Dodaj do ulubionych

ruchy dzidziusia

12.11.10, 10:36
Cześć dziewczyny!
Jestem w 24. tygodniu i moja dzidzia coraz więcej się rusza. Bardzo mnie to cieszy, ale nie możemy się doczekać, kiedy tatuś też będzie mógł poczuć ruchy przez brzuszek. Może nasza dzidzia jest za mała? Za wolno rośnie? Jak to było u Was?
A tutaj link do śmiesznego filmiku o dzidziusiu, który tańczy w brzuszkusmile ciągle go oglądam!
www.youtube.com/watch?v=hHKDIuL9vxE
Obserwuj wątek
    • betty842 Re: ruchy dzidziusia 12.11.10, 11:02
      Ja kończe 23tc i tak już od tygodnia da sie wyczuć ruchy dzidziusia kiedy przyłoży się rękę do brzucha.Gołym okiem też widać ale JA to widzę bo akurat wiem kiedy kopnęło,więc wiem,ze to był kopniak a nie pulsowanie tętnicy.Już kilka razy mówiłam mężowi że ma położyć mi rękę na brzuchu bo akurat maleństwo bardzo kopie.No i...nic.Maleństwo momentalnie przestaje kopać! Z pierwszym dzieckiem było dokładnie tak samo.Jak tylko mąż kładł rękę na moim brzuchu to maleństwo zaraz przestało figlować,wiec nawet nie wiem czy chociaż raz poczuł kopnięcie...
      • pokropce Re: ruchy dzidziusia 12.11.10, 12:51
        Dzięki betty
        Czyli u mnie sytuacja właściwie identycznasmile pozostaje czekać na większe wygibasy!
        • em.haa Re: ruchy dzidziusia 12.11.10, 17:38
          Jeszcze będziesz miała dość tych tańców i nie jedna łza z bólu poleci.
          • gwen_s Re: ruchy dzidziusia 12.11.10, 18:15
            dokładnie, u nas było tak, że jak ja się położyłam na boku a mąż się obrócił akurat plecami to czuł kopniaki na nich... Teraz 26tc i już czuje je częściej, ale na początku ciężko załapać nam było, mąż z tych niecierpliwych smile wie, że i tak potem będzie czuł jak przy pierwszym smile
    • olik81 Re: ruchy dzidziusia 12.11.10, 11:38
      cóż za słodka wypowiedź....
      • mia_siochi Re: ruchy dzidziusia 12.11.10, 16:54
        olik81 napisała:

> cóż za słodka wypowiedź....

Chociaż raz nie ja to napisałambig_grin
    • wiki11110 Re: ruchy dzidziusia 12.11.10, 16:49
      U mnie kończy się 26tc i mąż dopiero kilka dni temu poczuł po 23ej w nocy jak mały rozrabia. Generalnie gdy ktoś oprócz mnie i córki (2latka) dotyka brzucha mały przestaje kopać. Tak też było z córką. po 30tc. reagowała na tatusia. To był nasz cowieczorny rytuał po powrocie męża z pracy. On stukał palcami w brzuch a córka odpowiada od środka. Troszkę to śmiesznie wyglądało z perspektywy czasu ale teraz mała poza tata świata nie widzi (wieczorami oczywiście). Poczekaj a doczekasz sie.
      • ginag Re: ruchy dzidziusia 12.11.10, 18:48
        Tak, moj maz tez stuka w brzuch, a mlody odpowiadasmile
        A co do pytanie glownego, to nic nie doradze, bo nie jestem reprezentatywnym przykladem: I ciaza-ruchy 17tydzien, maz czul od 19.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka