izaiza11 12.03.04, 20:51 Witam i mam pytanie Wrocilam od lekarza cisnienie mam 130/70 i lekarz powiedzial ze mam wysokie tętno?? Co jest przyczyna czestego meczenia sie a jestem w 23tc co bedzi pozniej?? czy to niebezpieczne. Nie powiedzial mi jake to tetno jest. Iza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwszonek Re: Wysokie tętno 12.03.04, 21:01 Ja jestem dopiero w 18 tyg. a tętno miałam ostatnio 107/min (normalnie wynosi około 70), ale to podobno normalne w ciąży. Również dostaję zadyszki, kiedy wchodzę po schodach i odczuwam takie mocne uderzenia serca, ty też? Cisnienie mam podwyższone pomiędzy 130-140/70-80. Odpowiedz Link Zgłoś
izaiza11 Re: Wysokie tętno 13.03.04, 07:44 Czesc Jestem w 23tc i czuje jak mo serce to chce wyskoczyc, nie wspominajac juz o dotarciu na 4 pietro, (i jeszcze tak strasznie nie przytylam) jak wchodze do domu to zanim cos powiem to musze zlapac kilka wdechow, jeszcze 2 tyg temu moglam polatac po tych cudownych sklepikach dla dzieciaczkow a teraz boje sie wyjsc z domu sama bo slaniam sie po ulicach jak nawalona. Lekarz mowil ze to prawdopodobnie brak zelaza ktorego faktycznie mam malo (dodal zeby go nie popijac herbata bo sie nie wchlania)Mam nadzieje ze wroci mo choc odrobine wigoru i checi do zajec "domowych" heheh Pozdrawiam Iza Odpowiedz Link Zgłoś