Dodaj do ulubionych

grupa ciąży?

30.12.11, 20:09
Witam,

ostatnio zastanawiałam się od czego zależy przyznanie grupy ciąży.
zakładając kartę wpisano Mi że jestem w grupie ciężarnych kategorii 'A' spotkałam się też z grupami B i C i nie mam pojęcia od czego zależy przynależność do którejś z tych grup.

Proszę o wyjaśnienie bo jakoś nie ma tego nigdzie a zaczyna Mnie to coraz bardziej zastanawiać
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: grupa ciąży? 30.12.11, 20:46
      Yyyy....., a o co chodzi?
      W życiu nie słyszałam o grupach ciąży.
      A w jakim zakresie te grupy mają być ?
      • kalamakala Re: grupa ciąży? 30.12.11, 21:05
        właśnie nie mam pojęcia.
        Na mojej karcie ciąży jak i na dokumentacji ginekologicznej mam napisane że jestem ciężarną grupy A. Również nigdzie indziej się z czymś takim nie spotkałam, dlatego pytam od czego to zależy, może któraś z Pań na tym forum w swojej przychodniu również ma coś takiego...
    • malgosiek2 Re: grupa ciąży? 30.12.11, 21:13
      Mogę jedynie przypuszczać, że chodzi o jakiś wewnętrzny system oznaczeń w przychodni.
      Chodzi mi o sposób ułatwienia pracy ludziom, którzy tam pracują.
      No innej możliwości raczej nie widzę wink
      • kalamakala Re: grupa ciąży? 30.12.11, 21:20
        możliwe,
        dziwne jest to że w 'mojej grupie' sa osoby w różnym wieku, z różna ilością dzieci, z różnych miejscowości o różnej wadze itd... więc zastanawia mnie skad ten podział i jaki ma sens..
        • malgosiek2 Re: grupa ciąży? 30.12.11, 21:24
          To tylko oni mogą wiedzieć big_grin
          A Twoja grupa to może oznaczać kobiety z różnych miejscowości akurat.
          B np.miejscowe.
          • klaudiia_87 Re: grupa ciąży? 30.12.11, 22:22
            nie wiem na czym to dokladnie polega ale ja mam grupe C ze wzgledu na to ze choruje od 14 lat na cukrzyce, na tej podstawie podejrzewam ze ma to zwiazek wlasnie z chorobami ze tak powiem stalymi. Nie wiem czy ty na cos chorujesz ale jezeli jest tak jak ja podejrzewam to pewnie jestes zdrowa
            • kondolyza Re: grupa ciąży? 31.12.11, 02:26
              a nie masz sie czym zajmować?
              poćwicz lepiej mieśnie Kegla, zamiast durnotami się zajmować
              albo jeszcze lepiej oddychanie przeponowe bo bez tego podczas porodu zginiesz...
              • artdesign84 Re: grupa ciąży? 31.12.11, 04:38
                Boże, co Cię ugryzło???
                Ps... nie ćwiczyłam żadnego oddychania przeponowego i mój poród był super - bolesny, ale nie męczący
            • kasiak37 klaudiia 31.12.11, 09:30
              zmniejsz prosze swoja sygnaturke.Przypominam ze nie moze byc ona wyzsza niz 4 linijki tekstu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka