agath77 28.04.12, 20:27 Witam, Jestem w 5mc i potrzebuje pójść do kosmetyczki na oczyszczanie twarzy. Czy są jakieś przeciwskazania do tego zabiegu? Czy są jakieś maseczki, których nie powinnam zastostować? bardzo dziękuje za odpowiedzi. Agath Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
masak-rua Re: Kosmetyczka 28.04.12, 22:55 Zapytaj lekarza A jak nie masz jak to zapytaj kosmetyczkę Odpowiedz Link Zgłoś
madziab83 Re: Kosmetyczka 29.04.12, 00:49 Możesz iść spokojnie na oczyszczanie, używa się maski rozpulchniającej a później z glinką lub w wersji droższej algową, wszystkie możesz mieć użyte. Spokojnie też można robić w ciąży mikrodermabrazję lub oksybrazję, osobiście polecam mikro diamentową bądź jeszcze lepiej korundową, daje lepsze efekty niż oksy. Odpowiedz Link Zgłoś
dominikanj1 Re: Kosmetyczka 29.04.12, 12:47 wszelkie maski, samo oczyszczani i dermabrazja są dozwolone. w zabiegu oczyszczania w ramach dezynfekcji skóry stosuję się niekiedy Darsonwalizację i ona jest zakazana. Odpowiedz Link Zgłoś
madziab83 Re: Kosmetyczka 29.04.12, 13:33 no tak, ale darsonwalizacja to już przeżytek i nowoczesne salony tego nie praktykują. Także idź i się oczyszczaj bez wyrzutów sumienia Odpowiedz Link Zgłoś
dominikanj1 Re: Kosmetyczka 30.04.12, 11:12 och, dziękuję za poprawkę... no tak, przecież mamy pewność że istnieją już same nowoczesne gabinety gdzie nie wykonuje się tego zabiegu i autorka właśnie do takiego trafi Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: Kosmetyczka 29.04.12, 22:01 niewskazane sa tylko chyba zabiegi z pradami, np. peeling kawitacyjny Odpowiedz Link Zgłoś
kamizelkaratunkowa Re: Kosmetyczka 30.04.12, 13:48 Nie wiem dokładnie co wolno a czego nie ale na pewno nie pytaj o to kosmetyczki bo na pewno Ci powie, że wszystko wolno bo będzie chciała zarobić. Tylko nie idz do takiego salonu, w ktorym robią sztuczne paznokcie bo wdychanie tych chemikaliów jest na pewno szkodliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e2 Re: Kosmetyczka 30.04.12, 17:10 z moich doswiadczen raczej jak juz sie pojdzie twierdza ze nic nie mozna zrobic... np ja robie wosk (nogi, bikini paszki) i kosmetyczka blagala zeby nie bo naczynia krwionosne plytko, skora wrazliwa - beda wylewy. Uparlam sie i rzeczywiscie w jednym miejscu maly siniak byl - zniknal po 2 dniach. Odpowiedz Link Zgłoś
agath77 Re: Kosmetyczka 30.04.12, 17:52 Dziękuje bardzo za wszystkie odpowiedzi. Super, to idę na oczyszczanie, bo już masakre mam na buzi. Nawet nie wiedziałam, że i mikrodermabrazje mogę zrobić, ale to za m-c w takim razie po oczyszczaniu. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
alpagania Re: Kosmetyczka 02.05.12, 12:23 nie spotkałam się z przeciwwskazaniami do tego zabiegu, ale profilaktycznie zapytaj swoją kosmetyczkę - powinna wiedzieć czy na kosmetykach których używa nie ma takich przeciwwskazań Odpowiedz Link Zgłoś