Dodaj do ulubionych

USG szyjki macicy

11.07.12, 12:14
Jestem w 25 tygodniu ciąży. Podczas badania usg tv lekarz stwierdził szyjkę kształtu walca długości 36mm, z niewielkim wpuklaniem się w kształcie lejka. Łożysko na ścianie tylnej , niskoschodzące. Podobno może grozić mi przedwczesny poród i czeka mnie leżenie do końca ciąży. Czy któraś z was ma może takie rozpoznanie?
Obserwuj wątek
    • kisi_165 Re: USG szyjki macicy 11.07.12, 14:17
      Koleżanka od18 brała duphaston i imagnez od 22 tyg. bierze fenoterol od 23 ma skróconą szyjkę od wewnątrz nakaz leżenia i oszczędzania. 26 krwawienie. Obecnie zaczyna 32 tydzień miała trzy razy podane sterydy na rozwój płuc. W 30 tygodniu stwierdzoną ma skróconą szyjkę i założony pessar. I jak narazie cisza i spokój... więc da się dotrwać do w miarę bezpiecznego tyg. tyle,że ona siedzi w domu,mało chodzi, nie gotuje i nie sprząta.
      • kisi_165 Re: USG szyjki macicy 11.07.12, 14:19
        wsumie to skróconą od wewnątrz ma już od 22/23 Bo tak dwa razy lądowała w szpitalu z twardnieniem brzucha i podbolewaniem.
        Mnie w obecnej ciąży a zaczynam 26tydz. Również podbolewa czasem miesiączkowo. Brzuch już nie twardnieje bo biorę fenoterol od soboty(stwierdzona skrócona szyjka) staram się jak mogę oszczędzać ale podobno od wewnątrz wszystko wporządku.
        • ewikowa Re: USG szyjki macicy 11.07.12, 14:24
          ja tak mialam, i lezalam calkowicie plackiem od 20tyg do 36go tygodnia.
          lezec lezec lezec lezec.
          Jest tez forum ciazowe lezaki jesli cie takowe interesujesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka