Dodaj do ulubionych

JAKI KREM NA ROZSTĘPY???

29.06.04, 15:01
Dziewczyny jakiego kremu na rozstępy używacie? Zastanawiam się nad VICHY ale
jest on troche drogi wiec pomyślałam, że może jest jakiś tańszy a równie
dobry jak VICHY.
P.S. Pozdrawiam wszystkie forumowiczki i z góry dziękuje za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • j123 Re: JAKI KREM NA ROZSTĘPY??? 29.06.04, 15:05
      używałam wielu kremó polskich i zagranicznych i żaden nie pomógł. odkryłam
      balsam do ciała Garnier do pielęgnacji bardzo suchej skóry. Od tej pory nie
      pojawił mi się żaden rozstęp a stare zbladły. Jestem w 9 miesiącu. Cena ok. 16
      zł za 400ml.
      • agata12 Re: JAKI KREM NA ROZSTĘPY??? 29.06.04, 21:23
        A jaki na cellulitis? Mnie się zrobił straszny na udach i pośladkach!! POMOCY!!
      • agatris Re: rozstępy na piersiach-POMOCY 29.06.04, 21:38
        dziewczyny co robić, mimio używania kremów pojawiły mi sie rozstępy na
        piersiach i to dosłownie z dnia na dzień, a jestem dopiero w 17 tc. Na brzuchu
        i zadnym innym miejscu nic się nie dzieje, tylko na piersiach. Jestem
        przerażona, w dodatku piersi od początku ciąży rosną mi jak na drożdzach i nie
        nadążam z kupowaniem staników, poradźcie coś- proszę...
        czy po ciąży te istniejące już rozstepy są bardzo widoczne?
        • asochac1 Re: rozstępy na piersiach-POMOCY 30.06.04, 11:47
          U mnie tez sie zrobiły z dnia na dzien po urodzeniu dziecka jak dostałam nawału
          mleka - piersi w jedna noc urosły o 2 rozmiary i rozstępy tragiczne. Jest taki
          krem Musteli na rozstepy, którym smarujesz nie cale piersi, tylko te miejsca,
          gdzie rozstępy sie zrobiły, mozna uzywac i w ciąży i przy karmieniu. Podobno
          działa na już istniejące rozstępy(bo inne tylko zapobiegają). Nie wiem czy jest
          taki rewelacyjny jak pisza bo ja sie nie zdecydowałam (kosztuje ok. 90 PLN)
    • ania.sobolewska Re: JAKI KREM NA ROZSTĘPY??? 29.06.04, 15:06
      Witaj!
      Rok temu byłam w ciąży i od 4 miesiaca uzywałam Kremu na rozstępy GERBER.
      Stosowałam go jeszcze przez 3 miesiace po urodzeniu mojego Kacpra. Rozstepów
      praktycznie nie mam żadnych, a w ciąży przytyłam ok.16 kg. Naprawde polecam, ja
      byłam z niego zadowolona, cena tez jest przystepna.
      Pozdrawiam
      Ania, mama 10 miesiecznego Kacpra
      • patrischa Re: JAKI KREM NA ROZSTĘPY??? 29.06.04, 15:19
        ja tez polecam gerbera...nie jest drogi 25 zl , wczesniej uzywalam mustelli ale
        starczyla mi na miesiac a kosztuje 90 zl, gerberem smaruje sie rano, wiczorem
        oliwko dla dzieci i jak do tej pory nie mam zadnych rozstepow-7
        miesiac...zobaczymy do konca
      • t.nina Re: JAKI KREM NA ROZSTĘPY??? 29.06.04, 19:31
        Mam roczne dziecko i o niebo lepszą figurę niż przed ciążą. Stosowałam Gerber,
        rozsępy widziałam tylko u koleżanek. Bez skrępowania noszę krótkie bluzki i
        często słyszę "Ty masz TAKI brzuch po ciąży?!?!?". Nie tylko nie ma rostępów,
        ale skóra nie jest obwisła. Z drugiej strony znam takie, co wydały grube
        pieniądze na markowe kremy, a rozstępy mają, bo dużo i szybko przytyły, a skóra
        też ma ograniczoną wytrzymałość. Smarujcie się dziewczynki i bądźcie piękne!
    • ka_wier Re: JAKI KREM NA ROZSTĘPY??? 29.06.04, 15:18
      ja sie strasznie bałam rozstępów, bo mam skórę jak moja mama, a ona ma brzuch
      po ciażach- straaaaszny. poradziły mi koleżanki- najpierw oliwka, wetrzeć, a
      potem bezpośrednio na nią krem na rozstepy. ja stosuję penaten, ale moja
      szwagierka gerbera. koniecznie systematycznie min. 2 razy dziennie. ani ona ani
      ja, odpukac, nie mamy rozstepów. obie 9 miesiac.
    • dosiadpl Re: JAKI KREM NA ROZSTĘPY??? 29.06.04, 16:08
      ja od 2 miesiaca stosuje L'oreal na rozstepy /ja go kupuje w sephorze bo tylko
      tam widzialam/ moge w 100% polecic, jestem na finishu i ani jednego rozstepu
    • mama1879 Re: JAKI KREM NA ROZSTĘPY??? 29.06.04, 22:07
      Ja ostatnio kupiłam penaten i nie polecam. Jest tak gęsty i tłusty że wogóle nie można go rozsmarować. Dla mnie fatalny. Nie wiem na ile jest skuteczny ale jak dla mnie nie nadaje sie do użytku.
    • anna20045 Re: JAKI KREM NA ROZSTĘPY??? 30.06.04, 09:37
      Ja również stosowałam gerbera dla mnie miał dobrą konsystencję. Stosowałam też
      Vichy i Fissan. Mimo to rozstępy pojawiły mi się na udach więc teraz staram się
      je rozjaśnić. Ja mają powstać to powstaną bez względu na używane przez nas
      kremy-niestety.
      Co do cellulitu to w ciąży nie wolno stosowac kremów likwidujacych go. Musisz
      poczekać aż urodzisz.
      • agata12 Re: JAKI KREM NA ROZSTĘPY??? 30.06.04, 10:12
        Dzięki za odpowiedź. Cóż martwi mnie to nieco, bo narazie rozstępów nie mam ale
        za to cellulit straszny. Pozdrawiam Agata
        • t.nina Re: JAKI KREM NA ROZSTĘPY??? 30.06.04, 11:36
          Cellulit w ciąży jest chyba naturalny, odkłada sie tkanka tłuszczowa i tyle. Na
          szczęście przy karmieniu szybciutko znika. Dla wzmocnienia efektu można się
          smarować jakimś specyfikiem.Niestety im więcej utyjesz tym potem trudniej.

Pozdrawiam.
    • dosiadpl Re: JAKI KREM NA ROZSTĘPY??? 30.06.04, 14:09
      co do kremow na cellulittis to nei jest prawda ze zadnych nei mozna stosaowac.
      Nie zaleca sie tych z retinolem, jednak jest cale mnostwo bez ktore mozna
      stosowac. Nie dajmy sie zwariowac! Ciaza to nie choroba.
      • anna20045 Re: JAKI KREM NA ROZSTĘPY??? 30.06.04, 16:16
        dosiadpl napisała:

> co do kremow na cellulittis to nei jest prawda ze zadnych nei mozna
        stosaowac.
        > Nie zaleca sie tych z retinolem, jednak jest cale mnostwo bez ktore mozna
        > stosowac. Nie dajmy sie zwariowac! Ciaza to nie choroba.

To prawda. Nie zaleca się tych z retinolem i również prawdą jest, że ciąża to
        nie choroba smile Ale ja mimo, że cellulit pojawił mi się jakoś po kremy nie
        sięgnęłam...naczytałam się o kremach antycellulitowych i wolę poczekać aż
        urodzę.
        Przyznam, że temat zarówno rozstępów jak i cellulitu był mi obcy do czasu
        ciąży. Po pojawieniu się pierwszych rozstępów byłam załamana. Właśnie tym, że
        nie ma kremów na ich zwalczanie. Nie przeszkadzają mi te na biodrach a te na
        udach...spódnicy krótszej niż 3/4 chyba już nie założę sad
        Najciekawsze jest to, że mimo smarowania ciała przez całą ciążę, niktórym
        kobitkom rozstępy wychodzą 1-2 tygodnie po porodzie. No i jak tu być dobrej
        myśli, że nas to minie? smile
    • atlantis75 Pytanie o GERBERA 30.06.04, 14:15
      Dziewczyny, czy krem Gerber kupuje się w aptece?
      Rozglądam się od dłuższego czasu za dobrym kremem o przystępnej cenie. Na razie
      stosuję krem na rozstępy Avonu, 5 mies. ciąży i wszystko o.k. Ale chciałabym
      spróbować czegoś nowego.
      Pozdrawiam. Atlantis smile
      • anna20045 Re: Pytanie o GERBERA 30.06.04, 16:17
        atlantis75 napisała:

> Dziewczyny, czy krem Gerber kupuje się w aptece?
        > Rozglądam się od dłuższego czasu za dobrym kremem o przystępnej cenie. Na
        razie
        >
        > stosuję krem na rozstępy Avonu, 5 mies. ciąży i wszystko o.k. Ale chciałabym
        > spróbować czegoś nowego.
        > Pozdrawiam. Atlantis smile

Ja kupowałam w aptece.
      • myszka_80 Re: Pytanie o GERBERA 30.06.04, 18:18
        Ja widziałam w Leclercu,pewnie w innych supermarketach też są.
        Pozdrawiam Basia i 21 tyg Brzusio
    • sonnja1 A czy Fissan mozna stos. na piersi? 30.06.04, 15:04
      W ulotce mowa tylko o brzuchu udach posladkach, ani slowa o piersiach. Mozna
      czy nie?
    • olaolika Re: Bardzo dziekuje za wszystkie wypowiedzi 30.06.04, 16:28
      Dziewczyny, bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Zdecyduje sie chyba na
      krem gerbera, zaraz jade go kupic.
      P.S. Pozdrawiam goraco wszystkie mamusie i przyszle mamusie.

• aneta.s28 Re: Bardzo dziekuje za wszystkie wypowiedzi 30.06.04, 19:30
        dziewczyny z rozstepami! u mnie pojawily sie niewielkie (jestem w 38 t.c) na
        biuscie i z boku bioder, gdzie biedna skora musi najbardziej wytrzymywac
        ciezar dzidziusia. Kierujac sie rada mojego gina siegnelam po krem na blizny
        CEPAN - kupuje sie go w aptece za ok. 10 zl. Szybko sie wchlania, jest robiony
        na bazie wazeliny. Jego jedyny, moim zdaniem, mankament to zapach. Mnie troche
        przypomina cebule ale szybko wietrzeje, wiec nie jest bardzo uciazliwy. Uwazam,
        ze jest skuteczny - moje czerwone paseczki znacznie zbladly i sa prawie
        niewidoczne. Konieczna systematycznosc! Mozna tez stosowac Contratubex, ale
        jest 3 x drozszy. Dopuszczalne jest stosowanie tych masci takze po porodzie,
        jednak w przypadku piersi nalezy bardzo uwazac, zeby nie podac kremu dziecku
        wraz z jedzonkiem. Pozdrawiam.
    • bima5 Re: JAKI KREM NA ROZSTĘPY??? 30.06.04, 20:09
      Przestalam wierzyc w kremy przeciw rozstępom. Wszystko jest sprawa uwarunkowań
      genetycznych. jestem w 34 t.c., do wczoraj nie mialam ani jednego rozstępu na
      brzuchu, chociaż przytyłam już 15 kg. Brzuch miałam ogromny i mam coraz
      większy. Dzisiaj rano jak zawsze obejrzałam sie dokładnie w lustrze i co
      widzę?!! Cztery świeże, czerwone rozstępy. Na nic poszły moje marowania
      oliwkami, kremami, masłem, oliwą. Jak mają być to i tak będą
    • mery8811 KREM NA ROZSTĘPY AVON ??? 19.08.04, 07:56
      Mam pytanie, czy uzywacie kremu na rozstepy a Avonu, pomaga WAM, Zastanawiam
      sie czy kupic teraz ten krem, bo jest obecnie w promocji.
      Jestem w 6m-c ciazy i uzywałam przed tem Gerbera byłam zadowolona, nie mam
      rozstepów, no nogach i posladkach pojawił sie cellulitis, ale z tym narazie nie
      walcze, po prostu cała smaruje sie dodatkowo balsamem ujedrniajacym.
      W Avonie tez jest mleczko ujedrniajace do ciała, ale tego nie uzywam bo nie
      jestem pewna czy w ciazy mozna. Prosze o doradztwo i opnie, pozdrawiam
    • dominika8 Re: JAKI KREM NA ROZSTĘPY??? 19.08.04, 09:25
      też przeprowadziłam taką sondę kilka mc temu i dziewczyny mi doradziły
      Mustellę. Fajna, w miarę wydajna, ale zapach intensywny. Niestety droga,
      zapłaciłam 105 zł!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka