Dodaj do ulubionych

Pytanie do doświadczonych

05.12.10, 09:21
Dziewczyny jak to jest z tym porodem po długim przyjmowaniu Luteiny czy Duphastonu
Czy to prawda, że zazwyczaj wtedy większe prawdopodobieństwo że przenosi się ciążę
Jakie znacie przypadki w tej kwestii?
Obserwuj wątek
    • lidek0 Re: Pytanie do doświadczonych 05.12.10, 09:59
      Moje doświadczenia - nie ma to żadnego znaczenia
    • prigi Re: Pytanie do doświadczonych 05.12.10, 10:25
      brałam długo fenatarol (czy jakos tak) i urodziłam tydzień przed terminiem
      więc przyjmowanie tych leków nie ma raczej nic wspólnego z rzeczywistością, raczej przypadek
      • red-truskawa Re: Pytanie do doświadczonych 05.12.10, 22:11
        Brałam duphaston do 16 tyg ciazy, urodziałam 12 dni przed terminem
        • konto-ukryte Re: Pytanie do doświadczonych 06.12.10, 08:08
          16 tyg to nie 33
    • natalinek.j Re: Pytanie do doświadczonych 05.12.10, 13:25
      Pierwsze dziecko - miesiąc na Fenoterolu -poród 37t5d (dzień po odstawieniu)
      drugie dziecko - cała ciąża na Luteinie (3 i 4 mies. na Duphastonie dodatkowo) - poród 37t5d (5 dni po odstawieniu)

Także ja uważam, że to nie ma znaczenia. Myśląc nad tym logicznie: jak ciąża jest zagrożona przedwczesnym porodem, to odstawienie leków podtrzymujących ciążę spowoduje poród. W moim przypadku tak właśnie było przy obydwu ciążach.
      • konto-ukryte Re: Pytanie do doświadczonych 05.12.10, 13:50
        Nie pytam o Fenoterol. Brałam Duphaston i Luteinę łącznie przez 33tc
        I lekarz powiedział że nic się nie posuwa i raczej przenoszę a to już 39tc
    • majeczka200 Re: Pytanie do doświadczonych 05.12.10, 22:24
      Brałam duphaston do 23tc a luteinę do 36tc.Urodziłam tydzień przed terminem.
    • afrodytka82 Re: Pytanie do doświadczonych 05.12.10, 22:36
      przyjmowałam LUTEINE potem Dufhaston nie pamietam juz jak długo.Do tego miałam założony krążek a i tak urodziłam o 3 tyg.za wcześnie(pomimo iz krążek cały czas siedział na miejscu).
    • kotkowa Re: Pytanie do doświadczonych 06.12.10, 09:15
      Nieprawda. Luteinę lub duphaston jak i inne leki hamujące czynność skurczową macicy bierze się najdalej do 36 tygodnia ciąży, bo po tym terminie ciąża jest donoszona i dziecko może się urodzić. I często właśnie odstawienie tych leków powoduje, że zaczynają się skurcze. Ja brałam Luteinę do 30 tc, a później do 36 tc jeszcze Cordafen na skurcze i urodziłam dziecko w 39 tc, 5 dni przed terminem.
    • lopezka26 Re: Pytanie do doświadczonych 06.12.10, 10:54
      Ja brałam Luteine dp. Urodziłam dokładnie 37t2d
    • fairycharlotte Re: Pytanie do doświadczonych 08.12.10, 10:35
      Ja w pierwszej ciąży przyjmowałam cały 1 trymestr Luteinę, a pozniej hurtowo Nospe. Przenosiłam 2 tygodnie. Ale nie wiem, czy z tego powodu. Teraz nie łykam nic, więc moze nie przenosze smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka