Dodaj do ulubionych

kiedy te objawy?

13.03.04, 13:28
powiedzcie mi proszę, od kiedy zaczynają się mdłości i tym podobne
przyjemniści wczesnej ciązysmile bo codziennie rano budzę się w nerwowym
wyczekiwaniusmileto jest dopiero 3 tydzień (albo sam początek 4)i czekam co
będzie dalejsmilez mało przyjemnych objawów odczuwam tylko ogromne zmęczenie i
nie mogę spać, a z przyjemnych ...mam ogromną ochotę na sexsmile
i jeszcze jedno - czy jeśłi w przyszłym tygodniu będę miala usg to już
zobaczę moją dzidzię?
kawusia( ograniczająca kofeine jak się tylko dasmile
Obserwuj wątek
    • lettka Re: kiedy te objawy? 13.03.04, 13:39
      ja mdłości dostałam w 7 tygodniu, a na 1 usg poszłam jak skończyłam 5 tyg i
      było widać małą czarną kropeczkę w macicy, w 8 tyg widać już bijące serduszko i
      wtedy wiadomo na 100%
    • burza4 Re: kiedy te objawy? 13.03.04, 14:17
      A skąd ci przyszło do głowy, że koniecznie musisz wymiotować??? smile))
      mdłości nie miałam ani razu i jakoś nie czułam się rozczarowana... a z sexem
      miałam podobnie - obudziła się ze mnie nimfomanka, na szczęście mąż się nie
      opędzał... tak wcześnie na usg zobaczysz co najwyżej kropeczkę (a właściwie
      przecinek) na widok dzidzi jeszcze trochę musisz poczekać.
      • kawusia76 Re: kiedy te objawy? 13.03.04, 15:00
        wiesz, to widocznie tak na mnie podziałała stereotypowa wizja ,,rzygającej"
        przyszłej mamusismilepozatym z tą nimfomanią masz absolutną racjęsmile)))i piersi-
        według przyszłego tatusia już są większesmile
    • exilvia nie widać, za to słychać! 13.03.04, 15:05
      mi się te objawy zaczęły na początku drogiego miesiąca, a już się cieszyłam, że nie będę miała nudności... w ogóle nic mi nie było, oprócz różowej kreseczki na teście. i przez te nudności/wymioty w ogóle nie mam ochoty, żeby mnie ktokolwiek dotykał. na szczeście już przechodzi smile) - jestem w 12. tygodniu.
      a na usg na początku nic nie widac. ja ostatnio już zobaczyłam machające do mnie maleństwo. ach...
      ale na pierwszym usg najcudowniejsze było usłyszenie bicia serduszka dziecka... nie widać, za to słychać!
      • kawusia76 Re: nie widać, za to słychać! 13.03.04, 15:15
        kiedy miałaś to pierwsze usg?
        • monika_lwo Re: nie widać, za to słychać! 13.03.04, 15:28
          Ja miałam robione w 5 tygodniu i widać było tylko kropeczkę. Serca jeszcze nie
          słychać napewno.
          Pozdrawiam
          Monika
        • exilvia Re: nie widać, za to słychać! 13.03.04, 15:43
          na początku 7. tygodnia.
          to pierwsze usg to raczej dla lekarza niż dla Ciebie będzie ważne, bo Ty nic nie zobaczysz - a on zobaczy, czy się dobrze zarodek zagnieździł np. no i dowiesz się, czy ciąża pojedyncza czy podwójna np smile
        • exilvia Re: nie widać, za to słychać! 13.03.04, 15:47
          acha - i widziałam nie kropeczkę, tylko zarys płodu + woreczek żółtkowy. ale mgliste to wszystko było bardzo. teraz miałam w 12. tygodniu usg i juz duuuużo widać! głowę, nóżki, rączki! i to ciekawe, bo tamto usg było przez pochwe a to ostatnie prze brzuch - i naprawdę wyraźnie widziałam maleństwo!
          • kawusia76 Re: nie widać, za to słychać! 13.03.04, 16:00
            czyli będę musiała jeszcze poczekać a jestem taka niecierpliwasmile
            • exilvia Re: nie widać, za to słychać! 13.03.04, 16:10
              ale zostanie Ci to czekanie wynagrodzone smile)
              jak zobaczyłam na monitorze, jak dziecko fika koziolki i w ogóle jest strasznie ruchliwe, to nie mogę do dziś wyjść ze zdumienia! niestety, jeszcze nie odczuwam jego ruchów... sad ale może za jakiś miesiąc-dwa... smile)) też czekam z niecierpliwością!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka