Dodaj do ulubionych

urosept???!!!!!!!!

10.06.04, 22:36
Hej dziewczyny mam pytanko do was. jestem w 13 t.c i od wczoraj mam objawy
zapalenia pęcherza. niestety do lekarza moge sie wybrac dopiero w
poniedzialek ale dowiedzilam sie ze dobry jest urosept. czy jest on dozwlony
w ciązy?? prosze odpiszcie smile

pozdrawiam wszystkie mamusie a te grudniowe najbardziej smile
Obserwuj wątek
    • wisnia_81 Re: urosept???!!!!!!!! 10.06.04, 22:56
      Urosept można całkiem śmiało. Ja brałam go profilaktycznie od 17 tygodnia do
      końca ciąży 3 razy dziennie po 2 tabletki. Oprócz tego jak miałam nieciekawe
      wyniki lekarz przepisał mi furaginum, ale to już chyba musi zadecydować gin.
      Przede wszystkim zrób badanie moczu. Pozdrawiam
      Ewa mama Izy (28.03.2004)
    • neonka693 Re: urosept???!!!!!!!! 11.06.04, 00:16
      Ja jestem w 10 t.c. i wlasnie lekarz zapisal mi Urosept 3*2 tabletki przez 2
      tygodnie. Jest to lek ziolowy, calkowicie bezpieczny, nawet w I trymestrze.
      Furagin mozna brac jedynie za zgoda lekarza tylko w II i III trymestrze. Jesli
      Urosept nie pomoze lekarz uprzedzil mnie ze zrobimy posiew z antybiogramem i
      wlaczymy antybiotyk, oczywiscie taki ktory mozna zazywac w ciazy.
      Powodzenia w leczeniu, warto wlaczyc w tym czasie do diety zurawiny (zakwaszaja
      mocz)w postaci soku, dzemow, lub w tabletkach: VITABUTIN - niestety drogi, ale
      skuteczny preparat, bezpieczny w ciazy. Wszystkie powyzsze info pochodza od
      mojego lekarza.
      • matizka Re: urosept???!!!!!!!! 11.06.04, 06:30
        Hej,

a ja na tak wczesnym etapie ciąży nie nie brałabym bez porozumienia z lekarzem.
        To wszystko prawda co dziewczyny piszą o urosepcie, ja jem go już kilka tygodni
        (ale to teraz 41 tydzien sad, ale moim zdaniem na początku wyrzuty sumienia typu
        czy powinnam była sama decydować są gorsze niż pomęczenie się z pieczeniem...

Ja w takich sytuacjach gdy do wizyty u gina daleko polecam internistę - oni też
        się znają i na ogół b. przejmują tym co można zapisać kobiecie w ciąży.

M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka