Dodaj do ulubionych

Ból brzucha, jechać na IP?

19.07.12, 15:15
Jestem w 13 tyg, mam krwiaka ok 10 cm. Na Ip byłam już kilka razy, z krwawieniami mniejszego lub większego stopnia. Plamienia mam co kilka dni, pobolewanie brzucha też. Od wczoraj mocniej boli mnie brzuch i plecy, okresowo. W nocy z bólu nie mogłam spać, ale nie mam krwawienia, tylko plamienia, jak zwykle. No- Spa słabo działa. Pojechałybyście na IP? Dodam że w moich okolicznych szpitalach na IP czekałam trzy godziny z dużym krwawieniem, a mój rekord to pięć godzin, raczej mało się przejmują tak wczesną ciążą.
Obserwuj wątek
    • natka87-8 Re: Ból brzucha, jechać na IP? 19.07.12, 15:24
      gdy mnie bolał brzuch i plecy okresowo to rozpoczynało się poronienie- najpierw było beżowe plamienie, potem bardziej brązowe.bolalo przy tym jak na okres. nie chce cie straszyć, ale jesli zależy ci na tej ciąży to zgłoś się na ip. nie zaszkodzi, a może pomoże.powodzenia
      • ochra Re: Ból brzucha, jechać na IP? 19.07.12, 15:28
        Uprzedzano mnie że mogę plamić z powodu krwiaka, do plamień już się przyzwyczaiłam.
    • trusia29 Re: Ból brzucha, jechać na IP? 19.07.12, 15:57
      Ja bym została w domu i oszczędzała się. Przecież nic Ci tam nie pomogą? Bo co mogą w 13 tygodniu? Wepchną Ci najwyżej duphaston. Choć pewnie duphaston (lub luteinę)i tak bierzesz, bo u nas się go daje bez opamiętania, nawet bez badania czy przyczyną krwawienia jest niedobór progesteronu.
      Jeśli znasz przyczynę krwawienia to pozostaje Ci oszczędzać się i czekać aż krwiak się wchłonie, czego Ci życzę.
      • ochra Re: Ból brzucha, jechać na IP? 19.07.12, 16:21
        Ten cholerny krwiak rośnie wraz z ciążą.
      • ochra Re: Ból brzucha, jechać na IP? 19.07.12, 16:23
        Jeszcze do Trusi. Trusiu, a wiesz, że progesteron działa rozluźniająco na macicę? I właśnie dlatego go dają przy skurczach, mimo braku niedoborow. Tak, oczywiście biorę i czuję że po tabletce ból się zmniejsza.
        • trusia29 Re: Ból brzucha, jechać na IP? 19.07.12, 20:58
          Nie nie wiedziałam ze ma takie działanie.
          Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, oszczędzaj się. Nie ma co stresować się wyjazdami na pogotowie, bo to tylko dodatkowy stres i wiele godzin czekania a i tak nic nie pomogą (bo nie mają możliwości).
    • chyba.ze Re: Ból brzucha, jechać na IP? 19.07.12, 16:08
      Skoro nie plamisz/ krwawisz żywo czerwoną krwią nie ma po co jechać na IP
      Zwolnij, odpoczywaj i poleguj więcej niż zwykle.
      Nawet gdy położą Cię na oddziale nie zaproponują nic więcej.
      • ochra Re: Ból brzucha, jechać na IP? 19.07.12, 16:19
        A nie dają czegoś mocniejszego niż no- spa?
        • ewabaranek Re: Ból brzucha, jechać na IP? 20.07.12, 10:17
          dają, ja na bóle dostałam zastrzyk w zadek rozkurczowo-przeciwbólowy jak nospa nie pomagała. nie wiem jednak co w nim było.

ochra napisała:

> A nie dają czegoś mocniejszego niż no- spa?
          • misiu.stefan Re: Ból brzucha, jechać na IP? 20.07.12, 10:55
            A ja bym chyba pojechała. Skoro ból był taki, że nie mogłaś spać to pojechałabym na IP i prosiła o coś od bólu.
    • kotkowa Re: Ból brzucha, jechać na IP? 20.07.12, 11:56
      13 tc to już nie jest taka wczesna ciąża, pojechałabym na IP, jeśli nie możesz do lekarza na USG się umówić szybko.
    • black.joanna Re: Ból brzucha, jechać na IP? 20.07.12, 12:00
      Ja bym pojechała
    • sana Re: Ból brzucha, jechać na IP? 20.07.12, 12:01
      Ja bym pojechała. Wolałabym spędzić 5 godzina na IP, niż nie spać ze strachu o dziecko. Ból brzucha w ciąży nie jest dobrym objawem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka