Dodaj do ulubionych

przyrost wagi w 9 miesiącu?

26.05.04, 13:35
Witam wszystkie dziewczyny'
Mam pytanie czy moze ktoras z Was wie cos na temat przybierania na wadze w
ostatnim miesiacu? Czy jest szansa, ze waga stanie w miejscu? Czytalam
gdzies, ze przed samym porodem mozna stracic kilogram do dwóch, ale nie wiem
czy to prawda?
Ja juz dobilam do 16 kg i marzy mi sie wyhamowanie tego procesu.
pozdrawiam
a
Obserwuj wątek
    • la_lunia Re: przyrost wagi w 9 miesiącu? 26.05.04, 14:02
      ja tak od 8 m-ca przestalam przybierac na wadze
      tzn. przybylo mi 1-2 kg ale to juz nie to samo co 5 smile)
      poza tym mysle, ze to zasluga zmniejszonego apetytu

dodam, ze przybylo mi lacznie jakies 16-18kg
      (obecnie 39tc)
      • joannarc Re: przyrost wagi w 9 miesiącu? 26.05.04, 14:35
        Ja tyję ciągle i wciąż. Przytyłam juz 17 kg. Razem z wagą rośnie mi apetyt. Ale
        został mi już niecały tydzień do porodu.
        W poprzedniej ciąży tyłam jeszcze w 10 m-cu. W 42 tc leżąc na patologi zdobyłam
        jeszcze 1 kg, Jadłam z rozpaczy, że nie rodzę.
    • mag.flo Re: przyrost wagi w 9 miesiącu? 26.05.04, 14:36
      no własnie, ja tez zauwazyłam ze waga jakby stanęła w miejscu. Od 3 tyg raczej
      juz nie tyję, co bardzo mnie cieszy , bo bałam sie ze przekrocze 20 kg, a tak
      zatrzymało sie na 18.
      Magda ( 39 tc)
    • kasiaba1 Re: przyrost wagi w 9 miesiącu? 26.05.04, 14:39
      Ty przybierzesz już niewiele, natomiast dzidziuś ok. kilograma. Utrata wagi w
      ostatnim miesiacu to może być jeden z wskaźników że poród już bliziutko, ja np.
      traciłam 0,5 kg, za pierwszym razem urodziłam w ciągu dwóch a za drugim trzech
      dni.Waga była dokładniejsza niż taka domowa, bo spędzałam końcówki ciąż na
      Patologii.
    • aniak108 Re: do kasiaba1 26.05.04, 15:02
      To jest i dobra i zla informacja . Dobra bo nie moge juz ze soba wytrzymac ,
      czuje sie jak wieloryb i mam wrazenie, ze nigdy nie bede soba. Zla bo juz dwa
      tygodnie temu ( w pod koniec 33 tyg) lekarz mi powiedzial, ze ocenia wage
      dziecka na 2700g. Jezeli dodam do tego dwa tygodnie, ktore minely i cztery
      ktore sa jeszcze przede mna to wychodzi cztery kilo szczescia z naddatkiem....
      a
      • kasiaba1 Re: do kasiaba1 26.05.04, 15:56
        Ano tak, mam takie dwa w domkusmilePierwsze 4100, drugie (wg usg-"takie samo")
        4550. Gdzie tu powód do nieszczęścia? Ocena wagi wg usg bywa zawodna.
        Acha ja w każdej ciąży przytyłam trochę ponad 20 kg, przy całkowitym braku
        apetytu, ale to chyba taka "uroda" kobiet z mojej rodziny.
    • basiuniagp Re: przyrost wagi w 9 miesiącu? 26.05.04, 16:16
      Wyczytałam gdzieś, że w 9 m-cu waga może spaść o 1-2 kg i apetyt też...
      Niestety nie dotyczy to mnie, kończę właśnie 38 tydzień, apetyt mam wielki i
      nadal niestety tyję- 20 kg do przodu ( a przed ciążą byłam chudzina...). Myślę
      więc że to indywidualna sprawa każdego organizmu.
      Pozdrawiam i życzę szczęśliwego rozwiązania smile))
      Basia.
    • betty761 Re: przyrost wagi w 9 miesiącu? 26.05.04, 16:26
      hmm... a mnie właśnie waga spadła o ok. 0,5 - 1 kg. apetytu też już nie mam
      takiego jak parę tygodniu temu. jadłam więcej od mojego męża smile
      teoretyczny termin porodu mam na 1.06
    • cody2 Re: przyrost wagi w 9 miesiącu? 26.05.04, 18:29
      HeY!!!!

Ja w ostatnim trymestrze niewiele tyłam - jakiś kilogram. Przytyłam 15kg.
      Widocznego spadku wagi przed samym porodem nie zauważyłam.
      • aninia1 Re: przyrost wagi w 9 miesiącu? 26.05.04, 19:01
        Hej,
        Koleżanka powiedziała mi że najbardziej tyje się podczas ostatnich dwóch
        miesięcy ciąży.Ja najwięcej przytyłam w 6 i 7 miesiącu.natomiast 8 i 9 to już
        niewiele.I całe szczęćie ,bo jakbym utrzymała to wcześniejsze tempo to w drzwi
        bym się nie zmieściłabig_grin Teraz (39tydz.)wogole nie tyję,nawet martwiłąm się xzy
        to dziecko nie rośnie? Doktor powiedziała mi ,że wcale tak nie jest: ja mogę
        schudnąć a maluszek i tak przytyje swojewinkDlatego waga jest taka samasmileW
        sumie przytyłam z 15-16 kg.i juz nie pamiętam jaka chydzinka musiałam być
        wcześniej,szoksmile
        Pozdrawiam,
        Ania
    • leefka Re: przyrost wagi w 9 miesiącu? 26.05.04, 20:51
      Ja właśnie kończę 36 tydzień i póki co to chyba dopiero od jakichś dwóch
      tygodni tak naprawdę znacząco zaczęłam przybierać na wadze. I kto by pomyślał,
      że będę się kiedyś martwić, że za mało tyję. Na razie przytyłam w porywach
      ledwo 8-9 kg... A tu podobno jeszcze w ostatnim miesiącu się chudnie! Na
      szczęście apetyt mi dopisuje i z rozkoszą wcinam wszelkie smakołyki. No i jak
      to jest? Przed ciążą każdy pączek to był kolejny wałeczek, a teraz? Może
      powinnam wiecznie być w ciąży wink
      Czy któraś z was też miała problem z małym przyborem wagi?
      Pozdrawiam!
      • maniusza Re: przyrost wagi w 9 miesiącu? 26.05.04, 21:06
        oj dziewczyny dodałyście mi otuchy. ja przytyłam 17 kg (jeszcze niecałe 2
        tygodnie) i czuję się tak że tylko patrzeć kiedy green peace wrzuci mnie do
        wody. ale z tego wynika że nie jest tak źle wink
        • driadea Re: przyrost wagi w 9 miesiącu? 26.05.04, 22:23
          Wiecie, ja przytylam w ciąży 34 kilo (!), a teraz (7,5 miesiąca po porodzie)
          widzę w lustrze tę samą dziewczynę, którą byłam przed ciążą (tylko 5 kg więcej,
          ale tego nie widać wink), no prawie tę samą, zmieniło się to, że mam dziecko wink
      • smedron Re: przyrost wagi w 9 miesiącu? 26.05.04, 22:30
        Hej!
        8,9 kg to nie jest maly przyrost wagi-chyba ,ze sie porownasz do tych co
        przytyly 20 kg.Ja jestem obecnie na pocz.8 msca i przytyulam ok.6-7 kg.Brzuch
        mam maly,a dzidzia jak najbardziej w normiesmilePoniewaz jest to moja druga
        ciaza,to nie wzruszaja mnie komentarze,ze to za malo itd.Pomysl,ile zostanie ci
        do zrzucenia jak juz urodzisz (4 KGsmile) I nie martw siesmile) Ewa
      • robaczek70 Re: przyrost wagi w 9 miesiącu? 27.05.04, 08:11
        witam - ja w pierwszej ciaży przytyłam tylko 8,5 kg a synek urodził się zdrowy i w normir 3150 i 56 cm tak więc nie masz powodów do zmartwien. teraz jestem na początku 6 miesiaca i na plusie 5 kg i szczerze mówiąc mam nadzieje że nie przytyje wiele wiecej niż w pierwszej ciąży - wtedy nic absolutnie nic nie trzeba zrzucać a po trzech miesiącach karmienia nawet tyć trzebasmile)) pozdrawiam EWA
        • miniaxv Re: przyrost wagi w 9 miesiącu? 27.05.04, 08:52
          Hej. pocieszyłyście mnie, bo ja na początku 28 tygodnia mam + 5kg i waga stoi
          od 5 tygodni! Słodyczy nie jem, bo nie lubię. Nie przyszło mi nawet do głowy,
          żeby się odchudzać! A komentarze też bez przerwy słyszę, niedługo zrobią ze
          mnie wredną anorektyczną matkę! Pozdrawiam!- Monika (marzę, żeby moja Emilka
          miała śliczne fałdeczki!)
    • jagoda1977 Re: przyrost wagi w 9 miesiącu? 26.05.04, 22:38
      Ja do 30 tyg.przytyłam tylko 8 kilo,za to teraz nadrabiam.Jestem w 34 tyg. i
      tyję średnio ok.kilograma na tydzień w sumie już 12 kg.do przodu.Apetyt mam
      teraz zabójczy,wciąż ruszam buzią.Staram się ograniczać,ale co wy nikt nie może
      wydrzeć mnie z kuchni.Za to jak wychodzę z domu to wtedy wszelkie sklepy z
      lodami powinni polikwidować ,nie mogę się im oprzeć.Dodam,że przed ciążą lody
      jadłam od wielkiego dzwony i zawsze bolało mnie po nich gardło,a teraz tony
      lodowych smakołyków i nic nawet malutkiego bólu.Przeraża mnie to.Pozdrawiam
      wszystkie za dużo jedzące.
      Jagoda i 34 tyg. niespodziewanka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka