Dodaj do ulubionych

Test ciążowy

25.05.04, 18:04
W którym dniu od przytulania zrobiłyście sobie test ciążowy?Czy 6 dni po
jajeczkowaniu można spodziewać się prawidłowego wyniku?
Obserwuj wątek
    • kasiaba1 Re: Test ciążowy 25.05.04, 19:03
      To chyba ciut za wcześnie;6-8 dni na implantację+ ok. doby na wzrost HCG do
      poziomu wykrywalnego przez testy, cierpliwości bo możesz się rozczarować, a
      jednak być w ciąży.
      Niektórzy producenci podają:"wykrywa ciążę już 6 dni po zapłodnieniu!" ale to
      chyba lekka przesada
      • iwka901 Re: Test ciążowy 25.05.04, 20:08
        Test z apteki nie wykryje tak wcześnie ciąży. Niby jest napisane , że może
        wykryć 6 dni po zapłodnieniu, ale z boku małymi literkami jest napisane , że
        najlepiej testować po terminie spodziewanej miesiączki. Implantacja może być 5-
        12 dni po zapłodnieniu.
        Ja zrobiłam test w 7 dniu i powtórzyłam w 9 . Wyszła bladzieńka kreseczka, ale
        tego testu nie można kupić w aptece. Nieierpliwie czekam czy kreska się wysyci .
        Niestety tego nie da się przyspieszyć!
    • sonnja1 Re: Test ciążowy 25.05.04, 20:04
      Od przytulania zachodzi sie w ciaze??
      • kasiaba1 Re: Test ciążowy 25.05.04, 20:29
        No jasne! Nie wiedziałaś?!
    • gagat100 Re: Test ciążowy 25.05.04, 20:47
      ja robilam kilka dni przed spodziewana @ i wyszedl negatywnie jakos dwa dni
      potem bolaly mnie piersi jak na @ ale jakos jednak inaczej juz domyslalam sie
      ze jestem w ciazyale drugi test zrobilam w dzien spodziewanej @ (tej samej
      firmy) i wyszedl z dwoma krechami na drugi dzien poszlam do apteki po drugi
      innej firmy bo nie moglam uwiezyc ze jestem w ciazy i potwierdzil !!!!
      Polecam jednak badania krwi.
    • roxi_hart Re: Test ciążowy 26.05.04, 07:57
      Ja robilam 8 dni po owulacji-wynik byl negatywny. Pozniej 3 dni po terminie @ i
      byly dwie krechy. Nie warto sie spieszyc z testowaniem.
    • anita53 Re: Test ciążowy 26.05.04, 19:38
      Ciekawe czy ja mam szanse na ciaze. Dzis robilam test-negatywny, ajutro powinna
      byc @. Chyba raczej nici z tego. W poprzedniej ciazy (poronienie) na 2 dni
      przed @ test pokazal 2 krechy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka