Dodaj do ulubionych

Białko w moczu!

30.05.11, 14:35
Pisalam juz na sierpniowym i wrzesniowym-dlatago nie krzyczcie!ale tak sie boje!
Tydz temu wyszlo mi bialko w moczu-34mg/dl,byłam u lekarza,mialam powtorzyc wyniki,dzis robiłam,dokładny wynik jutro,ale juz wiem,ze ok. dwukrotnie jest podniesione w stosunku do poprzedniego wyniku.Boje sie o malenstwo,boje sie szpitala,wczesniejszego rozwiazania!!!!
Miala ktoras tak w tej lub poprzedniej ciazy?jakie postepowanie zastosowano?
Obserwuj wątek
    • tygrysiatko1 Re: Białko w moczu! 30.05.11, 14:56
      W którym tyg ciązy jesteś??
      Czy poza białkiem w moczu występują u Ciebie inne objawy?? nadciśnienie, obrzęki??
      • pudelek09 Re: Białko w moczu! 30.05.11, 20:07
        zaczelam 27tydzien.Nie mam obrzekow,cisnienie w normie,ale martwi mnie to ze ciagu tyg bialko wzroslo 2x.Jutro odbiore dokladny wynik i podjade do lekarza,ale pewnie nieprzespana noc przede mna!
        Qurde!porzednią cala ciaze zyłam w stresie,myslalam ze teraz bedzie spokoj,a tu-na poczatku szpital,potem szybka przymusowa wyprowadzka,co chwila jakies bole brzucha i lezenie,ostatnio mój pies zafundowal mi >pokaz<napadu padaczkowego(koszmar!),teraz to białko!ja sie wykoncze!Wiem,ze sa dziewczyny co leza cala ciaze,maja rozne problemy,ale ja sie tak boje o ta malutka kruszynke!(czekalismy na jej poczecie 10,5roku i moze dlatego az tak panikuje)
        • tygrysiatko1 Re: Białko w moczu! 30.05.11, 20:28
          Zacznę od psa, bo też to przerabiam - jakby się powtórzyło zgaś światło w pomieszczeniu, wycisz tv czy radio o ile gra i przytul psa.. delikatnie go głaszcz i spokojnie i cicho do niego mów... mogą to też być drgawki z niedotlenienia mózgu - mój ma właśnie takie, ale dostał jakieś magiczne tabletki do weterynarza i jest spokój...
          Nie zamartwiaj się na zapas... oczywiście, że białko to nic dobrego, ale jeżeli bez wysokiego ciśnienia to równie dobrze może to oznaczać zapalenie ukł moczowego... stresem maleństwu nie pomożesz...
          • pudelek09 Re: Białko w moczu! 30.05.11, 21:02
            Psa bym nie mogla przytulic-to labrador 42kilogramowy!On sie rzucal po calym pokoju i korytarzu,nie mial wogole władzy w nogach,probowal wstac przerzucalo go na plecy.Dzwonilam w czasie ataku do cioci(jest weterynarzem)-pow,zeby tylko go oslaniac by nie uderzyl gdzies głowa,ale kolo pyska nie podchodzic bo moze ugryzc mimowolnie.Kontaktu z nim nie bylo zadnego!
            Ale najwazniejsze jest dzieciatko!Mam nadzieje ze skonczy sie >tylko<niewielkim zakazeniem ukl moczowego i wystarczy dieta lub lek.Oby nic powazniejszego typu zatrucie ciazowe!
            • tygrysiatko1 Re: Białko w moczu! 30.05.11, 21:11
              On sie rzucal po calym po
              > koju i korytarzu,nie mial wogole władzy w nogach,probowal wstac przerzucalo go
              > na plecy.
              Właśńie dlatego trzeba przytulić - żeby nie zrobił sobie krzywdy - tak jak z człowiekiem... z psem nie ma kontaktu, tak jak i z człowiekiem, bo jest nieprzytomny... uwierz mi przerabiałam to bardzo regularnie... do męża czy dziecka też byś nie podeszła, gdyby miał napad dragawkowy, bo nie panuje nad sobą i może zrobić krzywdę...
            • tygrysiatko1 Re: Białko w moczu! 30.05.11, 21:16
              Mój pies miał takie napady bardzo często i nie wyobrażam sobie, żebym pozwoliła mu usiłować wstawać, obijać się o meble, ściany... on również czuje, a drgawki są bolesne... należy wtedy uspokoić... Cieszę się, że mam ludzkiego weterynarza... i wyobraź sobie, że przez ponad 10 lat drgawek mojego psa (na początku średnio raz na tydzień) ani razu mnie nie ugryzł... a owszem nie było z nim kontaktu...
              • mama-emilki Re: Białko w moczu! 30.05.11, 21:25
                Jeśli nie ma obrzęków i wysokiego ciśnienia, to pewnie "tylko" zapalenie pęcherza.
                Ja w takim przypadku dostałam furagin, do tego tabletki z żurawiną i przeszło jak ręką odjął.
    • deodyma Re: Białko w moczu! 30.05.11, 20:59
      mialam w pieerwszej ciazy, przez 2 dni dostawalam antybiotyk., drugi domiesniowo.
      bolesne to bylo, ale pomoglo.
      zaczelo sie od bolu prawej nerki.
      w drugiej mialam tylko slad bialka, ale poniewaz podczas wizyty u lekarza wyszlo, ze mam nadcisnienie, lekarz w te pedy kazal mi gnac do szpitala na obserwacje.
      bylam wtedy w 29 tc.
      zrobili badania, potrzymali 2 dni i na 3 dobe wypuscili do domu.

• deodyma Re: Białko w moczu! 30.05.11, 21:00
        oj, w pierwszej ciazy przez 2 tyg bylam na antybiotykach, nie przez 2 dnismile
        • pudelek09 Re: Białko w moczu! 31.05.11, 14:12
          to cholerne białko wzrosło 3-krotnie! mam zrobic dobowa zbiórke moczu i zobaczymy
          • tygrysiatko1 Re: Białko w moczu! 31.05.11, 18:01
            a ciśnienie nadal Ok?? jaki masz aktualnie poziom białka??
            • pudelek09 Re: Białko w moczu! 31.05.11, 19:31
              117mg/dl.Lekarz powiedzial ze do konca ciazy razczej skoczy do 150(ta gorna granica)skoro rosnie w takim tempie.Narazie jutro dobowa zbiorka moczu,mam nadzieje ze choc to wyjdzie lepiej!
              cisnienie w normie-ok120/70-80 mierzone po kilka razy dziennie.obrzekow tez na szczescie nie mam,ale i tak mam stracha
              • deodyma Re: Białko w moczu! 01.06.11, 08:20
                to dobrze, ze cisnienie w normie.
                a co do tego bialka w moczu, pewnie lekarz przepisze Ci antybiotyk, bezpieczny dla dzieckasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka