Dodaj do ulubionych

do mam po 2 cc

17.12.10, 13:23
dziewczyny jak to jest z blizną po cc.
drugie cięcie jest w tym samym miejscu co pierwsza, blizna jest jedna czy dwie uncertain
Obserwuj wątek
    • zaneta570 Re: do mam po 2 cc 17.12.10, 14:43
      Blizna jest jedna ta stara jest wycinana.
      • netus Re: do mam po 2 cc 17.12.10, 19:46
        ja jestem po trzech cc i wciąż mam jedna bliznę, za każdym razem ładniejszą.
        • asiaiwona_1 Re: do mam po 2 cc 17.12.10, 20:13
          jestem po 2 cc. Mam 2 blizny w baaardzo bliskiej odległości od siebie. Właściwie to wyglądają jak jedna grubsza blizna - dopiero ginekolog mnie uświadomił, że to 2 różne blizny
          • krokre Re: do mam po 2 cc 17.12.10, 23:45
            Fachowiec i dobry ginekolog połoznik zrobi ci cięcie w tym samym m miejscu. Starą bliznę wycina i zaszywa. Fakt jest taki że tą drugie cięcie a raczej szycie mam ładniejsze.
            • asiaiwona_1 Re: do mam po 2 cc 18.12.10, 08:50
              krokre napisała:

> Fachowiec i dobry ginekolog połoznik zrobi ci cięcie w tym samym m miejscu.

Przypuszczam, że u mnie znaczenia miał fakt, że pierwsze cc było w 32 tc, a drugie w 40. Jednak jest rożnica w położeniu dziecka we wcześniejszym tygodniu, a w ciąży donoszonej.
              • krokre Re: do mam po 2 cc 18.12.10, 15:44
                Ja pierwszą cesarke miałam jak byłam w 40 tyg a drugą w 35. Pytając sie 2 ginekologów zawsze brzmiała taka sama odp że najpierw wycinana jest stara blizna i zszywana i odpowiedzieli mi ze nie bede miała dwóch blizna. Pytania zadawałam jak byłam w drugiej ciąży kiedy jeszcze nie było wiadomo że ur tak wczesniej czyli przed terminem, więc nie wiem dlaczego ty masz 2 blizny
    • matylda07_2007 Re: do mam po 2 cc 18.12.10, 16:35
      Mam jedną, ładną bliznę smile
      • kalina_19 Re: do mam po 2 cc 19.12.10, 22:14
        jak szłam juz do sali powiedzieli ze bedzie odrobine wyrzej niz stara-wiec miałą byc 2 ale jest tylko jedna , i to bardzo ładna
    • kajos5 Re: do mam po 2 cc 19.12.10, 22:48
      starą wycieli i nową mam w tym samym miejscu. Przy cc jeszcze sie lekarze spierali czy usuwać całą bo drugie dziecko urodziłam w 32 tygodniu i było malutkie, więc cięcie też mogłoby być mniejsze. Jeden lekarz chciał wyciąć tylko część blizny a drugi twierdził ze bedzie brzydko wyglądać - ostatecznie wycieli mi całą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka