Dodaj do ulubionych

DSA potrzebne opinie

14.05.09, 19:26
dostalam telefon z firmy DSA...
Potrzebuje opinie czy warto tam isc w sprawie pracy?
widze ze to firma ubezpieczeniowa wiec nie wiem czy wogole warto?:/
Obserwuj wątek
    • Gość: ka_lina Re: DSA potrzebne opinie IP: 195.205.202.* 21.06.09, 22:09
      up
    • Gość: Marlena32 Re: DSA potrzebne opinie IP: *.man.bydgoszcz.pl 24.09.09, 08:47
      Na pewno nie sugeruj się wypowiedziami na forum, bo jednemu się podoba, a
      drugiemu nie - cóż, życie. A poza tym, nie wiadomo jak porządna byłaby firma, to
      zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie ją krytykował. Najlepiej spróbować, a może
      okaże się, że akurat się nadajesz i masz odpowiednie predyspozycje. Mnie taka
      specyfika pracy na przykład odpowiada. Należę do tych, którzy nie narzekają,
      tylko się spinają i pracują - dzięki temu są wyniki i są pieniądze. Pozdrawiam
    • aprawdawaswyswobodzi Re: DSA potrzebne opinie 05.10.09, 16:35
      Hmm... a ja akurat proponuję sugerować sie opiniami na forum.
      Niestety DSA nie należy do miejsc w których powinnaś próbować swych
      sił Czarodziejko. Chyba, że potrafisz czarować jak większość
      pracowników DSA ;-) niestety nie będziesz dobrą wróżką, a jedynie
      namolnie wciskającą kit czarodziejką (czarownicą hehe), która będzie
      tłumaczyć, że przepisując się do AXA zyska. A tak naprawdę większość
      ludzi traci i to sporo. Ktoś sponsoruje bankiety, szkolenia,
      wyjazdy, wycieczki itp.itd. Najedli się Ci na górze, a teraz ciągle
      oferty pracy, bo szuka się wiecznie nowych ludzi, którzy przepiszą
      swojego brata,mamę,ciocię bla bla bla.. są już też firmy powstałe z
      rozpadu DSA - ale też daleko im do doskonałości. Najważniejsze
      jednak, że nowe przepisy emerytalne zakończą niecny proceder ;-) już
      nie mogę się doczekać mimo, że ani tam nie pracowałem ani mi oni
      bliscy. Przypadkiem kiedyś zacząłem "węszyć" na czym polega
      zarabianie pieniędzy w DSA i "gały mi wyszły"...
      • Gość: bzdury Re: DSA potrzebne opinie IP: *.adsl.inetia.pl 26.11.09, 10:49
        Bez przesady... AXA nie jest złym OFE. W DSA już półtora roku temu
        wiedzieli, że kolejna trzyletnia stopa zwrotu funduszy emerytalnych,
        ogłoszona 30.09.2009 uplasuje reprezentowany przez DSA- AXA OFE w
        czołówce i co?
        Jest na drugim miejscu. Wszyscy Klienci, którzy przystąpili więc do
        AXA, zarobili w ostatnich latach znacząco więcej niż Klienci prawie
        wszystkich pozostałych OFE.
      • Gość: realista72 DSA mówisz i masz IP: 178.56.14.* 12.05.10, 14:31
        1)dla ciebie to wciskanie, ale przecież każdą rzecz trzeba klientowi
        zareklamować, przedstawić, niestety sam nie przyjdzie do ciebie i się nie
        zapisze akurat do twojego OFE, bo jest takie świetne.
        2)nie pracowałeś w DSA, ale piszesz coś o namolnych czarownicach - rozumiem, że
        to twoje koleżanki z pracy?
        3)co ci ludzie niby tracą? Chyba, że chodzi o te mityczne "kary", którymi
        straszą naiwnych tzw. ratownicy
        4)mama, brat... ci co piszą powiedzmy 30 umów miesięcznie od lat, to mają takie
        wielkie rodziny?
        5)dziura ozonowa, trzesienia ziemi, zamachy, wulkany.... a ty "przypadkiem"
        zacząłeś węszyć akurat w temacie DSA, z którą nic nie masz wspólnego. A ten
        przypadek wyglądał tak, że przeszedłeś w swojej firmie szkolenie pt "Jaka
        straszna i brzydka jest konkurencyjna DSA"
        6)Jesteś żywą ilustracją, że jak nie można znaleźć wad u przeciwnika, to trzeba
        mu przypisać własne

pozdrawiam
        • Gość: prawdawaswyswobodz Re: DSA mówisz i masz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.11, 21:41
          Halo Realisto! Może jakieś przeprosiny na forum? O ile dobrze oglądam wiadomości i śledzę rozwój wydarzeń to Twoja "praca" potrwa góra do 31.12.2011 - czy już złozyłeś wniosek w PUP o zasiłek dla bezrobotnych?
          Koniec akwizycji ofe oznacza koniec DSA. Wiadomo, że teraz bedziecie wciskać kity o innych produktach bankowych które posiadacie, no ale transfery na tysiące złotych się skończą i w końcu biednym ludziom zostanie kasa na koncie, a nie w waszych prowizjach albo imprezach na Mauritiusie ;-))
          od tygodnia 7 osób pytało mnie o pracę chcąc się wynieść z waszej sławnej firmy zanim bedzie za późno ;-) super, szkoda, że nie mam miejsc - zostaje Biedronka,Tesco - szkoda mi niektórych - wierzyli w opowiadane przez Was bajki a teraz zostaja na lodzie! Ale jak Was znam zaraz coś wymyślicie...
    • Gość: markus Re: DSA potrzebne opinie IP: 188.33.178.* 21.10.09, 13:02
      Może kusić ta kasa co ta m niby zarabiają ale dobrze się zastanów i poszukaj
      czegoś konkretnego
      • Gość: sza Re: DSA potrzebne opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 15:11
        a coś więcej o dsa?
        • Gość: o DSA Re: DSA potrzebne opinie IP: *.adsl.inetia.pl 27.11.09, 13:02
          Coś więcej ja mogę powiedzieć...Jestem pracownikiem DSA od kilku lat
          i mnie się tam bardzo dobrze pracuje. Takich jak ja jest wielu, co
          zapewne niektórych forumowiczów zdziwi. Znam firmę, jej działania i
          widzę że niektóre wypowiedzi są w całości nieprawdziwe, co
          najistotniejsze, podpisują się pod nimi rzekomo byli pracownicy DSA.

Dla mnie sprawa jest prosta- jesli komus ta praca się nie podoba, to
          nikt go do niczego nie zmusza, zawsze mozna pojsc dalej, ale
          przynajmniej zachować tę odrobinę przyzwoitości i nie rzucać mięchem
          na prawo i lewo.
          Niestety, warunki pracy w DSA nie są łatwe i nie każdy się do niej
          nadaje. Taka praca wymaga przede wszystkim otwartości, wiedzy,
          systematyczności i samozaparcia. Aby zarobić trzeba najpierw dac cos
          od siebie.
          • Gość: o pracy Re: DSA potrzebne opinie IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.09, 15:11
            Ja również tam pracuje i nie narzekam. Nie widzę w tej pracy niczego
            zdrożnego, mam produkt, który mam sprzedać jak największej liczbie
            osób. Podobnie działa większość tego typu firm. Nie spotkałem się na
            żywo z taką niechęcią do pracy w DSA i w ogóle do DSA wśród
            pracowników zarówno byłych, jak i obecnych. Sądzę, że większość tych
            opinii wynika z lenistwa. Robić się nie chce, ale zarabiać owszem.
            • Gość: lolektolek Re: DSA potrzebne opinie IP: 87.204.215.* 07.04.10, 09:53
              Nie polecam. Akwizycja OFE AXA, pracujesz na kierowników,
              dyrektorów, zarządzik Rade Nadzorcza itd, dla ciebie tylko ochłapy z
              panskiego stołu. A ponadto czy to etyczne przepisywać do obecnie
              jednego ze słabszych OFE soja rodzine i przyjaciół. Ludzie sznujcie
              się!!!!
              • Gość: aga Re: DSA potrzebne opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.10, 14:41
                Facet, że też ci się nie nudzi przeklejanie tych farmazonów po raz setny...

AXA to jeden z lepszych funduszy, dla zainteresowanych stopy zwrotu na KNF-ie,
                rankingi analiz online itd

Ale gościu z konkurencji nakręcony na szkoleniach wkleja, wkleja, wkleja....
      • Gość: aga Re: DSA potrzebne opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.10, 14:35
        odwrócę :-) Szukasz konkretnej kasy to się nie zastanawiaj, zapraszam do DSA
    • Gość: Ania Re: DSA potrzebne opinie IP: 212.59.224.* 05.10.10, 15:26
      Właśnie dostałam telefon, aby przyjść jutro na rozmowę kwalifikacyjna do tej właśnie firmy i szukam czegoś na ten temat, ponieważ z tego co pamiętam wysyłałam swoją aplikację na stanowisko: pełnomocnik-referent do firmy finansowo-prawnej. Tak więc miałam zupełnie inne wyobrażenie o tym co miałabym tam robić niż komentarze tu zawarte, dlatego zastanawiam się czy tam w ogóle iść, bo jak dla mnie to stanowiskiem, na które się zgłosiłam powinno być w takim razie coś w rodzaju doradca finansowy, a takie historie niestety już przerabiałam z marnym skutkiem...
    • Gość: crapbreaker Re: DSA potrzebne opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.10, 11:18
      Chcąc zapisywać klientów do OFE muisz mieć zaświadczenie Komisji Nadzoru Finansowego (potocznie zwane "licencją") a to kosztuje 106 zl + 50 zł zaswiadczenie o niekaralnosci. Są to urzędowe, państwowe opłaty, więc nie wprowadzaj ludzi w bląd, że ktoś od Ciebie chce wyciągnąć kasę nie wiadomo na co. Dla niedowiarków szczegółowe informacje na stronie KNF.
      • Gość: gfg Re: DSA potrzebne opinie IP: *.pcz.pl 26.11.10, 19:27
        Byłam tam na rozmowie jakis czas temu i maja egzamin w knf podobnie jak aegon... nie wiem czy dobrze zrobilam ale nie poszlam tam juz wiecej...moze opisac firme ktos kto zaszedl nieco dalej? bo jak czytam forum warszawy o dsa to mnie przeraza...byc moze to nie dla mnie ale wiem ze I rozmowa byla prezentacja w power poincie i chwalenie sie co dsa ma za narody itp wycieczki zagraniczne...dodatkowo proponuja umowe zlecenie lub umowe agencyjna= swoja dzialalnosc gospodarcza...jesli ktos jest zainteresowany to powienien poczytac forum waszawy albo pojsc i sprawdzic...ja sie poddalam bo uwazam ze to praca nie dla mnie. pzdr
        • Gość: gfg Re: DSA potrzebne opinie IP: *.pcz.pl 26.11.10, 19:28
          To forum warszawskie:
          forum.gazeta.pl/forum/w,23,72847855,72847855,DSA_Sp_z_o_o_Warszawa_co_to_za_firma_ktos_wie_.html
          • Gość: gpb Re: DSA potrzebne opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.10, 10:26
            Chciałbym zauważyć, że forum, które podałaś dotyczy zupełnie innej firmy DSA sp. zoo z/s w Warszawie zajmuje się sprzedażą kart kredytowych Citibanku zaś DSA Financial Group S.A. z/s we Wrocławiu jest firmą pośredniczącą w przystępowaniu do AXA OFE i sprzedażą ubezpieczeń z zakresu III filaru. Obydwie firmy nie mają ze sobą nic wspólnego, poza zbieżnością nazw.
            Warto sprawdzić takie rzeczy zanim będzie się innych wprowadzać w błąd.
            • Gość: Maniek Re: DSA potrzebne opinie IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.10, 11:38
              10 lat wpłacania kapitału do amplico około 60 tyś, teraz czekam do stycznia aby odebrać kasę w wysokości 72 tyś czyli w 10 lat 12 tysięcy zarobiłem. Żenada lepiej zainwestować kasę w nieruchomości. Też mnie ktoś namówił i już z tą osobą nie rozmawiam.
    • Gość: Mazi184 Re: DSA potrzebne opinie IP: 217.98.8.* 03.03.11, 14:25
      Jeśli jesteś komunikatywny i operatywny to warto.
      Pracuję w tej firmie 2 lata, wynagrodzenie rewelacja.
      Zarobienie 15 - 20tyś zł kwartalnie to nie jest żaden wyczyn w tej firmie to raczej norma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka