Dodaj do ulubionych

Perfumy a ciąża

13.10.11, 15:16
Witam.Jestem w 17 tyg ciąży i nagle okazało się ,że drażni mnie i uwiera dosłownie każdy z moich ukochanych zapachów .Doszło do tego ,że toleruję na sobie jedynie zapach olejku do ciała (cytrynowo-rozmarynowego).Czy ktoś ma podobnie?Powiedzcie ,że nie jestem jedynasmile
Obserwuj wątek
    • anetchen2306 Re: Perfumy a ciąża 13.10.11, 17:20
      Ciesz, sie ze tylko twoje perfumy cie "obrzydzaja" ... to wina szalejacych hormonow, przejdzie.
      Ja pewnego dnia zapakowalam do worka na smieci wszystkie "pachnidla" swoje i meza, bo mdlilo mnie na sam widok flakonow sad Po miesiacu czy dwoch wszystko wrocilo znowu do normy i "pachnidla" znowu trafily na polke w lazience.
      Mnie na poczatku najbardziej draznil zapach ... pieczonego miesa i kawy (ktora na codzien ubostwiam). Kojaco dzialal na mnie zapach rozmarynu i olejku migdalowego big_grin
      • e-milia1 to normalne 14.10.11, 07:13
        nie znam kobiety w ciazy, ktorej perfumy by nie przeszkadzaly. w pierwszej ciazy nie tolerowalam zadnych pachnidel, nie perfumowalam sie do konca ciaz, po porodzie chyba z rok-nie chcialam zeby moje niemowle, ktore bylo praktycznie caly czas przy mnie, musialo to wszstko wachac. teraz uzywam jedynie antyperspirantow....
        • nomya Re: to normalne 14.10.11, 07:55
          To już znasz wink Mnie nie drażnią żadne perfumy ani zapachy. Wprost przeciwnie, mogę się nimi non stop perfumować smile
          • tomelanka Re: to normalne 14.10.11, 09:10
            ja tez sie zglaszam, z perfumami zero problemow
            ale zdarzylo sie ze raz czy dwa malo entuzjastycznie zareagowalam na jakis tam inny zapach
    • kropencjaa Re: Perfumy a ciąża 14.10.11, 10:00
      Ja w pierwszej ciąży od samego początku mialam problem z wszelkimi zapachami - perfumy moje, czyjeś, to byla tragedia i wywolywaly mdlości, mydło, nawet deo w sztyftach odpadały. To był naprawdę ciężki okres smile) Teraz jestem na poczatku 2 ciąży, na razie jest ok wiec sama jestem ciekawa co będzie dalej smile
      • misslesoleil Re: Perfumy a ciąża 14.10.11, 10:53
        Czyli jest szansa ,że to minie.Je raczej na samym początku oczekiwałam takich sensacji, zresztą kawa działała na mnie klasycznie niemal od pierwszego dnia ciąży.Natomiast z zapachami porobiło się ostatnio, stąd mój post.Póki co kolekcja powędrowała do szafy...
    • kropencjaa Re: Perfumy a ciąża 14.10.11, 11:04
      u mnie z kawą było podobnie smile
      nie moglam jej pić od samego początku, a pilam bardzo dużo, przed ciążą też popalalam, a potem nie mogłam siedzieć w obecnosci kogoś palącego, bo czulam, że odjadę - to akurat na plus wyszło nam wszystkim smile) teraz to jest początek, więc myślę, że jeszcze wszystko przede mną, na razie używam perfum i piję kawę smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka