Dodaj do ulubionych

ciągle jest mi zimno

06.03.12, 17:40
Dziewczyny, czy w ciazy tez wam było zimno ? tyle sie naczytałam jak to gorąco jest kobiecie w ciazy a ja marznę
w domu obecnie leżakuje - w swetrze i pod kocem
nierzadko chodze tez w polarze

temperaturę ciała czasem mierze (rano, jak przy NPR) i jest w okolicu 37
wiec skad to uczucie zimna?
Obserwuj wątek
    • dagmaralodz77 Re: ciągle jest mi zimno 06.03.12, 17:42
      migotko... hormonki kochana.... a za chwile bedziesz tak senna ze głowy od poduszki nie oderwiesz.
      Niektórym zimno, innym ciepło. Ja miałam tak: dwa dni trzesłam sie z zimna, kolejne 3 dusiłam się od ciepła smile
      • anetchen2306 Re: ciągle jest mi zimno 06.03.12, 17:43
        ... zmiany hormonalne ...
        ... powtorka z rozrywki moze wystapic takze po porodzie ...
        • anetchen2306 Re: i jeszcze ... 06.03.12, 17:47
          ... skontrolowalas cisnienie? Moje dwie przyjaciolki mialy w ciazy problemy z nadcisnieniem i pierwszym sygnalem (ale wtedy nie wpadly jeszcze na pomysl, ze "zimno" moze byc im od tego) bylo wlasnie uczucie zimna. Moja mama z babcia tez cierpia na nadcisnienie i uczucie "telepania" i klapania zebami z zimna tez wystepuje zawsze przy wysokim cisnieniu.
          Przy ogolnym zmeczeniu organizmu tez czesto wystepuje nadwrazliwosc na odczuwana temperature: jedne sie pokladaja, inne telepie z zimna ...
          • migotka.s Re: i jeszcze ... 06.03.12, 17:52
            ja mam zimne rece całe zycie - mam bardzo niskie cisnienie
            moja norma to 90/60
            kazda z moich poprzednich ciaz (obie poronione) zaczynała sie i przebiegała zupełnie inaczej
            w pierwszej było mi gorąco w drugiej zimno wiec nawet nie mam punktu odniesienia jak powinno byc
            • anetchen2306 Re: i jeszcze ... 06.03.12, 18:11
              No, u mnie tez za kazdym razem bylo inaczej. Takie uroki ciazowe sad
              W pierwszej ciazy nie mialam praktycznie zadnych "niepozadanych skutkow".
              W drugiej najpierw bylo mi goraco, potem zimno (jak mdlosci sie zaczely, praktycznie nic nie moglam przelknac i mialam powazne straty energentyczne, schudlam ...), po porodzie tez telepalam sie jak osika, dopoki goracej kawy sie nie napilam.
              No i witaj w klubie niskocisnieniowcow: kiedys mi polozna zmierzyla i mialam 72/48 a ona na to, ze tyle to ludzie maja jak ... umieraja. A ja bylam w pelni sil witalnych, w dodatku do pracy szlam big_grin
              • migotka.s Re: i jeszcze ... 06.03.12, 18:32
                mnie sie często pytają przy mierzeniu jak ja moge tak funkcjonować (a mowie ci mam full energii) i czy karetki nie wzywać big_grin
              • toya666 Re: i jeszcze ... 07.03.12, 12:51
                No to witam w klubie smile Jakiś miesiąc temu pobiłam własny rekord: 70/45 big_grin
                Generalnie w ciąży mi ciepło, szczególnie w nocy.
      • migotka.s Re: ciągle jest mi zimno 06.03.12, 17:45
        e teraz to te sennosci tez mi sie rozjechały
        w nocy zle spie snia mi sie jakies durnoty
        w dzien odsypiam (no bo leżakuje)
        ale największą sennosc miałam jak chodziłam do pracy smile

wczoraj mnie jeszcze mdliło dzis w ogole
        normalnie karuzela

a teraz jeszcze szlafrok gruby włożyłam tak mi zimno
        • asiaimaja Re: ciągle jest mi zimno 07.03.12, 12:02
          ale tarczyca zdaje się ,ze dobrze u Ciebie? bo to też daje zaburzenia termoregulacji
          • migotka.s Re: ciągle jest mi zimno 07.03.12, 13:50
            z tarczyca dobrze ale u mnie te zimne kończyny występują zawsze niezależnie od dawki leku (czy jest dobra czy zła)

dzis w nocy nie mogłam wytrzymać z upału tongue_out
        • toya666 Re: ciągle jest mi zimno 07.03.12, 12:52
          migotka.s napisała:
          > wczoraj mnie jeszcze mdliło dzis w ogole
          > normalnie karuzela

Chociaż tyle dobrze, przynajmniej coś zjesz od czasu do czasu smile
          • bialasek75 Re: ciągle jest mi zimno 07.03.12, 13:00
            A ja mam na przemian. Raz zimno, raz gorąco. Już się trzęsę, już włączam ogrzewanie, po kilku minutach mi gorąco i się rozbieram. I bądź tu człowieku mądry.
            A co do ciśnienia to mam 85/50.
    • toya-123 Re: ciągle jest mi zimno 07.03.12, 14:24
      Miałam tak w drugiej ciąży, pytałam lekarkę, która stwierdziła że tak po prostu może być.
      • delphine_delphine Re: ciągle jest mi zimno 08.03.12, 23:07
        Migotko, widzę że akcja sie rozwija. Super! Który to już tydzień?
        Mnie tez było zimno na początku, potrafiłam chodzić po domu ubrana na cebulkę. Tak to już jest w tym stanie! smile
        • migotka.s Re: ciągle jest mi zimno 09.03.12, 10:40
          8 tydzien
          dzis mam wizyte

jestem po-sra-na ze strachu
          • kotkowa Re: ciągle jest mi zimno 09.03.12, 12:53
            Migotko, ja mysle, ze to uczucie zimna to nic wielkiego, ot co, pracuja hormony inaczej, wszystko sie zmienia, organizm roznie reaguje. Trzymam kciuki z calej sily za dzisiejsza wizyte, daj znac koniecznie, wiem, ze sie boisz, pozostaje przepenkac i byc dobrej mysli smile
            • migotka.s Re: ciągle jest mi zimno 09.03.12, 13:21
              staram sie jak moge, przeczytałam juz w necie tysiące stron o tym jak dziewczyny roniły ciaze a potem donosiły na tym zestawie leków, który ja mam... no ale moja wyobraźnia chyba jest nie do opanowania

wystarczy, ze nie tak mnie zakłuje w brzuchu albo mam danego dnia niższa temperatura i juz chodzę na rzęsach

nie sadziłam ze tak sie bede bac - w sumie to chyba nigdy sie tak nie czułam
              • kotkowa Re: ciągle jest mi zimno 09.03.12, 14:48
                Też myślę, że jesteś zabezpieczona na amen, na wszystkie sposoby i o tyle możesz być spokojna, że lekarze robią co mogą, niczego nie zaniedbałaś ani Ty, ani oni. Ja wiem, że się nie da nie bać, niepokój będzie, choć trochę się zmniejszy, jak zaczniesz czuć ruchy, będziesz miała wtedy na bieżąco znaki od dziecka, że ma się dobrze. Ale tak czy siak aż do porodu czuje się pewien niepokój, chce się mieć dzieciątko już po tej stronie świata, mieć je pod kontrolą. Dziewczyny, które miały w ciąży problemy na pewno czują ten strach bardziej, sama się boję na myśl o ciąży, trzeba sobie powiedzieć tylko, że to normalne uczucie, tak już jest. Po każdej pomyślnej wizycie u gina będzie Ci łatwiej i radość będzie coraz większa, a strach mniejszy. Pamiętam do dziś swoją wizytę na przełomie 8/9 tc, gdzie szłam z duszą na ramieniu, bo 2x na IP nie widziano zarodka i lekarze mnie nastawili na najgorsze, też umierałam ze strachu.
                • migotka.s Re: ciągle jest mi zimno 09.03.12, 16:53
                  brak akcji serca ktora była jeszcze w niedziele
                  mam isc do szpitala
                  siedze i rycze

mam dosc
                  to juz 3 raz

nie wiem za co los mnie tak karze
                  • annika23 Re: ciągle jest mi zimno 10.03.12, 09:35
                    Boże Migotko, nawet nie wiem co mam napisać...Przytulam cię najmocniej jak potrafięsad
                  • misiazutrechtu Re: ciągle jest mi zimno 10.03.12, 16:43
                    Tak mi przykro.. Zycze duzo sil i wiary...
                    • delphine_delphine Re: ciągle jest mi zimno 12.03.12, 02:24
                      O rany uncertain

<przytulam>
                  • kotkowa Re: ciągle jest mi zimno 12.03.12, 08:30
                    O matko sad w życiu się nie spodziewałam, że tak się to potoczy, tak strasznie mi przykro, też chce mi się ryczeć. No nie mogę, z takim spokojem weszłam sprawdzić co u Ciebie. Kurde no brak słów. Przytulam jak mogę, wypłacz się, dobrze, że masz wsparcie u męża.
                    • kotkowa Re: ciągle jest mi zimno 12.03.12, 09:49
                      jeszcze jedna rzecz przyszła mi na myśl - czy robiłaś badania genetyczne po tych poprzednich poronieniach? Właśnie na forum "dla starających się" jednej dziewczynie wyszło, że przyczyna poronień jest genetyczna - akurat u niej na 95% kolejne ciąże będą się kończyły poronieniem albo urodzeniem chorego dziecka (zespół Edwardsa). Nie chodzi mi o to, żeby straszyć, ale skoro są takie możliwości, to może byłoby dobrze wykluczyć coś takiego, byłabyś spokojniejsza. Generalnie trudno mi uwierzyć, że 3x to jest przypadek, jak już dojdziesz trochę do siebie, to chyba warto poszukać jeszcze innych możliwych przyczyn, albo je wykluczyć. Wygląda na to, że hormony miałaś pod kontrolą. A gin coś mówił?
                      • migotka.s Re: ciągle jest mi zimno 13.03.12, 10:53
                        kotowa, jeszcze jak byłam na staraniach to pisałam wam ze jade do Łodzi na te badania genetyczne
                        tak robiłam wszystko jest OK

gin mowi tyle, ze w kolejnej ciazy encorton
                        • kotkowa Re: ciągle jest mi zimno 13.03.12, 11:00
                          Ok, nie pamiętałam, to dobrze, że genetycznie w porządku. Szkoda, że lekarze nie wiedzą na 100% co jest przyczyną, ale z drugiej strony chyba biorą już pod uwagę różne opcje i zabezpieczają Cię jak się da. Trzymasz się jakoś? Jesteś już po zabiegu?
                          • migotka.s Re: ciągle jest mi zimno 13.03.12, 11:49
                            zabieg miałam w sobote
                            trzymam sie , ale to jest wszystko dla mnie strasznie ciezkie i trudne
                            nie tak miało byc
                            nie wiem czemu mnie to spotyka
                            • delphine_delphine Re: ciągle jest mi zimno 13.03.12, 13:06
                              Migotko, żadne słowa nie wydają się być właściwe w tej sytuacji.
                              Wiedz tylko, że jestem myślami z Tobą w tych ciężkich chwilach.
                              • kotkowa Re: ciągle jest mi zimno 14.03.12, 12:39
                                Ja też ... wiem, ze jest bardzo ciezko sad każdemu by było. Dzielna jesteś, że jakoś to znosisz, trzeba mieć nadal nadzieję. I nie pytaj za co Cię to spotyka, bo to nie tak, tu na ziemi nie ma takich reguł.
                                • leelaa3 Re: ciągle jest mi zimno 14.03.12, 14:17
                                  Wspolczuje... Myslalam ze ci sie uda, kurcze sad Nastepnym razem na pewno sie uda do konca dotrwac, wierze w to smile
                                  • migotka.s Re: ciągle jest mi zimno 14.03.12, 18:22
                                    dzieki dziewczyny
                                    ciezko wierzyć, ze sie uda tym bardziej ze to juz 3 raz a kazde poronienie zwiększa prawdopodobieństwo kolejnego
                                    • kotkowa Re: ciągle jest mi zimno 15.03.12, 12:35
                                      Na moim forum kwietniowych mam 2010 jest dziewczyna, która poroniła 6 razy zanim urodziła synka. Wiem, że to raczej smutne, bo nikt nie chciałby przejść 6 poronień, ale widzisz, doczekała się dziecka, walczyła, nadzieję trzeba mieć.
                                      • migotka.s Re: ciągle jest mi zimno 15.03.12, 16:33
                                        moze i trzeba miec nadzieje, ale sie jej w sklepie nie kupi sad
                                        człowiek podnosi sie i walczy bo nie ma wyjścia, i ja bede walczyć o kolejna ciaze i może którąś donoszę, jednak "miec na zawołanie" nadziei za bardzo nie potrafię - nawet nie chce mówić jak sie człowiek czuje po 3 razie - to naprawdę obciąża a to, ze sie komus udało nie jest dla mnie żadnym wyznacznikiem - bo to wcale nie oznacza ze uda sie i mnie...........

• listop.adowka Re: ciągle jest mi zimno 15.03.12, 16:49
                                          zgadzam sie z toba w 100% migotka, Mysle, ze kazda kobieta to inny przypadek i porownywanie do innych osob, albo kalkulowanie.. jest po prostu nie na miejscu. Kazda z nas ma inna psychike i inaczej sobie radzi.. trzymaj sie i nie poddawaj sie !
                                          trzymam za ciebie kciuki, mam nadzieje, ze nastepnym razem wszystko dobrze sie zakonczy, przesylam usciski!! buziaki!
                                          • progress04 Re: ciągle jest mi zimno 15.03.12, 20:00
                                            Każda ma pewnie inaczej- ja przez pierwsze 10 tygodni nosiłam 3 swetry, w domu miałam temp 24 stopnie, siedziałam pod kocem i piłam gorące napoje, a i tak bylo mi zimno.
                            • srebrno-listka Re: ciągle jest mi zimno 23.03.12, 21:07
                              strasznie mi przykro...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka