Dodaj do ulubionych

CZOP śluzowy?

04.07.11, 19:48
Witam właśnie zaczęłam 39 t.c kilka sni temu zauważyłam bezbarwną galaretkę na bieliźnie,dzisiaj przy podcieraniu było tego o wiele więcej jakieś 2-3 łyżki stołowe,jak myślicie czy to czop?Tydzień temu na badaniu szyjka jeszcze trzymała,jak u Was wyglądał czop śluzowy?
Obserwuj wątek
    • od.czasu.do.czasu Re: CZOP śluzowy? 04.07.11, 19:56
      U mnie czop był z krwią. Ale pakuj torbę smile mnie odszedł w sobotę a we wtorek urodziłam smile
      • oliwia1936 Re: CZOP śluzowy? 04.07.11, 20:01
        Torba czekasmile
        smile
      • mamusia.chlopca Re: CZOP śluzowy? 04.07.11, 20:03
        U mnie też był podbarwiony krwią. I tak jak radzi przedmówczyni - bądź gotowa do drogi smile Mnie czop zaczął odchodzić w środę rano, a w czwartek o 15 byłam już mamą smile
        • oliwia1936 Re: CZOP śluzowy? 04.07.11, 20:07
          Zazdroszczę że poszło tak szybko też bym już chciałasmile
          Czytałam że czop "bezbarwny"często odchodzi kilka-kilkanaście dni przed porodem.
          • arczik81 [...] 04.07.11, 20:37
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • od.czasu.do.czasu Re: CZOP śluzowy? 04.07.11, 20:49
            Szybko? Kochana ja rodziłam 14 godzin smile Końca tej rzeźni nie byłosmile
    • madziab83 Re: CZOP śluzowy? 04.07.11, 21:07
      Mi czop odchodził kilka dni na tydzień przed porodem w drugiej ciąży, natomiast w pierwszej odszedł podczas porodu.
    • ioanna.m Re: CZOP śluzowy? 04.07.11, 22:29
      mi czop odchodził przez kilka dni- zaczął w terminie porodu a urodziłam tydzien później-poród wywoływany, tak więc u mnie odejscie czopu nie było sygnałem porodu. Acha! Jak sobie przypomnie ból podczas jego odchodzenia.. jeeeeeeeesssuuuu. Chyba nawet poród mnie tak nie bolał! Masakra! Myślałam, że urodzę w toalecie sad
      • wuika Re: CZOP śluzowy? 04.07.11, 22:36
        Dziś na szkole rodzenia powiedziano nam, że odejście czopu może być nawet 7 - 10 dni przed porodem, więc to nie jest tak, że czop - bach - poród na następny dzień.
    • kotkowa Re: CZOP śluzowy? 05.07.11, 08:57
      Czop przypomina galaretkę faktycznie, ale z reguły jest brunatny, czasem podbarwiony krwią. Ale niewykluczone, że to, co opisujesz to czop, skoro przypomina galaretę.
    • kijek82 Re: CZOP śluzowy? 05.07.11, 09:11
      2 lyzki "galaretki" w kolorze ..no sluzowymsmile(nie podbarwionym krwia)mam srednio 1x w tygodniusmile
      • lopezka26 Re: CZOP śluzowy? 05.07.11, 10:14
        U mnie czop odszedł o godzinie 15, o 17 tego samego dnia odeszły wody a o 01.38 mała była na świecie.
      • oliwia1936 Re: CZOP śluzowy? 05.07.11, 12:07
        kijek82 napisał:

> 2 lyzki "galaretki" w kolorze ..no sluzowymsmile(nie podbarwionym krwia)mam sredn
        > io 1x w tygodniusmile
        Właśnie o to chodzi,że ja czegoś takiego w takiej ilości nie zaobserwowałam w ogóle prze okres całej ciąży,więc nasunęła mi się tylko jedna myśl że to właśnie czop.
    • jeza_bell Re: CZOP śluzowy? 05.07.11, 12:55
      Na Twoim etapie ciąży może to być jak najbardziej czop śluzowy- podbarwiony krwią zwiastuje rychły poród. Nie podbarwiony też wink
      Powodzenia
      • monikaszymonz Re: CZOP śluzowy? 07.07.11, 12:59
        Ja na końcu ciąży nie dałabym rady bez wkładek tyle śluzu miałam w szpitalu a leżałam już wcześniej kilka dni przed porodem pojawiła mi się galaretka ale brunatna trudno wyczuć czy to poprzez badanie czy był to czop w każdym razie poród miałam wywoływany poprzez oksytocynę dwa razy i za drugim się udało. Koleżanka która ze mną leżała i zgubiła czop w toalecie szpitalnejsmile stwierdziła że nie da się go przegapić więc sama nie wiemsmile Pozdrawiam
        • agoos91 Re: CZOP śluzowy? 07.07.11, 19:07
          mi pierwsza czesc czopu odpala 1listopada i byla taka bezbarwna i galerowata a 4listopa odpadl mi do konca i zaczely sie saczyc wody i 5listopada na swiecie juz byla moja corkasmile
    • oliwia1936 Re: CZOP śluzowy? 08.07.11, 16:51
      Dziewczyny dzisiaj rano się budze a "tam"mokro,na prześcieradle plama-pomyślałam że to wody,ale wychodzi na to że nie bo już się nie sączy,hmm...i poźniej przy podcieraniu taki lepki wodnisty bezbarwny śluz czy to mógł być czop część dalsza?
      • monikaszymonz Re: CZOP śluzowy? 08.07.11, 18:37
        Może częściowo odeszły Ci wody nie zawsze leci ciurkiem po nogach, ja miałam przy przebiciu pęcherza może ze dwa pełne kubki i to były całe moje wody...sad leżałam trochę w szpitalu i historii było mnóstwo jednej odeszły wody częściowo drugiej odeszły całe ale nie miała innych objawów typu skurcze itp. trudno wyczuć...
    • bigmalutka85 Re: CZOP śluzowy? 08.07.11, 18:55
      mi czop odszedl dzien przed porodem i byl z krwiasmile
    • oliwia1936 Re: CZOP śluzowy? 09.07.11, 06:35
      Witam byłam wczoraj na IP,bo się nastraszyłam że mogą mi wody się soczyć,napisze Wam co tam przeszłam".A więc na pogotowiu zrobili mi KTG,potem przyszedł lekarz "rzeźnik",i mówie mu że podejrzewam wyciek wód-zbadał mnie taką jakby podwójną łopatką przezroczystą obejrzał wydzieline,potem zbadał mnie palcami.ból masakra!Na koniec zrobił USG powiedział że z wodami ok,i mówi tak gdyby to jeszcze raz się powtórzyło proszę przyjechać w oddział,i w przyszłym tygodniu mam iść do lekarza prowadzącego na wizyte,więc mówie że mam w środe a on że to za późno,że mam w poniedziałek,Nic z tego nie rozumiemsadPrzeprasaam że pisze w nieładzie,ale kolejna wiadomość jest taka że rano wstaje podcieram się a tam krew z galaretą,czyżby czop?Tylko że kilka dni temu już mi odchodził ale był bezbarwny,a może lakarz rzeźnik tak mnie naruszły?W nocy miałam bóle podobne do miesiączki... "
      • monikaszymonz Re: CZOP śluzowy? 09.07.11, 11:20
        Krwawienie po badaniu to norma ja tez tak miałam ale jeśli z galaretką to może być czop bóle podobne do miesiaczkowych kurcze u mnie tak nie bolało przy porodzie ja czułam bardziej ściąganie brzucha i parcie ku dołowi. Sama nie wiem co Ci doradzić najlepiej jak pojechałabyś do szpitala jeśli to krawawienie jest spore tylko z kolei jak masz znów trafić na jakiegoś brutala który w sumie nic nie powie to może obserwuj co się dzieje może dostaniesz skurcze? daj znać co u ciebie.
        • oliwia1936 Re: CZOP śluzowy? 09.07.11, 11:48
          Właśnie wole poczekać,moim zdaniem naruszył szyjkę i stąd ta krew z galaretką.Jak na razie jest tego malutko i już nie taka żywa,poczekam może się rozkręci,a jak nie to w poniedziałek mam wizytę u lekarza prowadzącego.
          • monikaszymonz Re: CZOP śluzowy? 09.07.11, 12:10
            No ja też krwawiłam po badaniach i to dość mocno i potem się rozkręciłosmile ale w każdym razie uważaj na siebie jak się zacznie coś dziać krew będzie jasno czerwona, rzeźnik czy nie rzeźnik odrazu jedz do szpitala obiecaj!!!!
            • oliwia1936 Re: CZOP śluzowy? 09.07.11, 14:57
              Tak jest szefowasmileJak będzie się coś niepokojącego działo zaraz torba w ruch i w oddziałsmile
              Dziękuje Ci bardzo za zainteresowaniesmile
              Miłego weekendu życzęsmilezarkaj tutaj czasamismile
              Pozdrowionka;***
              • od.czasu.do.czasu Re: CZOP śluzowy? 09.07.11, 18:56
                U mnie było podobnie, na koniec 38 tyg pojechałam na kontrolną wizytę i powiedziałam że chcę już urodzić smile zrobił mi taki masaż szyjki że czop zaczął odchodzić już tego samego dnia a zakończył następnego, za kolejne 2 dni urodziłam smile
                • oliwia1936 Re: CZOP śluzowy? 09.07.11, 21:28
                  Ja dalej sie kulam w bólach nie regularnych...Właśnie a jak wyglada masaż szyjki?Może mi też zrobił masaż.
                  • oliwia1936 Re: CZOP śluzowy? 10.07.11, 06:22
                    Dziewczyny jadę na porodówke,w nocy skurcze się nasiliły i są coraz częściej,dam znać po powrocie,pozdrawiam.
                    • monikaszymonz Re: CZOP śluzowy? 10.07.11, 12:59
                      Trzymam kciuki może już jesteś po... mam nadziejęsmile buziaki
                      • oliwia1936 JUŻ PO:))) 14.07.11, 12:21
                        WitamsmileMoze skopiuje tekst jaki przed chwilą napisałam na innym forum...
                        W niedziele ok 17 pojechałan na porodówke,bo bóle były takie jak w nocy czeste i dosyć bolesne(ale do wytrzymania),na porodówce zrobiono mi KTG,potem zbadał mnie lakarz i oznajmił UWAGA-6 cm rozwarcia,więc mówi zostajemysmileMąż posiedział ze mną,poczym przyszła następna zmiana coś ok 19,i bardzo fajna położnasmileOK 20.00 zrobiła mi masaż szyjki(nie bolało)i po tym miałam 8 cm rozwarcia bóle częstsze i coraz silniejsze,i tak chodziłam po porodówce-ok 21 zbadała mnie a tam dalej 8 cmsadwięc oksytocyna poszła w rucj i bóle nie do wytrzymania,leżałam raz na jednym boku raz na drugim,mały wstawił się barkiem poprzecznie,ale udało się!!!!Nie nacinali mnie,tylko troszke popękałąm(w sumie mam 3 szwy założone)

A więc oznajmiam-W NIEDZIELE O GODZINIE 22.50 URODZIŁ SIĘ KUBUŚ Z WAGĄ 3900 G I 58 CMsmile

Od wczoraj jesteśmy w domku a mały jest grzeczny śpi,je robi kupki i tak w kółkosmileMam nadzieje że kolki nas ominąsmile
                        • jeza_bell Re: JUŻ PO:))) 14.07.11, 12:39
                          Gratulacje Nowo Upieczona Mamo
                          Wszystkiego dobrego na pięknej drodze macierzyństwa smile
                        • od.czasu.do.czasu Re: JUŻ PO:))) 14.07.11, 16:56
                          Gratuluję, nareszcie PO smile
                          A Kubuś kawał chłopa smile
                          • monikaszymonz Re: JUŻ PO:))) 14.07.11, 22:22
                            Gratulacje mamusiasmile dużo dużo szczęścia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • oliwia1936 Re: CZOP śluzowy? 15.07.11, 10:13
      Dziękuje serdeczniesmile
      Pozdrawiam...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka