Dodaj do ulubionych

Czy lekarze pomylili się Wam odnośnie płci?

17.05.11, 23:29
Mam syna smile I juz tak sie przez kilka dni do tej mysli i imienia przyzwyczailam , ze zastanawiam sie co bedzie jak... inny lekarz za jakis czas orzeknie , ze dziewczynka. Do dziewczynek nic nie mamy, moze byc i dziewczynka ale jak juz czlowiek sie nastawi to trudno bedzie znowu sie przestawic.
Z pierwszym synem nie mialam pomylki od 17 tyg. A teraz robilam usg w 21.
Obserwuj wątek
    • klara154 Re: Czy lekarze pomylili się Wam odnośnie płci? 18.05.11, 06:49
      Według mnie, dobry lekarz, który ma za zadanie sprawdzić u dziecka serduszko, funkcjonowanie nerek, układu pokarmowego, ocenić rozwój przez wszelkie pomiary, sprawdzić mózg, przepływy pępowinowe, itd. powinien potrafić też określić płeć prawidłowo.
      Jeżeli nie ma pewności, bo ułożenie dziecka nie pozwala w danym momencie, to nie powinien informować.
      Znam parę, która przez to, że lekarz raz informował, że chłopiec, raz, że dziewczynka a w zasadzie się okaże - poszli do takiego, który potrafił jasno stwierdzić płeć.
      • kathrinn82 Re: Czy lekarze pomylili się Wam odnośnie płci? 18.05.11, 09:08
        u mnie lekarz w 21tyg powiedział, że dziewczynka, ale na 80%, nie był pewny, bo ułożenie, kazał się nie nastawiać. w 26 tygodniu potwierdził na 100%. nadal się nie nastawiamysmile co będzie to będzie, najważniejsze żeby z dzieckiem było wszystko oksmile
        • mewa000 Re: Czy lekarze pomylili się Wam odnośnie płci? 18.05.11, 11:05
          Pomyłki sie zdarzają, ale częściej w drugą stronę, tzn lekarz powie że dziewczynka a rodzi się chłopiec. Żona kuzyna tak miała, na 100% miała być dziewczynka, więc się tak nastawili, różowe ubranka itp. A tu urodził się chłopiec big_grin
    • krolowa_kier Re: Czy lekarze pomylili się Wam odnośnie płci? 18.05.11, 11:28
      Wczoraj się dowiedziałam, ze to chłopiec. Wiem, że to okropne, ale chciałabym, aby to była pomyłka.
    • zabulin Re: Czy lekarze pomylili się Wam odnośnie płci? 18.05.11, 11:52
      U nas było wskazanie na dziewczynkę.

Z tym, ze ja usg robiłam w ciąży raptem 4 razy i to 2d w dodatku.
      Na 3d nie bylam.

Na połówkowym w 23 tygodniu lekarz (jeden z najb. polecanych speców od usg w moim miescie) mówił, ze ułozenie dziecka cięzkie do okreslenia płci, ale jego zdaniem dziewczynka.

Urodzilam chłopca.

I super. ja wogole nie chciałam znac plci, bo lubię niespodzianki, ale mąż bardzo chciał.

A i tak wyszlo na moje, bo niespodzianka była wink
    • kumyko Re: Czy lekarze pomylili się Wam odnośnie płci? 18.05.11, 12:01
      nie znudził ci się jeszcze ten temat? matko! ilez można wałkować to samo....
      • krolowa_kier Re: Czy lekarze pomylili się Wam odnośnie płci? 18.05.11, 12:16
        Mnie się np. nie znudził. Pewnie dlatego, że jestem tu nowa i nie miałam okazji czytać jeszcze wszystkiego, jak niektórzy. I niektóre tematy ciągle będą aktualne, bo zawsze znajdą się nowe ciężarne, zainteresowane daną kwestią, dla niektórych już "przewałkowaną".
        • kumyko Re: Czy lekarze pomylili się Wam odnośnie płci? 22.05.11, 21:49
          krolowa_kier napisała:

> Mnie się np. nie znudził. Pewnie dlatego, że jestem tu nowa i nie miałam okazji
          > czytać jeszcze wszystkiego, jak niektórzy. I niektóre tematy ciągle będą aktua
          > lne, bo zawsze znajdą się nowe ciężarne, zainteresowane daną kwestią, dla niekt
          > órych już "przewałkowaną".

chodziło mi o to że ona tłucze ten sam temat na innych forach i jeszcze się głupio tłumaczy że "z przymróżeniem oka"
    • czekolada85 Re: Czy lekarze pomylili się Wam odnośnie płci? 18.05.11, 12:25
      U mnie od 19tc wiadomo było, że będzie córka.
      Ale znajoma do 35tc ciąży (urodziła w marcu b.r) myślała, że będzie córka. Trafiła do szpitala i tam inny lekarz powiedział że będzie syn. No i urodził się syn.

Moim zdaniem dobry lekarz z dobrym sprzętem się raczej nie pomyli.
    • leneczkaz Re: Czy lekarze pomylili się Wam odnośnie płci? 18.05.11, 14:25
      Pomyłka lilu to raczej w drugą stronę. Jak co ;dynda' to nie odpadnie wink
      U mnie z Olkiem już w 16 tc. było jasne (siusiak na pół ekranu tongue_out)
      • kiri77 [...] 18.05.11, 17:57
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • panna.w.drodze Re: Czy lekarze pomylili się Wam odnośnie płci? 18.05.11, 18:32
      no ja mam fotę gdzie widać nogi a między nimi pustkę smile

jak będzie chłopak to się autentycznie wqu...ę - nie po to się przestawiałam na dziewczynę żeby znowu wszystko odkręcać
      • klara154 Re: Czy lekarze pomylili się Wam odnośnie płci? 18.05.11, 21:29
        Jak u mnie była dziewczyna to między nogami widac było "bułę" smile przyjrzyj się dobrze smile
        • panna.w.drodze Re: Czy lekarze pomylili się Wam odnośnie płci? 19.05.11, 17:31
          hmmm widzę pustkę smile może to i buła, w każdym razie siusiora nie ma, no chyba że leży tongue_out
    • iwonagos Re: Czy lekarze pomylili się Wam odnośnie płci? 18.05.11, 22:03
      Dobry sprzęt+fachowiec i nie ma mowy o pomyłce. A jeżeli nie jest pewien, nie powinien mówić.
      • yvona73pol Re: Czy lekarze pomylili się Wam odnośnie płci? 19.05.11, 03:53
        tutaj na wszelki wypadek mowia ze "prawdopodobnie/wyglada na... (tu wstawic odpowiednie)"
    • kathrinn82 Re: Czy lekarze pomylili się Wam odnośnie płci? 19.05.11, 11:15
      kurcze, dziewczyny, ja już mam pół szafy różowych ciuszkówtongue_out jak się okaże, że pomyłka w drugą stronę, to ehh, Młody będzie śmigał w różowych śpiochach big_grin
      • lillid Re: Czy lekarze pomylili się Wam odnośnie płci? 19.05.11, 11:41
        Ja dowiedziałam się w 21 tyg, że mamy dziewczynkę - i zrobiło mi się smutno, że to nie chłopiec.
        Oswajam się już tydzień z naszą dziewczynką, mąż też miał na początku niewyraźną minę. Nie wiem dlaczego tak jest, bo niby nie nastawiałam się tak bardzo na chłopca.
        Ważne, że ne tym etapie wygląda, że jest zdrowa.
        Jest mi głupio, że poczułam ten żal a nie radość na USG. Bo cóż ona maleńka jest temu winna. Teraz mi przechodzi oczywiście, ale czasem zastanawiam się czy pani doktor się nie pomyliła......
        • krolowa_kier Re: Czy lekarze pomylili się Wam odnośnie płci? 19.05.11, 13:20
          Ja na odrót - popłakałam się, jak usłyszałam, że chłopiec. To miała być moja mała córeczka, wcześniej w 20 tc ciązy straciłam właśnie dziewczynkę, cały czas byłam przekonana, że to też dziewczynka tym razem, nie brałam pod uwagę chłopca, czuję się... oszukana, nie wiem, zła, rozczarowana, tak jakby los był mi coś winien za tamtą stratę. Ciągle mam cichą nadzieję, że to jedna z tych pomyłek, ale wiem, że badanie było robione przez dobrego lekarza, na dobrym sprzęcie, ale ta głupia nadzieja jest...
          • bogus75 Re: Czy lekarze pomylili się Wam odnośnie płci? 20.05.11, 21:36
            Mam podobnie. Oczywiście najważniejsze, żeby dzieciątko było zdrowe. Jednak tak bardzo chcę córeczkę, że płakać mi się chce jak pomyślę o synku. Jak widzę małych chłopców to tak dziwnie mnie odrzuca. No, ale kto zrozumie kobietę w ciąży, sama siebie nie rozumiem, ale też nie potrafię nad tym zapanować. Jestem w takim stanie już od miesiąca.
            • pepparkakor Re: Czy lekarze pomylili się Wam odnośnie płci? 21.05.11, 07:41
              Ja Cię rozumiem...
              Gdyby się okazało, że to jednak chłopiec to musiałabym całkiem zmienić nastawienie... Zawsze marzyłam o dziewczynce... Nie wiem czemu, ale wydaje mi się, że z dziewczynką miałabym lepszy kontakt... I weź tu zrozum kobietę w ciąży big_grin
              No ale fakt, najważniejsze aby było zdrowe.
              • bogus75 Re: Czy lekarze pomylili się Wam odnośnie płci? 03.06.11, 22:34
                Najgorsze jest to, że z czasem się to nie zmienia sad. Wręcz wydaje mi się, że odwrotnie.
    • malgosiek2 Wklejone przez moderatora 19.05.11, 16:59
      Pomyłka w określeniu płci dziecka

bogus75 19.05.11, 09:04 Odpowiedz
      Witam. W 33 tygodniu ciąży miałam robione USG 4d. Lekarz stwierdził, że urodzi się chłopiec. Czy znacie przypadki, że lekarz pomylił się w tak późnej ciąży i przy takim sprzęcie? Bardzo chcę urodzić córeczkę.

Re: Pomyłka w określeniu płci dziecka
      dagmaralodz77 19.05.11, 09:17 Odpowiedz
      znam przypadki ze się pomylił, a mnóstwo przypadków gdzie od 12 hbd ciązy płeć sprawdziła się do końca!!!
      Zawsze można próbować do skutku, teraz chłopczyk, a pózniej dziewczynka!!!pozdrawiam

Re: Pomyłka w określeniu płci dziecka
      leneczkaz 19.05.11, 09:21 Odpowiedz
      No raczej nie ma szans big_grin
    • pagaa Re: Czy lekarze pomylili się Wam odnośnie płci? 19.05.11, 17:28
      w 1 ciąży powiedział nam bardzo wcześnie i się sprawdziło, teraz jeszcze czekamywink
      ale u moich znajomych był taki przypadek, że miala być Małgosia, ojciec czekał za drzwiami porodówki, koleżanka urodzila jednak synka, wyszła położna i powiedziała, gratuluję synka, a on" a nie nie, to nie mój, my mamy mieć dziewczynkę"smile
    • ania2003i2011 Re: Czy lekarze pomylili się Wam odnośnie płci? 21.05.11, 08:02
      w 1 ciąży od razu wiedzieismy, że syn będzie
      usg już na samym początku potwierdziło
      teraz bałam się mieć chłopca - chociaż córki nie chciałabym - i jak lekarz stwierdził, że bedzie chłopak - usg w 21 tyg. - to w pierwszym odruchu szok
      ale szokiem dla mnie byłaby dziewczynka na porodówce smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka