam " na Dzidzię ijakoś za pierwszym razem się udało Objawy miałam już w pierwszym tygodniu - ból głowy i jednego dnia mdłości. Powiekszyły mi się piersi i sa bolesne. Aha, jeszcze na początku - po owulacji większa wrażliwośc na niektóre zapachy Ale co ciekawe w pierwszej ciąży ( mam synka)nie miałam żadnych objawów poza bólem głowy w pierwszych trzech miesiącach. Serdecznie pozdrawiam! Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
askamm Re: Kiedy test ciążowy? 27.03.04, 21:01 Cześć Majka! Gratuluję i życzę córeczki!Ja miałam wczoraj owulację i może też mi się poszczęści.Mamy 7 letnią córę,więc polowaliśmy na chłopca.Dzisiaj odczuwam bardzo wyraźnie lewego jajnika,a jak go dotykam to nawet boli.Czy któraś może po owulacji i przytulaniu odczuwała coś podobnego? Odpowiedz Link Zgłoś
majkagra Re: Kiedy test ciążowy? 27.03.04, 22:42 Dzięki Asiu! Zatem życzę Ci teraz Chłopczyka! Tylko przygotuj się na mecze piłkarskie - ja w tym tygodniu z moim 7-o latkiem musiałam rozegrac już trzy)) A mąż chyba z dziesięć. Jesli chodzi o ból jajanika - kilkanaście razy w życiu zdarzyło mi się, że w trakcie owulacji lub zaraz po bardzo bolał mnie jeden z jajników - nawet do tego stopnia,że musieliśmy przerwać "jeden z etapów przytulania" )) Myslę, że to nic niepokojącego Pozdrawiam i czekam na wynik!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
askamm Re: Kiedy test ciążowy? 30.03.04, 00:28 Maju! Wielkie dzięki za dodanie otuchy.To dopiero moje pierwsze przytulanie i szczerze mówiąc nie liczyłam na "już",ale może też mi się poszczęści. Justynko daj znać co i jak TRZYMAM KCIUKI! pozdrawiam wszystkie oczekujące i te już spełnione "mamuśki" aśka Odpowiedz Link Zgłoś
justynafx Re: Kiedy test ciążowy? 27.03.04, 22:47 Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie!!!! Śledze na bierząco wątek. Sama czekam na test ciążowy, we wtorek mam badanie krwi,a wyniki 2 dni później. Oczywiście mam wielką ochotę na kupienie tesu w aptece, ale staram się powstrzymywać. Poprostu "przytulałam się" (17.03) z mężem w dni kiedy wydawało mi się, że nie mam dni płodnych (zasada kalendarzyka- wiem że niepewna) i poszłam do nowego lekarza na badanie kontrolne (22.03), a Pani doktor powiedziała, że sądząc po śluzie miałam już dni płodne...czyli mogliśmy się załapać na dni płodne. Bardzo bym chciała być w ciąży ))) ale musze poczekać do czwartku jak będą wyniki. Całe szczęcie, że Kwas foliowy biore już jakieś 2 miesiące. Pozdrawiam Monikę i Majkę i oczywiście wszystkie dziewczyny z forum. Pozdrawiam Justi Odpowiedz Link Zgłoś
ruda1977 U mnie było 5 tygodni po ostatniej ... 29.03.04, 09:08 Cześć, ja zrobiłam test 5 tygodni po ostatniej miesiączce Ale podejrzewałam już wcześniej, chciałam dłużej poczekać i być pewną na 100 % Pozdrawiam Aga i Lipcowy Staś Odpowiedz Link Zgłoś
justynafx Re: Kiedy test ciążowy? 30.03.04, 15:33 Od poniedziałku męczy mnie ból gardła, a moja ginekolog powiedziała: Żadnych leków póki nie będziemy mieli pewności, że nie jest Pani w ciąży. Ja jednak nie wytrzymałam - dopiero jutro mam wyniki badania krwi...zrobiłam test. Na teście było napisane, że mogę go zrobić o dowolnej porze dnia, ale rano mam najpewniejszy wynik... Zrobiłam go popołudniu. Krecha tylko jedna Mąż posmutniał jak mu powiedziałam. Czytając jednak forum zorientowałam się, że czasem, dopiero za trzecim razem wychodzą dwie krechy )) Zawsze to jakieś pocieszenie. Chociaż nie powinnam narzekać, bo to dopiero pierwsza prawdziwa próba zkonstruowania małego ludka Jutro rano będę miała już pewność. Pozdrawiam Was wszystkie oczekujące na 2 krechy i te które już te krechy mają ))) Justi Odpowiedz Link Zgłoś
iwoku Re: Kiedy test ciążowy? 31.03.04, 02:13 Justi! Mam nadzieję, że poranek przyniesie Ci szcęśliwe wieści! Nasze przytulanie wypadło kilka dni przed Twoim, już po 25 dniu cyklu a od niedzieli wiem, że w okolicach Mikołaja będą z tego owoce.A zrobiony w ubiegłą środę test był negatywny, w sobotę zaś czułam się tak jakby po czterdziestu dniach miesiączka miała jednak przyjść. Troszkę się śmieję, że tym razem udał nam się Krasnoludek w terminie zerowym, bo planowaliśmy zacząć strarania od kwietnia albo od maja. Bardzo się cieszę, bo życie napisało mi trochę inny scenariusz. Na marginesie- od urodzenia pierwszego dziecka cykle miałam regularne jak w szwajcarskim zegarku! Tym razem miałam infekcję i stosowałam antybiotyki pozajelitowo, stąd niespodziewane zakłócenia. Trzymama kciuki, oby Wam się udało!! Odpowiedz Link Zgłoś
justynafx Re: Niestety nie udało sie. 31.03.04, 12:57 Dziś dostałam wyniki badania krwi i niestety przytulanie nie przyniosło, żadnych zmian. Niestety nie jestem w ciąży...Ale to nic, czeka mnie jeszcze wiele przytulnych dni z mężem, więc nie ma co się załamywać. Mam nową pracę więc całe szczęście mam się czym zająć, bo pewnie inaczej bym cały czas o tym myślała - tak bardzo chciałabym mieć małą istotkę. IWOCZKU dziękuje za miłe słówka. Ciesze się razem z Tobą, że się Wam udało. Dzidzia na Mikołaja prosze, prosze...może będzie spod znaku strzeleca tak jak ja )))) Jeszcze raz życze powodzenia. A ja po powrocie do domku zabieram się dalej do robienia dzidziusia ))))) Justi Odpowiedz Link Zgłoś