blue-suzi 10.01.12, 19:55 jestem 4 tygodnie po porodzie z trzecim dzieciaczkiem i już tęsknie za ciążą i takim malutkim stworkiem... żal mi że to juz sie nie powtórzy, na 4-te sie raczaej nie zdecyduję sąsiedzi juz nas palcami pokazują Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
duma.uprzedzenie Re: a ja juz tęsknię 10.01.12, 20:41 Gratuluję) Hehehe a ja mogłabym już urodzić. Na dziecko czekam z niecierpliwością, ale sama ciąża jakoś mnie nie uszczęśliwia Odpowiedz Link Zgłoś
madzia.7 Re: a ja juz tęsknię 10.01.12, 21:04 zazdroszcze ja na 100% takiego uczucia nie bede miala...tym bardziej po 4tygodniach od porodu..chyba ze mi sie cos w glowie pozmienia.. mam takiego dola, ze zaluje ze jestem matka Odpowiedz Link Zgłoś
oregano29 Re: a ja juz tęsknię 10.01.12, 21:33 znam to uczucie jestem 4,5 miesiaca po porodznie i nie ma dnia, zebym nie pomyslala jakie to bylo fajne uczucie. a czy 2 ciąża rózni się dużo od pierwszej? Mam na mysli to, ze nie mozna sie na 100% skupic na sobie, na malenstwie..w koncu w domu juz bedzie jedno dziecko, ktoremu trzeba bedzie powiecic mase uwagi i milosci, by nie czulo sie odtrącone. Odpowiedz Link Zgłoś
kropencjaa Re: a ja juz tęsknię 10.01.12, 22:00 ja bardzo się cieszę, że będę miała drugie dzieciątko, mniej cieszy mnie sama ciąża i gdyby nie to pewnie załatwiłabym rodzeństwo mojemu synowi dużo wcześniej Myslałam, ze to samo podejście do ciąży mi minie, ale widzę, że zwlekanie nic nie dalo... Naprawdę podziwiam kobiety, które cieszą się z samego chodzenia w ciąży, pieknie wyglądają i traktują ten stan jako naprawdę blogoslawiony Ale pamiętam jak moja kolezanka urodzila drugie dziecko, z góry zapowiedzieli sobie, że to drugie i ostatnie i bardzo żal jej bylo, że juz nie poczuje ruchow maleństwa i nie doświadczy wszystkiego od nowa.. rozczulilo mnie to Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek-kd Re: a ja juz tęsknię 10.01.12, 23:14 a, wiesz - ja tak samo....trzecie dopiero-co urodzone a ja cieszac sie maluszkiem żałuję, ze tych emocji i atrakcji ciązowych już raczej nie przeżyję Odpowiedz Link Zgłoś
natchniuza86 Re: a ja juz tęsknię 11.01.12, 00:33 Chetnie odstapie Ci na najblizsze tygodnie moj brzuch Ja za ciaza tesknic na pewno nie bede. Odpowiedz Link Zgłoś
bladamery Re: a ja juz tęsknię 11.01.12, 09:26 Też tęsknię....wspaniałe uczucie, ciąża baaaardzo mi służyła i wspominam ją jako piękniejszy etap w moim życiu. Coś pięknego! Odpowiedz Link Zgłoś
marygirl Re: a ja juz tęsknię 11.01.12, 09:42 ech dla mnie ciąża tez była najpiekniejszym etapem w zyciu po porodzie tez tylko myslałam jak to było fajnie i chciałam być znowu w ciąży, za to pierwsze 2 mies z dzieciaczkiem były dla mnie psychicznie szczególnie bardzo ciężkie. Teraz 6 mies po porodzie już tyle o ciąży nie mysle, juz sie tak nie nakrecam jak to było super chociaz oczywiscie w planach jest kolejny dzidzius teraz raczej martwie sie i przeżywam że musze wracac do pracy No i tak sobie mysle że kolejna ciąza to juz nie bedzie błogie lenistwo bo synek bedzie absorbujacy Odpowiedz Link Zgłoś
marygirl Re: a ja juz tęsknię 11.01.12, 09:44 i bardzo lubie zagladac na to forum ciazowe bo to mi ten piekny czas przypomina Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia175 Re: a ja juz tęsknię 11.01.12, 09:59 Totalnie nie rozumiem jak ciaza moze byc najpiekniejszym okresem w zyciu. To moja druga i z pewnoscia ostatnia ciaza. Ne ma w nie nic cudownego. Nic. Szereg dolegliwosci, zaparcia, bezsennosc , dodatkowe kg i moglabym tak wymieniac bez konca. Zeby mi ktos doplacal ngdy wecej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
henia04 Re: a ja juz tęsknię 11.01.12, 10:07 Ja też nie przepadam za wszelkimi fizycznymi ograniczeniami w ciąży, stosunek ludzi do mnie jako ciężarnej mnie wkurza strasznie czasem (teraz zima, chowam się w kurtkach), ale generalnie jest dla mnie ciągle coś zupełnie zdumiewajacego, niepojętego, niesamowitego i hm, cudownego? Podsumował to ostatnio mój trzyletni syn, patrząc na jakiś obrazek dziecka w brzuchu matki: Mamo, tam jest człowiek! Odpowiedz Link Zgłoś
oregano29 Re: a ja juz tęsknię 11.01.12, 21:09 hm..to mialo byc pod postem marygirl Odpowiedz Link Zgłoś
princessa.of.persia Re: a ja juz tęsknię 11.01.12, 10:02 O rany, ja juz sie nie moge doczekac kiedy urodze. Jestem dopiero w 20 tygodniu i jeszcze druga polowa zostala. Chce miec juz ciaze z glowy i nigdy juz do niej nie wracac. To ostatnioe dziecko jakie planowalam. Dwojka wystarczy. Byc w ciazy nie lubie bo same ograniczenia na mnie splynely, rozne dolegliwosci itp. Wiec odliczam dni... Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: a ja juz tęsknię 11.01.12, 22:56 przyznam, ze taki maluch jest fantastyczny i tez mi szkoda, jak chowam za małe ubranka, że cos przemija. Zazdtroszcze ci tego 3. dzieciaczka, ale na mysl o ciązy i porodzie, to mnie wzdryga. A dlaczego cie sąsiedzi wytykaja? jeśli mozna wiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
bezak25 Re: a ja juz tęsknię 12.01.12, 13:11 kamelia04.08.2007 napisała: > A dlaczego cie sąsiedzi wytykaja? jeśli mozna wiedzieć bo w Polsce to już patologia mieć trójkę lub więcej dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: a ja juz tęsknię 12.01.12, 22:14 a ja nie-ciaze znosilam super, gdzies tak do 8 miesiaca-potem bylo strasznie a na sama mysl o porodzie i pierwszym miesiacu z dzieckiem chce mi sie plakac a tydzien po porodzie w szpitalu ktory spedzilismy sni mi sie w nocy kurcze, chcialam miec wiecej niz jedno dziecko, ale chyba sie nie zdecyduje drugi raz... a tak sie nie moglam doczekac-dosc dlugo staralismy sie o dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
marygirl Re: a ja juz tęsknię 13.01.12, 11:14 kurcze to tak jak u mnie! o ciaze walczylismy 3 lata, sama ciaza super jak pisałam wyzej najlepszy okres w życiu chocial mialami plamienia i wczesniejsze skurcze, wysokie cisnienie, masakryczne opuchniecia nog i na koniec lekka cholestaze i wiadomo takie inne rzeczy jak zgaga bezsennosc itp, jakos mnie to nie wzruszało i jeszcze chce byc w ciąży za to porod koszmar 48 godzin a ze i tak nie bylo postepu byla cesarka, o dzieki ci Boze!! zabieg ok i fizycznie tez bardzo dobrze za to najgorzej z dzieckiem psychika mi wysiadała, to jednak szok jak sie życie zmienia po urodzeniu dziecka! nie raz myslałam na co mi to było! ale teraz synek ma 6 mies i jest duzo lepiej!! porod czesto wspominam ale jakos zawsze sie ma nadzieje ze nstaepnym razem bedzie łatwiej jak dojdzie co do czegoy to nie zamierzam sie meczyc dam w łape i niech robia cc, zreszta po pierwszej ponoc mozna nie wyrazic zgody na porod sn wiec nadzieja jest. A jeszcze o jedno dziecko bedziemy walczyc niech no tylko ten bandyta troche podrośnie! pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kotkowa Re: a ja juz tęsknię 13.01.12, 13:26 Wiem o co chodzi, ja po porodzie mialam jakis taki niedobor tej ciazy, brakowalo mi brzucha, ciagle mi sie wydawalo, ze czuje ruchy itd. I chociaz dla mnie ciaza oprocz radosci, byla tez kupa stresu i nie przebiegala zupelnie bezproblemowo, to jednak byl to wyjatkowy czas, niepowtarzalny, wrecz taki "swiateczny". I tez sobie od razu wyobrazilam, ze postanowienie, ze koniec dzieci musi sie wiazac z lezka w oku, ze juz wiecej sie tego nie przezyje. Calego oczekiwania, ciekawosci, wzruszen, wyjatkowosci. Na szczescie ja mam w planach jeszcze 2 dzieci (mam 1 na razie) i na mysl o ciazy strach miesza sie ze szczesciem, to jednak rozumiem ten zal, ze poraz ostatni bylo sie w tym stanie. Odpowiedz Link Zgłoś