Dodaj do ulubionych

pęcherzyk ciążowy

24.01.11, 12:08
Bardzo proszę o odpowiedź.
Pierwszy dzień ostatniej miesiączki miałam 23 grudnia 2010. Owulacja w okolicach 5-6 stycznia (monitoring). Dziś byłam na badaniu USG, które pokazało pęcherzyk ciążowy wielkości 6 mm. Obawiam się, że to dość mało. Czy dobrze liczę wiek ciąży: 4 tydź. 4 dzień.

pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • dimeah Re: pęcherzyk ciążowy 24.01.11, 12:14
      Dobrze liczysz.Jestem na tym samym etapie ciąży smile

A co powiedział lekarz?Dlaczego się martwisz?

Na serduszko jeszcze za wcześnie,uzbrój się w cierpliwość.
      Przed Tobą jeszcze długa droga,jak będziesz tak wszystko analizować dzień po dniu to się wykończysz.I tak nie masz większego wpływu na to,co się dzieje w Twoim brzuszku.Co ma być to będzie!
      • cheeringup Re: pęcherzyk ciążowy 24.01.11, 12:18
        powiedział, że nie jest za duży i że mam przyjść w piątek i oczywiście się nie martwić, bo nie wiadomo kiedy się zagnieździł. Tydzień temu jeszcze nic nie było widać na usg. mówił, że są różne przypadki i bla bla bla... po prostu się martwię, wiem że na serduszko za szybko, ale miałam nadzieję, że chociaż mi powie że ten pęcherzyk jest ok...a on, że trochę mały jak na 5 tydzień...tylko, że ja teraz liczę i liczę i mi wychodzi 4-tydz. 4 dni... i już sama ze sobą wariuję a do piątku daleko jak jasna cholera!!!!
        • dimeah Re: pęcherzyk ciążowy 24.01.11, 12:44
          Nie rozumiem po co Ci mówi takie rzeczy.Przecież jak powie,że masz się nie martwić,bo bla bla bla,to wiadomo,że się będziesz stresować.
          Tak częste wizyty to jest Twój pomysł czy Twojego lekarza?
          Długo się staracie o dziecko?To Twoja pierwsza ciąża?

Najważniejsze,to spokój.Czasem trudno go zachować,ale poza czekaniem i dbaniem o siebie nic więcej nie zrobisz.Myślę,że odskocznia lepiej by CI zrobiła niż ciągłe bieganie do lekarza.

A pęcherzyk 6mm na moje oko wieloródki to nie jest źle smile
          • cheeringup Re: pęcherzyk ciążowy 24.01.11, 12:50
            jestem po ciaży biochem, pół roku temu. dochodziłam do siebie kilka miesięcy; ten cykl byłpierwszy wspomagany clo, biorę też luteinę. objawy mam takie sobie, trochę bolą mnie piersi, częściej siusiam, ale na wymioty mnie nie bierze itp.
            nie chcę przechodzić przez tą stratę raz jeszcze... i dlatego się martwię. a na usg często żeby wykluczyć ciążę poza maciczną ze względu na CLO. teraz już wiem że to nie jest pozamaciczna, ale ten pęcherzyk.... w sumie nie wiemsad
    • dimeah Re: pęcherzyk ciążowy 24.01.11, 12:46
      abcciaza.pl/pytania/jaka-jest-prawidlowa-wielkosc-pecherzyka-ciazowego-w-5-tyg
      • cheeringup Re: pęcherzyk ciążowy 24.01.11, 12:54
        dziękujęwink
        • dimeah Re: pęcherzyk ciążowy 24.01.11, 14:21
          Będzie dobrze!

Ja właśnie umówiłam się na wizytę na czwartek,bo pewnie dostanę Luteinę (jestem po dwóch poronieniach),to będzie skończony 5 tc. Również nie chciałabym tego nigdy więcej przechodzić,ale staram się nie martwić na zapas.Jeszcze dużo przed nami.Oby tylko pięknych chwil!

Trzymam kciuki za piątek.Daj znać,jak tam.
          I koniecznie wpadnij na forum Wrzesień 2011 smile

Pozdrawiam smile
    • annajustyna Re: pęcherzyk ciążowy 24.01.11, 14:31
      Moj pecherzyk w 6 tygodniu mial ok. 4 mm i bylo ok.
      • cheeringup Re: pęcherzyk ciążowy 24.01.11, 14:40
        dzięki kochanewink) tak bardzo bym chciała wymądrzać się na tym forum wrzesień 2011wink))
        umówiłam sie ze znajomą lekarką na rozmowę... niech mnie uspokoi ...
        wiem wiem, latanie do lekarzy nie ma sesnu ale mój mnie już zaczena denerwować. niby jest dobry, fachowy...ale nie umie mi wytłumaczyć konkretnie.
    • cheeringup Re: pęcherzyk ciążowy 24.01.11, 16:07
      zwariowalam...ale jestem uspokojona. Pani dr powiedziała, że w 4 tyg. i 4 dniu niczego większego by się nie spodziewała. (oczywiście nie powiedziałam, że byłam rano u innego lekarza). zmieniam lekarza, już myślałam o tym wcześniej ale akurat zaszłam w ciążę i jakoś mi przeszło. po prostu teraz widzę jak można dobrze przeprowadzić rozmowę i ogólnie wytłumaczyć dokładnie co i jak się dzieje.
      kolejna wizyta 7 lutegowink mam tylko zrobić Betę i progesteron.
      • dimeah Re: pęcherzyk ciążowy 24.01.11, 17:11
        No widzisz-tak trzymaj!
        Mój lekarz to oaza spokoju,co przechodzi stopniowo na mnie smile
        A że jest też kopalnią wiedzy i trafnych pomysłów o prowadzenie ciąży jestem spokojna.

No to...do napisaniasmile
        • cheeringup Re: pęcherzyk ciążowy 24.01.11, 18:19
          dziękuję kochanawink niby tamten mój też był dobrym lekarzem, świetnie zajął się moją mamą jak chorowała, ma super opinię i znam go od lat, ale jakoś ostatnio wkurzał mnie. Po prostu nie widział, że ja się denerwuję albo bagatelizował te moje nerwy...
          cieszę się, że wszystko ok póki cosmile pierwszy raz widzię swój pęcherzyk na wydruku usg i strasznie mnie to rozczulawink
          • dimeah Re: pęcherzyk ciążowy 24.01.11, 21:20
            Załóż sobie teczkę,zdjęć jeszcze nazbierasz sporo smile
            Każde następne będzie piękniejsze smile
            • monika_bud Re: pęcherzyk ciążowy 24.01.11, 22:19
              Mój pęcherzyk w 5tc miał 5,8. Lekarz mówił, że za mały i... na dwoje babka wróżyła. Dupek. Teraz ten za mały pęcherzyk ma 7 miesięcy i ma najsłodszy uśmiech na świecie. Powodzenia.
      • redpaulla a jaki jest link do "wrzesień 2011"? 24.01.11, 22:56
        Bardzo proszę o podaniesmile
        • cheeringup Re: a jaki jest link do "wrzesień 2011"? 25.01.11, 08:29
          nie wiem, po co tak gadać ?? niby on mi mówił, że z takich małych pęcherzyków to się jeszcze coś może wykluć i trzeba zaczekać...ale wiecie jak to na mnie podziałało..oczy zaszły mi mgłąsmile spodziewałam się raczej, że mi powie "cudownie, jest pęcherzyk". No ale nic... dziś rano poszłam zrobić betę. Piersi nadal bolą więc jest chyba dobrze.. na razie inncy objawów brak, prócz jeszcze częstego siusiania.
          • dimeah Re: a jaki jest link do "wrzesień 2011"? 25.01.11, 20:27
            forum.gazeta.pl/forum/f,100547,Wrzesien_2011.html smile
    • papaja_12 Re: pęcherzyk ciążowy 08.02.11, 15:06
      witam. Ja jestem w podobnym wieku ciaży. ostatni om miałam 25.12. 30.01 byłam na usg i nic nie było widac! przeraziłam sie ale zrobiłam hcg- wyszło ok. póxniej zapisałam sie państwowo na 4.03 miałam robione usg i widac było pecherzyk ciazowy ale bez zarodka i serduszka-lekarz powidział zeby zaczekac ze 2 tygodnie bo ciaza jest wczesna i moze tak być. Ale dzień pózniej zrobiłam ponownie hcg. dzis odebrałam wynik i jak miałam 2200 tak mam 1500!!! kolezanka która pracuje w szpitalu powiedziałaz ebym sie nie denerwowała i jeszcze raz zrobiła jutro hce bo pierwsze robiłam prywatnie a drugie w szpitalu i moze pomyłka była w laboratorium... mam nadzieje ze tylko o to chodzi i ze z moim maleństwem wszystko bezie ok. staram sie nie denerwowac ale i tak o tym mysle....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka