marzena604 13.12.11, 16:34 Jestem pod opieką ginekologa-endokrynologa i dzwoniłam do niego przed chwilą, powiedzieć, że jestem w ciąży i kazał mi bromergon odstawić (brałam 1/2 tabletki)... Jak to było u Was? Z góry dziękuję za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jotka_k Re: ciąża a bromergon 13.12.11, 17:13 w pierwszej ciąży brałam Bromergo do 12-13 tc, odstawiałam stopniowo zmniejszając dawkę Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_gd Re: ciąża a bromergon 13.12.11, 17:39 Ja brałam dostinex zamiast bromergonu. Jak tylko okazało się, że jestem w ciąży, lekarz kazał odstawić. W ciąży przyrost prolaktyny jest potrzebny, nie ma potrzeby blokowania jej lekami. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
mmaagg84 Re: ciąża a bromergon 13.12.11, 18:53 Ja też brała, 1/2 tabletki na noc. W zaleceniu miałam, comiesięczny test ciążowy, jak pozytywny-odstawić. Więc się nie martw i spokojnie odstaw. Odpowiedz Link Zgłoś
kahakasurdo Re: ciąża a bromergon 13.12.11, 19:42 Ja też odstawiłam. Brałam 1 tabl. i najpierw zmniejszyłam do 1/2, a potem całkiem odstawiłam. Spokojnie, nic się nie stanie Odpowiedz Link Zgłoś
judyta227 Re: ciąża a bromergon 13.12.11, 21:06 owulator? a kogo to obchodzi czy cie cycki bola czy nie? albo ze wieczorem bedzie sex? albo ze mężuś zrobił badanko nasienia ile ty masz lat ? 12? Odpowiedz Link Zgłoś
marzena604 Re: ciąża a bromergon 13.12.11, 21:27 judyta najwyraźniej ciebie to interesuje skoro zajrzałaś do linka i poczytałaś hahahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
marzena604 Re: ciąża a bromergon 13.12.11, 21:20 Dziękuję Wam bardzo. Ja nie miałabym jak stopniowo odstawić, bo biorę tylko 1/2 tabletki. A pytałam dlatego, że gdzieś czytałam opinie, że nie powinno się odstawiać, a w innych miejscach, że owszem... Gin właśnie mówił, żeby Duphaston brała, więc-że tak powiem-jestem chyba zabezpieczona Jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: ciąża a bromergon 13.12.11, 22:08 Co lekarz to inna opinia!!! Mój lekarz kazał brać jak koleżance wyżej do 12-13 tyg. ciąży stopniowo zmniejszając dawki-owszem prolaktyna w ciąży jest potrzebna ale gwałtowny jej skok może doprowadzić do poronienia. Odpowiedz Link Zgłoś
marzena604 Re: ciąża a bromergon 13.12.11, 22:20 Dzieciusie jaką dawkę bierzesz? Cholera, to teraz mnie nastraszyłaś... Ja prolaktynę na czczo mam w normie, podwyższoną mam tylko po obciążeniu... Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: ciąża a bromergon 14.12.11, 08:37 Tak marzenko mój lekarz to i gine,i endo 2 w 1 Do tego samego lekarza chodzi moja szwagierka która jest w ciąży I już na wylocie) i jak się dowiedziała o ciąży to chciała sama lek odstawić ale jednak zadzwoniła do lekarki i dobrze bo pod radnym pozorem nie pozwoliła jej leku odstawiać,wszystko odbywało się stopniowo.Ja prolaktynę mam wysoką po obciążeniu i biorę 1x1 Odpowiedz Link Zgłoś
marzena604 Re: ciąża a bromergon 14.12.11, 16:44 No widzisz, jak sama napisałaś, co lekarz to opinia... I bądź tu mądry... Odpowiedz Link Zgłoś
kotkowa Re: ciąża a bromergon 14.12.11, 11:41 Marzena, ja odstawialam stopniowo, mozna brac 1/2 do drugi dzien, potem juz zupelnie odstawilam. Ja bralam do 8/9 tc, zmniejszajac dawke. Luteine do tego tez bralam, jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
marzena604 Re: ciąża a bromergon 14.12.11, 16:43 Wiesz co? Chyba co drugi dzień to nie, bo robisz sobie huśtawkę. Jednego dnia Ci skacze, drugiego spada... Myślę, że to nie byłoby dobre... Wczoraj już nie brałam Bromergonu, więc nie wiem czy jest sens teraz robić tak, że na 1/4 tabletki przejdę... Cholera, uwielbiam normalnie być w takiej sytuacji, jak nie wiem co mam robić... Odpowiedz Link Zgłoś
kotkowa Re: ciąża a bromergon 15.12.11, 09:21 Mi tak lekarz zalecił, tak zrobiłam i wszystko było ok. Generalnie u mnie prolaktyna bardzo reagowała na Bromergon - jak dawka była minimalnie za niska, już mi skakała wysoko, jak minimalnie za wysoka, prolaktyna spadała bardzo mocno. Jak okazało się, że jestem w ciąży, to miałam ją z kolei nieco za niską, więc gin kazał stopniowo odstawiać Bromergon i do 8 tc jeszcze badałam prolaktynę. Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: ciąża a bromergon 14.12.11, 22:11 tez mam lekarza 2w1 bromergon bralam do 12 tyg. pol tabletki dziennie (bez luteiny, duphastonu) Odpowiedz Link Zgłoś
vedderka Re: ciąża a bromergon 14.12.11, 22:53 Mój gin mnie natomiast wprawił w osłupienie, oznajmiając mi, że jeśli chcę, to żebym odstawiła, a jeśli nie chcę, to żebym brała O! A ponieważ biorę/brałam, bo wczoraj przestałam, pół tabletki na noc, to stwierdziłam, że tego syfu już ładować w siebie więcej nie będę. Skoro mój organizm w pierwszym tygodniu stosowania zareagował wysypką i masowym wypadaniem włosów, to mam przeczucie, że niezły z tego shit Na dodatek, gin wciąż się upiera, że zaledwie 1,5miesiąca leczenia mogło mi pomoc zajść w ciążę działając jedynie na psyche, bo lek nie mógł jeszcze na dobre się rozkręcić, a jednocześnie mój poziom PRL nie był jakoś wybitnie wysoki. W związku z powyższym, Bromocornowi mówię 'żegnaj!' aha, zaczynam właśnie 6tc. Odpowiedz Link Zgłoś