galomis 25.05.04, 18:04 W którym dniu od przytulania zrobiłyście sobie test ciążowy?Czy 6 dni po jajeczkowaniu można spodziewać się prawidłowego wyniku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiaba1 Re: Test ciążowy 25.05.04, 19:03 To chyba ciut za wcześnie;6-8 dni na implantację+ ok. doby na wzrost HCG do poziomu wykrywalnego przez testy, cierpliwości bo możesz się rozczarować, a jednak być w ciąży. Niektórzy producenci podają:"wykrywa ciążę już 6 dni po zapłodnieniu!" ale to chyba lekka przesada Odpowiedz Link Zgłoś
iwka901 Re: Test ciążowy 25.05.04, 20:08 Test z apteki nie wykryje tak wcześnie ciąży. Niby jest napisane , że może wykryć 6 dni po zapłodnieniu, ale z boku małymi literkami jest napisane , że najlepiej testować po terminie spodziewanej miesiączki. Implantacja może być 5- 12 dni po zapłodnieniu. Ja zrobiłam test w 7 dniu i powtórzyłam w 9 . Wyszła bladzieńka kreseczka, ale tego testu nie można kupić w aptece. Nieierpliwie czekam czy kreska się wysyci . Niestety tego nie da się przyspieszyć! Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: Test ciążowy 25.05.04, 20:47 ja robilam kilka dni przed spodziewana @ i wyszedl negatywnie jakos dwa dni potem bolaly mnie piersi jak na @ ale jakos jednak inaczej juz domyslalam sie ze jestem w ciazyale drugi test zrobilam w dzien spodziewanej @ (tej samej firmy) i wyszedl z dwoma krechami na drugi dzien poszlam do apteki po drugi innej firmy bo nie moglam uwiezyc ze jestem w ciazy i potwierdzil !!!! Polecam jednak badania krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
roxi_hart Re: Test ciążowy 26.05.04, 07:57 Ja robilam 8 dni po owulacji-wynik byl negatywny. Pozniej 3 dni po terminie @ i byly dwie krechy. Nie warto sie spieszyc z testowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
anita53 Re: Test ciążowy 26.05.04, 19:38 Ciekawe czy ja mam szanse na ciaze. Dzis robilam test-negatywny, ajutro powinna byc @. Chyba raczej nici z tego. W poprzedniej ciazy (poronienie) na 2 dni przed @ test pokazal 2 krechy. Odpowiedz Link Zgłoś