Dodaj do ulubionych

ból wokół pępka

30.09.10, 10:08
Witam,
jestem w drugiej ciąży (19tc), wiem, że bóle brzucha zdarzają się itd, ostatnio zaczęły mi się skurcze przepowiadające, wcześniej pobolewało mnie podbrzusze... nie było z tym problemu, bo żadnych innych symptomów nie miałam.
Od dwóch dni pobolewa mnie brzuch dookoła pępka, jakbym dosłownie okrąg sobie narysowała. Ruchy dziecka czuję, więc teoretycznie się nie martwię, ale praktycznie, taki ból mam pierwszy raz, czy któraś z Was miała podobnie? Jest to o tyle uciążliwe, że najbardziej boli przy zmienianiu pozycji bądź przy chodzeniu... Normalnie pewnie by mi to nie przeszkadzało...
Obserwuj wątek
    • 230808r Re: ból wokół pępka 30.09.10, 10:13
      ja tak mam ze wzgledu na przepukline kresy bialej, to miesnia sie rozvhodza i stad ten bol;/
      • gwen_s Re: ból wokół pępka 30.09.10, 10:26
        a jakieś objawy tej przepukliny się pojawiają czy coś?
        kilka lat temu nosiłam kolczyk w pępku po którym została mi brzydka blizna, przy pierwszym dziecku rozeszła mi się ciut a od niej 3 małe rozstępy...
        ból jest taki jakby od środka, ktoś igły wkładał albo raczej usiłował je wyciągnąć sad
    • decylia Re: ból wokół pępka 30.09.10, 12:39
      Ja tak mam. Jest to spowodowane u mnie blizną po laparoskopowym wycinaniu wyrostka.
      • czekolada85 Re: ból wokół pępka 30.09.10, 15:09
        Właśnie koło 20tc czułam jakby coś od środka ciągnęło mi pępek ale potem te bóle przeszły. Potem jak drastycznie zaczął mi rosnąć brzuch to też bolało w okolicy pępka ale to już był inny ból i myślę że spowodowany tym że przed ciążą nosiłam kolczyk.
        Jak bardzo Cię to niepokoi albo ból jest bardzo silny idz do lekarza.
        • gwen_s Re: ból wokół pępka 30.09.10, 15:24
          póki co boli mnie od wczoraj, dziś ten ból się nasilił stąd moje zapytanie.
          Poczekam jak do jutra będzie wciąż taki mocny to z pewnością podjadę do lekarza.
          Do tego czuję jak małe kopie mnie po pęcherzu więc do toalety latam dosłownie co 10minut sad
    • patoga Re: ból wokół pępka 30.09.10, 16:36
      Był czas że też mnie bolały okolice pępka. Przeszło. Teraz boli tylko jak młode wtyka w niego szkite tongue_out
    • na_forum_na Re: ból wokół pępka 30.09.10, 16:54
      miałam, przeszło z czasem (na pewno po porodzie wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka