Dodaj do ulubionych

Kosmetyczka

28.04.12, 20:27
Witam,
Jestem w 5mc i potrzebuje pójść do kosmetyczki na oczyszczanie twarzy. Czy są jakieś przeciwskazania do tego zabiegu? Czy są jakieś maseczki, których nie powinnam zastostować?
bardzo dziękuje za odpowiedzi.
Agath
Obserwuj wątek
    • masak-rua Re: Kosmetyczka 28.04.12, 22:55
      Zapytaj lekarza
      A jak nie masz jak to zapytaj kosmetyczkę
      • madziab83 Re: Kosmetyczka 29.04.12, 00:49
        Możesz iść spokojnie na oczyszczanie, używa się maski rozpulchniającej a później z glinką lub w wersji droższej algową, wszystkie możesz mieć użyte. Spokojnie też można robić w ciąży mikrodermabrazję lub oksybrazję, osobiście polecam mikro diamentową bądź jeszcze lepiej korundową, daje lepsze efekty niż oksy.
    • dominikanj1 Re: Kosmetyczka 29.04.12, 12:47
      wszelkie maski, samo oczyszczani i dermabrazja są dozwolone.
      w zabiegu oczyszczania w ramach dezynfekcji skóry stosuję się niekiedy Darsonwalizację i ona jest zakazana.
      • madziab83 Re: Kosmetyczka 29.04.12, 13:33
        no tak, ale darsonwalizacja to już przeżytek i nowoczesne salony tego nie praktykują. Także idź i się oczyszczaj bez wyrzutów sumieniasmile
        • dominikanj1 Re: Kosmetyczka 30.04.12, 11:12
          och, dziękuję za poprawkę...
          no tak, przecież mamy pewność że istnieją już same nowoczesne gabinety gdzie nie wykonuje się tego zabiegu i autorka właśnie do takiego trafi uncertain
    • tomelanka Re: Kosmetyczka 29.04.12, 22:01
      niewskazane sa tylko chyba zabiegi z pradami, np. peeling kawitacyjny
    • kamizelkaratunkowa Re: Kosmetyczka 30.04.12, 13:48
      Nie wiem dokładnie co wolno a czego nie ale na pewno nie pytaj o to kosmetyczki bo na pewno Ci powie, że wszystko wolno bo będzie chciała zarobić. Tylko nie idz do takiego salonu, w ktorym robią sztuczne paznokcie bo wdychanie tych chemikaliów jest na pewno szkodliwe.
      • ichi51e2 Re: Kosmetyczka 30.04.12, 17:10
        z moich doswiadczen raczej jak juz sie pojdzie twierdza ze nic nie mozna zrobic... np ja robie wosk (nogi, bikini paszki) i kosmetyczka blagala zeby nie bo naczynia krwionosne plytko, skora wrazliwa - beda wylewy. Uparlam sie i rzeczywiscie w jednym miejscu maly siniak byl - zniknal po 2 dniach.
        • agath77 Re: Kosmetyczka 30.04.12, 17:52
          Dziękuje bardzo za wszystkie odpowiedzi.
          Super, to idę na oczyszczanie, bo już masakre mam na buzi. Nawet nie wiedziałam, że i mikrodermabrazje mogę zrobić, ale to za m-c w takim razie po oczyszczaniu.
          Aga
    • alpagania Re: Kosmetyczka 02.05.12, 12:23
      nie spotkałam się z przeciwwskazaniami do tego zabiegu, ale profilaktycznie zapytaj swoją kosmetyczkę - powinna wiedzieć czy na kosmetykach których używa nie ma takich przeciwwskazań
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka