Dodaj do ulubionych

HSV proszę o radę....

31.08.10, 18:55
Witam wszystkie mamusie i ich brzuszki! Mam problem polegający na tym iż
badania TORCH wykazały u mnie dodatni wynik IgG =15,03 (dodatni >11) oraz
wynik wątpliwy w IgM=10,34 (ujemny poniżej 9, 9-11 wątpliwy, >11 wynik
dodatni). Czy któraś z Was miała podobnie??? Bardzo proszę o odp. Jak
zareagowali na taki wynik Wasi lekarze prowadzący ciążę???
Obserwuj wątek
    • olgaaa1 Re: HSV proszę o radę.... 31.08.10, 19:13
      Z tego co wiem, to HSV, to wirus opryszczki, czy tak?
      Ale ja nie miałam takiego wyniku, ale orientuje się, co oznaczają wyniki.
      Nie wiem w którym jesteś miesiącu, ale IgM oznacza, że prawdopodobnie przechodziłaś w przeciągu ostatnich kilku miesięcy opryszczkę. Przeciwciała IgM mogą spadać nawet do 6 miesięcy.
      IgG oznacza, że masz przeciwciała na wirus opryszczki i masz mniejsze szanse na złapanie tego wirusa, niż osoba, która NIGDY niechorowała i nie ma tych przeciwciał.
      Ogólnie nie martw się i powtórz badania za miesiąc.
      • lea-25 Re: HSV proszę o radę.... 31.08.10, 19:21
        Jestem w 21 tyg ciąży, nigdy nie miałam objawów opryszczki wargowej, nie
        przypominam sobie abym kiedykolwiek przechodziła opryszczkę narządów płciowych.
        Mój mąż jest moim jedynym partnerem seksualnym, więc nie wydaje mi się, żeby
        opryszczka genitalna wchodziła w grę. bardzo dziękuję za wszelkie odpowiedzi.
        • tretka Re: HSV proszę o radę.... 01.09.10, 11:16
          Możliwe że jesteś jedną z tych, którzy noszą w sobie wirusa nawet o tym nie
          wiedząc. Z opryszczką nie jest tak, że jak przejdzie to wirus zostaje pokonany i
          nie ma go w organizmie, tylko sobie siedzi przyczajony cały czas. Możlliwe jest
          że miałaś objawy jak byłaś mała, np. w przedszkolu i nawet tego nie pamiętasz.
          masz teraz przeciwciała, ale objawy się nie pojawiają czego wiele kobiet mogłoby
          ci pozazdrościć

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka