19.12.10, 21:55
...mam mieć jutro,tydzień po owulacji i staraniach.
Jak myślicie,mogę zrobić?
Obserwuj wątek
    • em.haa Re: RTG zęba 19.12.10, 22:07
      Możesz. Okryją Cię gumą.
      Zresztą to ząb a nie noga czy biodro.
    • aga.1975 Re: RTG zęba 19.12.10, 22:07
      lepiej poczekac do miesiaczki.
      i wyleczyc absolutnie wszystkie zeby.
      • martini_noca Re: RTG zęba 20.12.10, 08:50
        Popieram Age.
    • ele-eza Re: RTG zęba 20.12.10, 11:21
      Ja bym nie robiła, poczekaj do miesiączki. RTG, czyli promieniowanie w ciąży jest bardzo niebezpieczne, niezależnie czy to RTG zęba czy nogi, na każdym etapie ciąży. Może prowadzić do mutacji. Jak byłam na studiach, to na analizie rentgenowskiej nie pozwalano nam wchodzić do pokoju pomiarowego gdy któraś z dziewczyn nie była pewna, że nie może być akurat w ciąży. Moja dentystka także nie wzięła nawet pod uwagę RTG, tylko czekamy do porodu.
      • zeusik66 Re: RTG zęba 20.12.10, 13:00
        To że jesteś po staraniach i owulacji to chyba nie świadczy o tym, że jesteś w ciąży??? Nie widzę tu problemu. A z drugiej strony to chyba kwestia kilku dni wyjaśnienia?
        • dimeah Re: RTG zęba 21.12.10, 10:03
          To,że jestem po staraniach,tydzień przed mc nie zapewnia mi ciąży,ale jest ona bardzo możliwa.
          Poszłam porozmawiać z technikiem,trafiłam na bardzo fajną babkę i wstrzymałam się z tym zdjęciem.
          Jeśli się nie udało zaciążyć,pójdę na RTG,ale póki co pani przekonała mnie,że to za duże ryzyko,nawet kilka dni po zapłodnieniu.
      • wereczka Re: RTG zęba 20.12.10, 13:25
        zgadzam się z dziewczynami. podobno w samym początkowym stadium naświetlanie nie może nic uszkodzić, ale po co się stresować. ja byłam z kotem na prześwietleniu - nie wiedziałam, że jestem w ciąży. lekarz absolutnie kazał mi założyć fartuch (takie zresztą są przepisy) - jestem mu wdzięczna - zaoszczędził mi stresów.
        nie rób żadnego prześwietlenia. lepiej już nawet wyrwać jedynkę, niż się stresować.smile)))
        no i na zimne - dmuchać.
    • kotkowa Re: RTG zęba 21.12.10, 09:36
      nie rob. zaczekaj az bedziesz pewna, czy nie jestes w ciazy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka