Dodaj do ulubionych

sprzeczności

10.04.04, 12:31
Może któraś z was mi pomoże, bo juz głupia jestem.
Okres spóźnia mi się juz o 10 dni, do tej pory nigdy mi się to nie zdarzyło.
Zadnych zapowiedzi okresu nie mam (bolący brzuch itp) Zadnych nerwów ani
stresów nie przezywam, antybiotyków nie biore i generalnie żyję tak, jak do
tej pory. Natomiast na teście wychodzi jedna kreska. Test Quick Vue. I teraz
tak: co moglo spowodować brak okresu? albo czy test oszukuje? może polecicie
jakiś inny, sprawdzony? sama już nie wiem co jest grane.
Obserwuj wątek
    • kasia9641 Re: sprzeczności 10.04.04, 12:48
      Może spróbuj inny test, ja robiłam Clear View, jest dobry, ale poczekaj jeszcze
      jakiś 2-3 dni. Jeśli nic nie wykarze, albo jednak będą dwie kreski, to i tak
      warto wybrać się do lekarza (gina), niech Cię zbada.
      • mokka77 Re: sprzeczności 10.04.04, 13:01
        dzieki, spróbuje ten test, o którym piszesz. 2 dni, mówisz, poczekać? chyba
        zejde przez te dwa dni.... sad Kto mówił, że czas leci szybko? mylił sie. Stoi w
        miejscu sad
    • kasia9641 Re: sprzeczności 10.04.04, 13:09
      Wiem, że to prawie wieczność w tym przypadku, ale chwilka cierpliwości nie
      zaszkodzi, a po co robić dwa testy niemalże jednocześnie, próbuj w
      poniedziałek rano smile
      • mokka77 Re: sprzeczności 10.04.04, 13:12
        w poniedziałek rano... czyli za 100 lat?
        No dobra, spróbuję. Nawet upić się nie mogę z tej rozpaczy wyczekiwania.
        • kasia9641 Re: sprzeczności 10.04.04, 13:33
          Nie no jak bardzo chcesz, to zrób dziś, ale poziom hormonów ciążowych sobie
          stopniowo wzrasta, i dlatego wydaje mi się, że jednak warto poczekać (skoro
          pierwszy test jest negatywny). Bo jeśli będzie jedna kreska (pamietaj, że druga
          nawet słaba oznacza ciążę), to bedziesz w 100% pewna, że swoje już odczekałaś.
          Ja oczywiście życzę Ci dwóch krech, a nie kresek!!!
          • mokka77 Re: sprzeczności 10.04.04, 13:53
            dzieki, nawet się rozesmiałam z tych krech. Nie, poczekam, przynajmniej do
            jutra (czyli tylko 50 lat). Dam znać, nawet jak się nieproszony okres
            pojawi....
            • olek771 Re: sprzeczności 10.04.04, 15:00
              Witaj, a owulacja Ci się nie przesunęła? To taka hipoteza, czasem się przesuwa
              bez konkretnego powodu (znaczy-konkretnego dla nas, typu stres, choroba itp.)
              To się zdarza nawet przy najbardziej regularnych cyklach. I wtedy, jeżeli
              zachodzi się w ciążę, to naturalnie później, niż się tego spodziewałyśmy i
              kreski na teście też później.
              Pozdrawiam.
              • mokka77 jestem beznadziejna 11.04.04, 00:15
                Kupiłam w aptece test ciążowy na poniedziałek. Czy musze wspominac, że biegłam
                do domu z szaleństwem w oku i NATYCHMIAST rzuciłam się do łazienki w kurtce i
                butach?
                oczywiście test negatywny. ciekawe czego ja się spodziewałam. Następny kupie w
                poniedziałek i koniec. Musze wytrzymać (czemu sobie nie wierzę?)
                a co do owulacji, nie mam bladego pojecia. Powiedz mnie, laikowi kompletnemu,
                jak mam do tego dojść, z ta owulacją?
    • kasia9641 Re: sprzeczności 12.04.04, 18:43
      No i co?
      • mokka77 Re: sprzeczności 13.04.04, 00:03
        Testuję silną wolę, test czeka w kosmetyczce, jutro próbuję. Okresu brak. Tak
        czy inaczej jutro dzownię do gina, bo nawet jeżeli to nie ciąża sad((((, to jego
        brak tak czy inaczej jest niepokojący - nigdy przedtem mi się to nie
        przytrafiło.
        • ali76 Re: sprzeczności 13.04.04, 20:33
          Hej surprised)
          Jestem w tej samej sytuacji. Juz 4 miesiac probujemy z mezem i nic.... Nigdy
          nie mialam zadnych problemow ginek, nawet tabletek antyk. nie stosowalam,
          regularne miesiączki ... wiec bylam pewna, ze pojdzie jak z płatka. ALe sie
          myliłam. Byłam u gina i zrobiłam wszystkie badania, usg .. wszystko ok. Kupiłam
          test owulacyjny .. wyszło za 4 paskiem. Przytulaliśmy sie bardzo i licze na
          to , ze teraz sie uda. Jednak planowana miesiączka dopiero za tydzień a ja juz
          nie moge wytrzymać. Testu nie robię bo może być jeszcze za wcześnie i nie chce
          się niepotrzebnie zdołować. Objawy ciąży ... mdłości popołudniowe zamiast
          porannych ale to chyba nie z tego powodu co myśle. Temp. 37,2 ... taką mam
          nadzieję , że wreszcie sie udało .... musze wytrzymać jeszcze tydzień. Trzymam
          też kciuki za ciebie . Mąż mnie pociesza, że to nie jest " chop na krowe i jest
          ciele " i że niepotrzebnie sie stresuje ... ale my kobiety jesteśmy inne. Oni
          tego nie rozumieją. Mam nadzieję, że za tydzień pojawi sie nasz zapis " BĘDĘ
          MAMUSIĄ !" buziaczki
    • maussa Re: sprzeczności 12.04.04, 22:56
      taniej cię wyniesie i pozwoli zaoszczędzić wielu stresów zrobiony w najbliższym
      laboratorium test B-HCG. Zyczę aby był pozytywny!Pozdrawiam
      • mokka77 Re: sprzeczności 13.04.04, 00:04
        maussa napisała:

> taniej cię wyniesie i pozwoli zaoszczędzić wielu stresów zrobiony w
        najbliższym
        >
        > laboratorium test B-HCG. Zyczę aby był pozytywny!Pozdrawiam

ja to wszystko wiem, ale teraz święta sad((
        a całodobową aptekę mam jak na złość pod domem.
    • mokka77 Re: sprzeczności 13.04.04, 09:21
      znowu nic na teście, a okresu brak. na poczatku tak się wpatrywałam w ten test
      (aż mi oczy wyszły z orbit), że wydawało się, że coś zamajaczyło, ale...znam
      siłę sugestii. dzwonię do gina.
      • niebieska.mama Re: sprzeczności 13.04.04, 09:41
        wg mnie nie powinnaś sie zamartwiać na zapas, test pozytywny może wyjść dopiero
        14 dnia! więc głowa do góry, bądź dobrej mysli,
        trzymam kciuki!!!

Niebieska&Karolinka
    • kasia9641 Re: sprzeczności 13.04.04, 13:40
      Hej!
      Żadnych testów już nie rób, bo wydaje mi się, że szkoda kasy. Idź koniecznie do
      gina, wszystko mu dokładnie powiedz i niech on zdecyduje jakie badania będą
      najlepsze. Testy podobno czasem nie wykazują ciąży mimo, że kobieta jest. Życzę
      powodzenia i daj znać co się dzieje smile
    • zani76 Re: sprzeczności 13.04.04, 22:40
      Wiosna idzie/jest. Mi na wiosne opoznial sie okres i o 3 tygodnie, za pierwszym
      razem malo na zawal nie zeszlam smile z nerwow, potem sie przyzwyczailam. Moze u
      Ciebie jest to samo, na wszelki wypadek (dla spokojnosci) przejdz sie do
      lekarza.

serdecznosci
      Zani
      • mokka77 Re: sprzeczności 13.04.04, 23:52
        tak, ide jutro do gina, mam nadzieje, że popołudniu beda już coś wiedzieć, bo
        inaczej oszaleje. Tym bardziej, że duszę to w sobie, bo nikomu nie chce robic
        nadziei (partner, i reszta rodziny)no i nie zniosę dociekliwych pytać czy już
        coś wiem. wystarczy, że sama siebie mam dość
        a co do opóźniania okresu na wiosę, może byc i tak, ale to nie pierwsza wiosna
        w moim życiu i nigdy przed tem nic mi się nie opóźniało... dobra, przestaję
        już. Napiszę jutro.
    • mokka77 :((((( 14.04.04, 19:19
      no i du...a.
      okazało się, że moje jajniki dopiero teraz dochodzą do siebie po odstawieniu
      pigułek (odstawiłam ok 5 mcy temu!). Okres już jest, ale jeszcze nie wypływa, a
      właściwie zaczał teraz (pare h po wizycie u gina).
      Moja pani gin kazała próbowac dalej.
      sad(((
      • ania2344 Re: :((((( 14.04.04, 19:32
        Mam nadzieję, że cię pocieszę.
        U mnie było dokładnie tak samo, ale myślałam, że tobie się, choć uda.
        Ja miałam zawsze cykle 28 dniowe a tym razem spóźniała mi się o 5 dni ( 4
        miesiące temu odstawiłam pigułki). Pomimo tego, że to był 1 cykl starań
        myślałam, że może się uda.
        Dopatrywałam się różnych objawów.
        Zrobiłam dwa testy i wynik negatywny, wpatrywałam się w to okienko tak, że oczy
        mi o mało nie wyszły, ale nic. Już miałam iść do lekarza no i @ przyszła.
        Ale nie tracę nadziei, teraz mam okazję dobrze poznać swój organizm ( pomierzyć
        temperaturki) i zrobić badania.
        Nie trać wiary i do roboty wink)))
        • mokka77 Re: :((((( 14.04.04, 19:36
          każde słowo pociesza jakoś, ze nie tylko mnie tak sie przydarza.
          dziwne, że przez te 5 mcy okres był jak w zegarku, ale gin powiedziała, że
          organizm "leciał jeszcze z rozpędu" po pigułkach. Dobry rozpęd skoro starczyło
          na tyle czasu sad(
          no cóż, teraz bede tylko tu sobie czytać i mam nadzieje, że za miesiąc okresu
          nie będzie...i za miesiąc...i za miesiąc....
          nie, nie bede pesymistką smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka