Dodaj do ulubionych

grypa, brak gorączki, nocne poty

29.02.12, 18:17
Witajcie,
jestem w 33 tyg ciąży i złapał mnie jakiś grypowy wirus. Możliwe że to grypa żołądkowa, bo 3 dni wcześniej wymiotował mój synek (+ lekka gorączka, potem objawy zniknęły). Ja nie czułam typowych objawów żołądkowych, raczej łupanie w plecach, duże osłabienie i stan podgorączkowy przedwczoraj. Od tej pory bez innych objawów, ale:
w nocy pocę się tak, że musiałam dziś przebrać się 3 razy - mimo że nie ma gorączki. Zawsze myślałam że poty są od gorączki.
Czy to normalne?
Obserwuj wątek
    • mamatosia1 Re: grypa, brak gorączki, nocne poty 29.02.12, 20:25
      właśnie też mam straszliwą grypę, łamie mnie w kościach i kręcą stawy. Co dziwne - jak gorączka rośnie to kręci całe ciało i mam dreszcze. Dopiero jak wezmę Paracetamol i zbiję gorączkę, osiągam stan 36 z hakiem zaczynam się pocić.... Tak jakby odwrotnie niż normalnie... Też złapałam od synka przedszkolakasad
      • glagonia Re: grypa, brak gorączki, nocne poty 01.03.12, 18:02
        no właśnie, tyle człowiek żyje na tym świecie i nagle dowiaduje się że jest odwrotnie niż zawsze...
        • mamatosia1 Re: grypa, brak gorączki, nocne poty 01.03.12, 19:00
          smile ja po 2 dniach 38 - 39 gorączki zbijanej paracetamolem dziś mam 34 stopnie. Stygnęsmile Ledwo łażę. Do tego piersi pełne mleka i bolą a poród dopiero za miesiącsad Trzymaj się! Z mądrych porad - dużo pić i dużo leżeć.
          • glagonia Re: grypa, brak gorączki, nocne poty 01.03.12, 20:45
            Dzięki i Tobie też zdrowia. Widzę że jestesmy w tym samym tygodniu.
            Ja właśnie to robię - leżę i piję, no i dziś na szczęście czuję się już lepiej. I czekam z niecierpliwością na termin porodu, bo już mam dość tego ciężarowego oszczędzania smile

Życzę powodzenia z tym nawałem mlecznym, nie mam pojęcia dlaczego to, ale na pewno okłady z zimnej kapusty mogą trochę pomóc.
            • mamatosia1 Re: grypa, brak gorączki, nocne poty 01.03.12, 20:58
              leżę i piję - dobrze napisane - to jest coś o czym marzę. Tylko że pod palmą ze szklaneczką ozdobioną parasolką!!!! Też mam dość głównie ze względu na ciągłe infekcje łapane od synka przedszkolaka, ciągły katar, teraz ta grypa - masakra i te cycki!!! Szok! Powodzenia.
              • mamaboryska2 Re: grypa, brak gorączki, nocne poty 02.03.12, 10:47
                Lacze sie w stanie zagrypienia. Polecam inhalacje x soli fizjologicznej i kropli inhalolu (tak sie nazywaja kropelki) wlasnie jedna reka sobie robie. I sok pomaranczowy z cytryna i startym imbirem. To na wypadek infekcji gornych drog oddechowych- ja wlasnie sie z tym borykam. I jeszcze herbata slodzona sokiem z malin. Te trzy rzeczy dzialaja.
                Choc marze po prostu o solidnej garsci tabletek.... aspiryna, coldrex, rutinoscorbin.... ehhhhh

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka