Dodaj do ulubionych

biopsja piersi w 35 tc

30.03.11, 13:54
Mam planowany zabieg biopsji mamotonicznej w 35 tc. Będę miała znieczulenie miejscowe i moje pytanie dotyczy wpływu tego znieczulenia na dziecko. Nie wiem też jaki może mieć to wpływ na karmienie piersią? Czy któras z Was miała podobny zabieg w tak zaawansowanej ciąży?
Obserwuj wątek
    • od.czasu.do.czasu Re: biopsja piersi w 35 tc 30.03.11, 19:18
      Od tego to chyba lekarz a nie forum i laiki...
      • nicola-is-me Re: biopsja piersi w 35 tc 30.03.11, 21:00
        od.czasu.do.czasu napisała:

Od tego to chyba lekarz a nie forum i laiki...

Lekarz???a co lekarz miał mieć biopsje??
        Dziewczyna zapytała konkretnie osób, które to przeszły, uszanuj to. Może wizytę ma później i wtedy spyta, może za pierwszym razem te pytania nie przyszły jej do głowy... Nie pomyślałaś o tym? Takie mądrości lepiej sobie odpuścić.
        • od.czasu.do.czasu Re: biopsja piersi w 35 tc 30.03.11, 22:21
          A Twoja cudowna rada dla autorki??
          Nie musisz dawać mi nauk.
          Zadała takie pytania że na nie powinien odpowiedzieć lekarz, ale skoro jest taka nieodpowiedzialna i pyta ludzi z internetu "czubków" to śmiało big_grin
          • iwonagos Re: od czasu.... 31.03.11, 00:22
            Weź się tam słońce nie popisuj. Nie wszyscy są laikami w tej dziedzinie tak jak tywink Nie masz nic do powiedzenia a spozierasz w wątek i się podniecaszwink
            • od.czasu.do.czasu Re: od czasu.... 31.03.11, 08:06
              Następna zmora.
              • iwonagos Re: od czasu.... 31.03.11, 22:14
                przynajmniej nie następna głupiawink trzym się słońce ciepło kupkiwink
          • nicola-is-me Re: biopsja piersi w 35 tc 31.03.11, 10:07
            od.czasu.do.czasu napisała:
            a nieodpowiedzialna i pyta ludzi z internetu "czubków" to śmiało big_grin

I ty jako pierwszy czubek z odpowiedzią się wyrwałaś.. hahahahahahahaha
    • aga.1975 Re: biopsja piersi w 35 tc 30.03.11, 22:17
      Znieczulenie do takiej biopsji niewielkie-miejscowe i nic dziecku nie bedzie.
      Co do karmienia-to raczej pytanie szersze i zahaczajace o wynik biopsji. Zycze aby byl dobry, bo raczej bez powodow Ci jej nie robia. Jesli cos podejzanego w kierunku neo bedzie czego absolutnie nie zycze to zatrzymaja laktacje-nie beda ryzykowac raczej wplywu hormonow na wzrost.
      Sama biopsja nie zaburzy raczej laktacji-igla nie jest gruba-czy w miejscu wklocia zrobia sie jakies zrosty -co utrudni odplyw mleka nie wiem. Trzeba zapytac lekarza, pewnie zalezy od lokalizacji, osobniczych tendencji itd
      Trzymam kciuki za korzystny wyniksmile
    • iwonagos Re: biopsja piersi w 35 tc 31.03.11, 00:20
      W 26 tc miałam usuwane znamię w miejscowym znieczuleniu. Znieczulenie tego typu nie jest szkodliwe dla dziecka. Zabieg będziesz miała w 35 tc, więc nie będzie to miało żadnego wpływu na karmienie piersią po porodzie.
      • jona110 Re: biopsja piersi w 35 tc 31.03.11, 20:56
        Dziekuję za te odpowiedzismile ! Oczywiscie, ze rozmawiałam o tym z lekarzem i nigdy nie podjęłabym decyzji tylko w oparciu o forum, ale kobieta w ciąży tak jak ja zawsze będzie spokojniejsza gdy usłyszy podobne zapewniania rówież od osób, które to przeszły w praktyce, tym bardziej, ze to moja długo wyczekiwana ciąża. Dziekuję zwłaszcza za te ostatnie wypowiedzi, pomogły mi one i teraz jestem już dużo spokojniejszasmile
        • olgaaa1 Re: biopsja piersi w 35 tc 04.04.11, 19:09
          Miałam robioną biopsje juz po porodzie,znieczulenie miejscowe raczej 'skórne' nie jest podawane do organizmu ( przynamniej u mnie tak był) biopsja jest nieprzyjemna, ale nie boli, myśle, że nie wpłynie negatywnie nac dzieciątko. Tlyko się nie denerwuj smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka