Dodaj do ulubionych

właśnie zrobiłam test i jestm w szoku

26.03.11, 17:29
Witajcie dziewczyny,
Właśnie zrobiłam test ciązowy, jakoś dziwnie się czułam ostatnio, jakas taka osłabiona rozdrazniona...
Jestem w szoku jestem w CIĄŻY mam juz córeczkę i synka, i szczerze mówiąc nie chciałam mieć więcej dzieci, brałam tabletki a tu prosze...
Nawet mężowi powiedzieć nie mogę bo wyjechał, a przez telefon to raczej kiepski pomysł.
O rany jak to będzie, jak ja sobie poradzę z 3 dzieci !!!!!!!!
Czuję sie rozdarta...
Obserwuj wątek
    • kahakasurdo Re: właśnie zrobiłam test i jestm w szoku 26.03.11, 18:08
      Rzeczywiście niespodzianka, skoro brałaś tabletki, ale widocznie znalazłaś się w tym małym odsetku, gdzie tabletki nie zadziałały. W szoku jesteś-to zrozumiałe, ale wkrótce emocje opadną i z pewnością zaczniesz się cieszyć. Powodzenia!
      • iwonagos Re: właśnie zrobiłam test i jestm w szoku 26.03.11, 18:18
        Eeee, bierzesz tabletki i jesteś w ciąży?
        W każdym bądź razie gratulujęsmile Też byłam rozdarta 7 stycznia, gdy okazało się, że jestem w 3 ciąży. Teraz już się pogodziłam z myślą o kolejnym dzieckusmile
        • kasiak37 Re: właśnie zrobiłam test i jestm w szoku 26.03.11, 19:14
          no wiesz,jak czlowiek wspolzyje to i ciaza jak najbardziej mozliwa.
          Te tabletki bralas regularnie jak w zegarku?Bo cos mi sie wierzyc nie chce.Sama bralam 17 lat.
          • lidek0 Re: właśnie zrobiłam test i jestm w szoku 26.03.11, 19:18
            Przecież na tabletkach nie jest napisne, ze w 100% zabezpieczają. Nie ma się czego doszukiwać.
          • wuika Re: właśnie zrobiłam test i jestm w szoku 26.03.11, 19:19
            Moja mama też brała je lat kilkanaście, a w ciążę zaszła. Trzeba mieć bardzo, bardzo, bardzo wielkiego pecha/szczęście.
          • deodyma Re: właśnie zrobiłam test i jestm w szoku 27.03.11, 13:31
            kasiak, nawet ze spirala mozna w ciaze zajsc, wiec nic dziwnego, ze przy tabletkach mozna zaciazyc.
            zaden srodek nie daje 100% pewnosci.
            • malunia_pl Re: właśnie zrobiłam test i jestm w szoku 27.03.11, 15:45
              Moje dwie znajome zaszły w ciążę przy założonej spirali, dłuugo przed końcem ważności przydatności tej spirali. U jednej znajomej byla to druga ciąża, a u drugiej - czwarta.
              Do autorki - nie przejmuj się zbyt mocno. Jestem pewna że najpóźniej w połowie ciąży będziesz się bardzo cieszyć. Każde dziecko jest inne, i każde jest cudem. Odchowałaś dwójkę, to i z trzecim dasz sobie radę. Starsze będą już coraz bardziej samodzielne, będą wymagały innej (może mniej absorbującej) uwagi.
              --
              Nie martw się, umrzeć zawsze zdążysz wink
              • deodyma Re: właśnie zrobiłam test i jestm w szoku 29.03.11, 10:22
                tez znam taki przypadek, gdzie kobieta zaciazyla przy zalozonej spirali.
                byla to jej trzecia ciaza.
    • blue-suzi brałam regularnie ale 26.03.11, 19:33
      mam chorą tarczycę więc hormony szaleją co chwilę myslę że to może byc przyczyna...
      • dzieciusie3 Re: brałam regularnie ale 26.03.11, 21:04
        Poradzisz sobie,poradzisz smile! W jakim wieku masz dzieciaki? Powiem Ci,że mi się marzy trójeczka.Obecnie mam dwoje dzieci w wieku 6,5 lat i 3,5 lat.Zaszłam w ciąże w sierpniu ubiegłego roku ale poroniłam w 12 tyg.Jeżeli wszystko będzie dobrze dopiero w czerwcu będziemy się starać.Będzie dobrze żeby dziecko tylko było całe i zdrowe smile
        • iwonagos Re: brałam regularnie ale 26.03.11, 21:21
          No jasne, że nie ma się co doszukiwać, ale załamałaś mnie trochę, bo zamierzałam po porodzie wrócić do tabletek. Kurcze przy trójce dzieci to potrzeba naprawdę skutecznej antykoncepcji. Brałam regularnie 10 lat i w ciążę nnie zaszłam. Jeżeli chodzi o tarczycę, to nawet jeżeli bierzesz hormony tarczycowe, to tabl. antykoncepcyjne mogą zaburzyć działanie tych pierwszych (też baaaardzo mało prawdopodobne), nie odwrotnie. Hmmmm.....
          • doral2 Re: brałam regularnie ale 26.03.11, 21:33
            no paczpani, a ja dwanaście lat brałam tabletki i ani razy nie udało mi się zajść w ciążę.
            no co za szok!!
            • mama_vinca Re: brałam regularnie ale 28.03.11, 19:32
              doral2 napisała:

> no paczpani, a ja dwanaście lat brałam tabletki i ani razy nie udało mi się za
              > jść w ciążę.
              > no co za szok!!

Moze i w ciaze nie udalo ci sie zajsc, ale za to wieloletnie branie tabsow konkretnie na mozg ci sie rzucilo...
              • iwonagos Re: brałam regularnie ale 28.03.11, 19:53
                Vinca, nie przesadzaj. Ja brałam 10 lat i mam nadzieję, że mi na mózg nie padłowink
                • doral2 Re: brałam regularnie ale 28.03.11, 20:06
                  iwonagos, to szkoda, bo już by nas było dwie padnięte na mózgu wink
      • nglka Re: brałam regularnie ale 26.03.11, 23:09
        blue-suzi napisała:

> mam chorą tarczycę więc hormony szaleją co chwilę myslę że to może byc przyczyn
        > a...

Zatem sprawdź przyrost (beta hcg i powtórka po 48h) bo pozytywny wynik może dawać silna niedoczynnosc tarczycy - BEZ ciąży.
    • mrowka75 Re: właśnie zrobiłam test i jestm w szoku 27.03.11, 00:37
      da sie jakoś
      • iwonagos Re: właśnie zrobiłam test i jestm w szoku 27.03.11, 03:06
        A może to polip?
        Wtedy test może wyjść pozytywny.
    • blue-suzi juz mi lepiej... 28.03.11, 14:12
      Mąż się ucieszył, jutro ide do lekarki zobaczymy czy potwierdzi wink
    • kotkowa Re: właśnie zrobiłam test i jestm w szoku 30.03.11, 10:45
      Ciesz sie! Bedzie super, ponoc trzecie samo sie chowa big_grin
      • mgd3 Re: właśnie zrobiłam test i jestm w szoku 30.03.11, 11:14
        A masz trójkę, czy z opisu tak mówisz? smile
        Bo ja mam kuzynkę i znajomą z 3 dzieci z małą różnicą wieku - i obydwie twierdzą, że 2 to był miły relaksik, a dopiero przy trójce poczuły co to znaczy prawdziwy sajgon wink
        • mamusia_karina Re: właśnie zrobiłam test i jestm w szoku 15.06.11, 09:55
          znam to uczucie,wieść o ciąży mnie ucieszyła,ale jak się dowiedziałam że będę mieć bliźniaki mało nie spadłam ze stołu,mam synka 6 lat,z jednego dziecka przejść w troje to taka ogromna zmiana.
          • maluszek1991 Re: właśnie zrobiłam test i jestm w szoku 15.06.11, 10:05
            Nie dziwie się, że się zdziwiłaś. Ale to musi do Ciebie dojść, później będziesz się cieszyć.. Każde dziecko to skarb.. Jak sobie z 2 poradziłaś to i z 3 dasz rade wink Masz już sporo doświadczenia więc nie ma się czym martwić. smile
            Ja jestem blisko rozwiązania, to będzie moje pierwsze dziecko i myślę jak sobie dam rade.. Ale jestem optymistką więc mam nadzieje że dam sobie radę. Każda kobieta się martwi czy sobie poradzi.. Tym bardziej jak przy mnie będzie mój partner, on będzie mnie wspierał i mama też mi wrazie czego pomoże. smile
    • wereczka Re: właśnie zrobiłam test i jestm w szoku 15.06.11, 13:14
      Och, też napisze, bo byłam w podobnej sytuacji. Rozumiem. Szok! Albo że tabletki nie zadziałały, albo że w ogóle się tak szybko udało. Nie ważne. Główka do góry. Ja jeszcze dzisiaj pamiętam swoją minę po odkryciu kreski na teście. Już dwójka chłopaków (5 lat i 9 miesięcy) w domu, a tu znowu bocian! I to we wrześniu! Spóźnialskismile Bałam się - fundamentalne pytanie: czy dam radę? Na babcie nie mogłam liczyć. Sama po dwóch cesarkach, a tu tak szybko kolejna ciąża. A moje plany zawodowe?
      A teraz: chłopaki cudowne!!! Najmłodszy - wspaniały, cudowny, słodziutki!!! Minęły 3 lata - nie było łatwo. Ale WARTO! Teraz chłopaki już się razem bawią, a mama...zaczyna myśleć o sobie. A jaka dumna ze swoich chłopaków!
      Będzie dobrze. Podobno trzecie dzieci są najbardziej inteligentne wink))))
      • pampuch12 Re: właśnie zrobiłam test i jestm w szoku 15.06.11, 14:25
        Widze, ze niespodziankasmile U mnie tez sie chyba szykuje...
        Od jakiegoś czasu z tyłu głowy dobija mi się taka myśl, że być może jestem w ciąży. Testu jeszcze nie robiłam, bo za wcześnie. Mam jednak takie pytanie: na jakim etapie pojawia się ta linia od pępka do spojenia łonowego? Od samego początku, czy trochę później? I jakiego jest koloru? Sinawofioletowego czy bardziej brązowego?
        • surfiniaa Re: właśnie zrobiłam test i jestm w szoku 15.06.11, 14:56
          Ja też to przeżywam - my chcieliśmy jeszcze jedno dziecko, rok czekania i jest, ale nie przypuszczałam, że tak się będę czuła- pełna obaw, strachu i niepewności, z każdym tygodniem troszeczkę coraz lepiej, w głowie totalny chaos, w domu też już dwójka, trzymajmy się więc dzielnie mamy czekające na 3 dziecko.
          • dzieciusie3 Re: właśnie zrobiłam test i jestm w szoku 15.06.11, 17:02
            Pewnie,że dasz radę!!!
            Ja miałam 3 ciąże jak najbardziej planowane,a teraz właśnie staramy się o trzeciego członka rodziny.Tak jak koleżanki napisały każda z nas nawet nie zdaje sobie sprawy jakie my kobiety jesteśmy zorganizowane i zaradne smile Ja wiem o tym,że pewnie nie raz nie będzie kolorowo z trójką najbardziej pewnie wtedy jak każde z nich będzie chciało coś innego w tym samym momencie,ale dla nas nie ma rzeczy niemożliwych smile
    • ele-eza Re: właśnie zrobiłam test i jestm w szoku 15.06.11, 23:24
      Moja mama ma nas czworo, troje co dwa lata - czwarte po 9 latach - tez przypadek. Poczynając od tego że troje co dwa lata - załamka + czwarte w wieku 36 lat nieplanowane. No załamka. A jednak dała radę, jest szczęśliwa że ma nas, a teraz wnuki od nas i najmłodsze dziecko wciąż w domu podczas gdy nas juz nie masmile jak to jak dasz radę? normalniesmile pozdrawiam
      • panna.w.drodze Re: właśnie zrobiłam test i jestm w szoku 16.06.11, 16:37
        smile ale u mamy w domu musi być wesoło smile no macie super święta wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka