Dodaj do ulubionych

Czy kroras z Was zaciazyla mimo nadwagi?

18.06.04, 14:25
Szczesliwe przyszle mamusie! Mam takie pytanie czy ktoras z was jak zaciazala
to miala nadwage i sie udalo? Ja z reguly bywam na innym forum...sad Od ponad
roku staramy sie o malenstwo i nic. Mam nadwage- i nie chodzi mi tu o 3 kg!-
i wiem ze to moze byc przeszkoda. Nigdy nie udalo mi sie schudnac do
prawidlowej wagi. Oczywiscie leczymy sie z mezem a raczej stymulujemy cykle
bo wlasciwie badania wykazuja jedynie zaburzenia owulacji ale nie jej brak.
Pomyslalm ze moze mnie pocieszycie bo juz mam coraz mniej sil i optymizmu.
Pozdrawiam mocno i GRATULYJE
Aga
Obserwuj wątek
    • kasiaba1 Re: Czy kroras z Was zaciazyla mimo nadwagi? 18.06.04, 14:37
      To ile tej nadwagi??
      Bo ja mam dwie koleżanki ze sporawą nadwagą, jedna ma dwoje dzieci, druga
      jedno, drugie w drodze i zachodziły w ciążę... z marszu, a ja trzy lata przy
      wadze idealnej.
      Ja kiedyś coś czytałam że w tłuszczyku gromadzą się hormony, ale nie pamiętam
      które, bodajże estrogeny, może niektórzy są na to bardziej wrażliwi inni
      mniej...
      • aga_n1 Re: Czy kroras z Was zaciazyla mimo nadwagi? 18.06.04, 14:46
        Wstyd powiedziec- 10-12 kg sad
        Trzy lata!? Jesli mozesz powiedzic co bylo problemem i jak ci sie udalo to bede
        bardzo wdzieczna
        Aga
        • kasiaba1 Re: Czy kroras z Was zaciazyla mimo nadwagi? 18.06.04, 14:55
          To chyba nie aż tak tragicznie, choć może mieć wpływ, na ucho Ci powiem że mój
          mąż ma 182 cm i 120 kg, więc problematyka jest mi bliska.
          Co do tego jak mi się udało-
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=12592954&a=12592954
          Pozdrawiam serdecznie
    • mynia0 Re: Czy kroras z Was zaciazyla mimo nadwagi? 18.06.04, 14:57
      Aga, ja zaszłam w ciąże przy nadwadze ok. 15kg - tzn, przy wzroście 160, waga -
      73. Inna sprawa, że jestem grubokoścista i przy wadze 65 kg nosiłam rozmiar
      38/40. Przytyłam bardzo po operacji - efekt po narkozie, i nie udało mi się
      tego zrzucić przed ciążą. Myślałam, ze mój kręgosłup nie wytrzyma takiego
      przeciążenia, ale nic się nie dzieje. Czuję się dobrze i pakuje torbę do
      szpitala, bo termin się zbliża. Aha - wcale nie przytyłam dużo podczas ciąży -
      jakieś 11-12 kg, razem z obrzękami, któe też sporo mieszają przy masie ciała.
      Pozdrawiam i życzę powodzenia!
      • kasiaba1 Re: Czy kroras z Was zaciazyla mimo nadwagi? 18.06.04, 15:07
        Przypomniało mi się jak leżałam na Patologii, wpada jak bomba na obchód lekarz
        i wrzeszczy na koleżankę, nieco puszystą- ile pani przytyła w ciąży?? Ona mu na
        to spokojnie że 12 kg, a była to końcówka jej ciąży. Cha cha, dobrze że mnie
        nie spytał bo ja ponad 20 i każdy patrzył na wagę i pytał gdzie ja to mam, albo
        podejrzewał awarię wagi, tak mi się jakoś rozłożyło, choć brzuch też may nie
        był..
    • asikx Re: Czy kroras z Was zaciazyla mimo nadwagi? 18.06.04, 15:06
      Ja przy wzroście 155 ważyłam 65... i za pierwszą próbą. smile
      Ale do tej pory (33 tydz.) przytyłam 5 kg. Do 29 tygodnia jakieś 6,5 kg ale
      potem dietka - bo cukrzyca ciążowa sie objawiła - więc trochę schudłam.
      Pozdrawiam,
      Aska (i sierpniowa Ola)
    • aluc Re: Czy kroras z Was zaciazyla mimo nadwagi? 18.06.04, 15:41
      w tą ciążę zaszłam mająć dobrze ponad 10 kg nadwagi wink
      ale przed poprzednią, żeby zacząć jajeczkować, musiałam schudnąć kilkanaście
      kilo
      nadwaga nie musi, ale może przeszkodzić
      może schudnięcie wyregulowałoby sprawy z owulacją?
    • iwonady Re: Czy kroras z Was zaciazyla mimo nadwagi? 18.06.04, 15:55
      Ja przy wzroscie 173 cm ważyłam 82 kg i zaciazyłam.....inna sprawa, ze przez 4
      miesiace bralam orgametril na wyreulowanie cykli i po nim najprawdopodobniej
      nastapił efekt odbicia w 3 cyklu po odstawieniu..takaze spróbuj powoli
      chudnąć....i na pewno się uda.....smile))
    • battie Re: Czy kroras z Was zaciazyla mimo nadwagi? 18.06.04, 16:33
      Nie martw sie. Ja "zaciazylam" juz nie z nadwaga ale otyloscia (fakt, ze bylo to tylko nieco, ale BMI podobno nie klamiewink tzn. waga ok. 78 kg przy wzroscie 162 cm. Mialam wczesniej problemy, fakt, jak zaczelismy probowac, to przez 3 m-ce nie mialam okresu (a wiec i owulacji), ale nie wiazalabym tego specjalnie z waga - troche jest tak, ze jak "za bardzo" chcesz, to organizm potrafi "wyciac numer". Po leczeniu (co prawda, co to za leczenie - pani doktor kazala po prostu wziac jedno opakowanie antykoncepcji) juz wszystko bylo ok. Mniej-wiecej... Ostatni cykl przed zaciazeniem mialam 45-dniowy (ale zawsze "normalne", nietabletkowe cykle mialam 30 i wiecej dniowe) - tyle z tego, ze dosc swobodnie traktuje swoj termin porodu - tzn. raczej sie nie zdziwie jak bedzie pozniej. A co do zachodzenia - u mnie trwalo to raczej dlugo - prawie 1,5 roku, ale trzeba wziac pod uwage przerwy, no i za nic nie moglam zmusic swego meza do intensywniejszej "pracy" nad tematem, wiec dalam sobie na wstrzymanie i zrobilismy sobie prezent na Gwiazdke.
      A z metod jakie Ci moge polecic to jeszcze test owulacyjny. Moja siostra cioteczna (tez nie kruszynka) przy jego stosowaniu zaciazyla od razu w pierwszym cyklu. I jeszcze termin sobie wyliczyla dokladnie wink.

Pozdrawiam
      Elka

PS. A przy kazji to nadwaga przed ciaza, to nic strasznego. Grunt to nie spasc sie dodatkowo w czasie ciazy. Ja na razie przytylam +3 kg (29tc.) I wszystko jest OK.
    • grzegorz2 Re: Czy kroras z Was zaciazyla mimo nadwagi? 18.06.04, 17:16
      Hej aga
      Ja od dawna miałam problemy z cyklami, różni lekarze, różne hormony,
      faszerowana tym świństwem przytyłam, a owulacje nadal się nie unormowały.
      Potem lekarz poprzestał tylko na wywoływaniu okresu. Czasami same występowały,
      a jak nie to luteina na wywołanie. Zaszłam w ciążę i nawet nie wiedziałam,
      okresu nie było, ale to nie nowość dla mnie, więc znowu luteina na wywołanie. Z
      wywołania nic nie wyszło więc sobie myślę: no już całkiem mi się rozregulowało.
      A tu ciąża 6 tydz..
      Życzę wytrwałości
      Znam sporo osób szczupłych, które też mają problemy z zajściem, więc głowa do
      góry.
      Pozdr. Agnieszka
      • aga_n1 Re: Czy kroras z Was zaciazyla mimo nadwagi? 18.06.04, 18:19
        Dzieki kochane dziewczyny! Wiedzialam ze to dobry pomysl Was zapytac, odrazu
        czuje sie lepiej. Wiec podnosze glowe do gory i pracuje dalej smile
        Calusy dla Was i Waszych brzuszkow.
        Aga
        • bei Aguniu...... 18.06.04, 18:51
          ja miałam niedowagę...i problemy z zajsciem- ale to nie tylko przez
          niedowagę...bo kilka lat wstecz ważyłam jeszcze mniej- a w ciaze zachodziłam-
          na zawolanie- 2 razy- kiedy chcialam....Najwazniejsze...ze masz owulacje....u
          mnie zaskutkowal taki sposób- lekarz doradzil.....aby nasienie ciagle leżało w
          drogach rodnych...tym sposobem- jakże milym już po pierwszym cyklu razem- jest
          efekt- a powiem Ci...ze w moim wieku...i z naszymi przypadlosciami- to los na
          loteriismilesmile
          Życze równie owocnych nocysmilesmile Powodzenia......a nadwaga nie przejmuj
          się....luziksmilesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka