Dodaj do ulubionych

ciążę w którym tygodniu widać na usg ??

11.10.10, 09:09
albo chociaż pęcherzyk cokolwiek potwierdzające ciążę pytam bo jak co to jest mój 4 tc do gin idę w środę nie mogę przełożyć wizyty bo już to zrobiłam wcześniej a oprócz usg słyszałam że widać ciążę po rozpulchnionej macicy i zasinieniu pochwy więc powiedzcie mi w którym takie objawy mogą się pojawić
Obserwuj wątek
    • aga.1975 Re: ciążę w którym tygodniu widać na usg ?? 11.10.10, 09:20
      Jesli jestes w 4 tygodniu od zaplodnienia to w 6 tygodniu ciazy od OM. W tym okresie powinien byc koniecznie widoczny pecherzyk i juz zazwyczaj pokazuje sie zarodek z serduszkiem bijacym, choc bywa czasem na serduszko trzeba jeszcze tydzien poczekac.
      Ewidentnych objawow pochowych i macicznych gin nie musi tak wczesnie stwierdzic.
      • dorotatop Re: ciążę w którym tygodniu widać na usg ?? 11.10.10, 09:27
        w 4 tc od OM ostatnia moja miesiączka była 18 września
        • tetetka.81 Re: ciążę w którym tygodniu widać na usg ?? 11.10.10, 09:48
          To raczej zdecydowanie za wcześnie na to by lekarz cokolwiek powiedział.
          Na tym etapie tylko badanie krwi coś stwierdzi.
          • mag1982 Re: ciążę w którym tygodniu widać na usg ?? 11.10.10, 10:39
            W pierwszej ciąży w połowie 5 t.c. wg OM był widoczny 2 mm pęcherzyk, w tej ciąży nic nie było widać, nawet pęcherzyka(poszłam bo zamiast miesiączki miałam plamienie nasilające się przy chodzeniu i po 3 dniach zrobiłam test, na którym pokazały się dwie kreski). Za to w obu przypadkach dwa tygodnie później był już widoczny zarodek z bijącym serduszkiem, tak że nie panikuj jeśli lekarz w ogóle nic nie zobaczy.
    • bejbi79 Re: ciążę w którym tygodniu widać na usg ?? 11.10.10, 11:43
      U mnie w 4 tc i 4 dniu był widoczny pęcherzyk. Na uSG stwierdzające bicie serduszka lekarz kazał przyjść między 7 a 8 tc
      • paniusia.aniusia Re: ciążę w którym tygodniu widać na usg ?? 11.10.10, 15:56
        Ja byłam na usg jak był 5 tydzień i kilka dni i było już widać serduszko (od OM). Za wcześnie na usg nie ma co iśc bo to tylko zbedny stres choć uważam, że moje też było bardzo wczesnie.
        Tak, wiem, trudno wytrzymać smile)
    • kamelia04.08.2007 Re: ciążę w którym tygodniu widać na usg ?? 12.10.10, 09:53
      u mnie w 5 tc ciąży zobaczył na usg, że jest ciąża, do tego pokazałam mu wynik z beta hcg
    • ula233 Re: ciążę w którym tygodniu widać na usg ?? 14.10.10, 11:05
      w 6 tc wyrażny pęcherzyk ale bez echa zarodka, za to w 7 zarodek już 12 mm i serduszko smile to był cieżki tydzień.....
      • dorotatop byłam na usg 14.10.10, 13:10
        i niestety nic nie widać było nawet pęcherzyka według obliczeń 4 tydzień od ostatniej M mam czekać do miesiączki jak nie wystąpi to zrobić test
        • ula233 Re: byłam na usg 14.10.10, 14:08
          możesz dla pewności zrobić badanie z krwi na poziom beta HCG mi w 4-5 tygodniu wyszło 400 to wystarczająco świadczyło o ciąży
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka