Dodaj do ulubionych

Nogi jak banie

15.03.04, 16:18
Witamsmile))
Jestem w 28 tyg bliźniaczej ciąży.Ostatnio zauważyłam że okropnie puchna mi
nogi.Strasznie mnie wtedy bolą.Czy Wy macie też taki problem??Jak sobie z nim
poradzić.Pozdrawam wiosenne pasmile))
Obserwuj wątek
    • ala011 Re: Nogi jak banie 15.03.04, 16:42
      Zeby to nie bylo zatrucie ciazowe,lepiej skontaktuj sie z lekarzem,moze myle
      sie ale lepiej byc pewna.Moze za dlugo stoisz.Lekarz naj lepiej bedzie wiedzial
      przyczyne.
      Pozdrawiam ciebie i maluchow
    • lgosia1 Re: Nogi jak banie 15.03.04, 16:57
      ja nie mam tego problemu i może dlatego, że staram się leżeć jak najwięcej na
      lewym boku. Wtedy są drożne naczynia krwionośne odprowadzające krew z nóg do
      serca, które się znajdują po prawej stronie pod pępkiem. Leżąc na wznak lub na
      prawym boku są one uciskane przez macicę i niedrożne. M.in. dlatego puchną
      nogi, ale tylko m.in.... Warto spróbować
      • marzena.kubinska Re: Nogi jak banie 15.03.04, 18:50
        witam! mam ten sam problem tylko ja jestem w pojedynczej ciazy i mam zatrucie
        ciazowe. po pierwsze w ciazy blizniaczej jestes bardziej narazona na
        puchniecie, proponuje zakup herbatki HIPP dla kobiet w ciąży ze skrzypem polnym
        pomaga pozbyc sie nagromadzonych plynow, nie jedz soli, absolutnie niczego nie
        dosalaj!, ogranicz picie, w ogole plyny do 1.5 litra(wszystko zalecenia
        lekarzy),dlugo lez na lewym boku i trzymaj nogi wyzej niz glowesmilelezac
        oczywisciesmile dzis dodatkowo zalecono mi kąpiele w soli ona powinna wciagac
        wode. smile ale lepiej wyklucz najpierw zatrucie(bialkomocz, podwyzszone
        cisnienie, obrzeki-glowne objawy gestozy)
        pozdrawiam papa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka