Dodaj do ulubionych

Poronienie, łyżeczkowanie a kolejna ciąża

21.09.12, 15:15
Dziewczyny,
W jakim czasie po poronieniu i łyżeczkowaniu zaszłyście w kolejną ciążę? Czy robiłyście jakieś badania, brałyście jakieś leki?
Obserwuj wątek
    • m.b.g Re: Poronienie, łyżeczkowanie a kolejna ciąża 21.09.12, 16:57
      Do pierwszego poronienia podeszłam "statystycznie" i nie robiłam badań. Zaszłam w ciążę po roku. Później znowu poroniłam, zrobiłam badania z wątku na forum "Poronienie", wszystko było ok, znowu zaszłam i mam synka.

Nie brałam żadnych leków na podtrzymanie mimo moim 3 strat. Nie było takiej potrzeby a "zapobiegawczo" nie widziałam sensu.
    • princesswhitewolf Re: Poronienie, łyżeczkowanie a kolejna ciąża 21.09.12, 17:06
      zrob badania hormonalne. Czasmi lekka niedoczynnosc czy nadczynnosc tarczycy moze byc przyczyna poronien. Nie chcesz drugi raz tego samego przezyc. A hormony daje sie regulowac lekami i bedzie wszystko ok.
      • suuperbaba Re: Poronienie, łyżeczkowanie a kolejna ciąża 21.09.12, 17:42
        Wazne co wyszlo Ci z badania histopatoligicznego po zabiegu..jaki powod poronienia?
        Mi nic nie wyszlo..tzn.z niewiadomych przyczyn, wiec w kolejnej ciazy bralam luteine i do 22tc zastrzyki clexane w brzuch (podejrzenie, ze byl skrzep malutki, ktory "zabil" zarodek)uncertain
        Mi ginekolog zrobila badania hormonalne..wyszlo wszystko ok, wiec odczekalismy ok 7 miesiecy! Zabieg mialam w marcu a w ciaze zaszlam w listopadzie. Jestem mama 8tygodniowej coreczkismile Powodzenia!
        • princesswhitewolf Re: Poronienie, łyżeczkowanie a kolejna ciąża 21.09.12, 19:36
          Czasem badanie histopatologiczne nic nie wykaze. Czasem wystqrxzy ze wynik jakiegoa hormonu tylko oacylujerzy gornej granicy i juz sa problemy. Czasem wszystkie badania byly ok a i tak bylo poronienie... Ot tak musialo byc widax
    • nini6 Re: Poronienie, łyżeczkowanie a kolejna ciąża 21.09.12, 17:41
      Trzy miesiące po poronieniu zaszłam w ciążę, nie robiłam żadnych badań poza histpatem wyskrobin.
    • dianaro Re: Poronienie, łyżeczkowanie a kolejna ciąża 21.09.12, 20:34
      Poroniłam w listopadzie 2011 roku w 11 tc, a w lutym br. zaszłam w ciążę. Poza badaniem histopatologicznym, które nie dało odpowiedzi co mogło być przyczyną oraz USG wraz z rozmową z ginekologiem, która dała "zielone światło" nic nie robiłam. Łykałam tylko Folik. Zaszłam w ciążę podczas pierwszej próby.
      • kasiak37 dianaro 21.09.12, 20:41
        masz za duza sygnaturke.Ze swojej strony proponuje usunac link nad suwaczkiem lub suwaczek.Dwa jednoczesnie to wiecej niz przepisowe 4 linijki tekstu.
    • guderianka Re: Poronienie, łyżeczkowanie a kolejna ciąża 22.09.12, 17:46
      Po 2 m-cach ( 2 cykle)
    • reewa Re: Poronienie, łyżeczkowanie a kolejna ciąża 22.09.12, 18:50
      W listopadzie urodziłam martwą córeczkę a w lutym zaszłam w ciążę. Moja lek kazała mi odczekać pół roku z zajściem w ciążę,żeby organizm całkowicie się zregenerował ale byłam w bardzo kiepskim stanie psych i zaszłam w ciążę wcześniej...
      Teraz jestem mamą prawie 5-letniego przytojniaka a w grudniu rodzę drugiego smile)))
      Pozdrawiam
    • migotka.s Re: Poronienie, łyżeczkowanie a kolejna ciąża 23.09.12, 00:11
      w ciaze zachodziłam szybko- w 3 cyklu po zabiegu, miałam w sumie 3 poronienia, po kazdym robiłam coraz wiecej badan, przyczynę znam i teraz biore na to leki - szybkie kolejne ciaze nie miały żadnego wplywu
      najwięcej czekałam miedzy poronieniem 1 a 2 - poł roku, potem szkoda mi juz było czasu
    • lidek0 Re: Poronienie, łyżeczkowanie a kolejna ciąża 23.09.12, 19:01
      Badania warto zrobić bo dzięki nim będziesz spokojniej podchodzić do kolejnych starań a przy tym być może znajdziesz przyczynę poronienia. A to kiedy będziesz mogła rozpocząć kolejne starania zależy właśnie od wyników badań. Ja niestety po łyżeczkowaniu miałam zrosty i w efekcie cp, ale mąż też musiał się przeleczyć bo miał bakterie w nasieniu. A tu forum.gazeta.pl/forum/w,11916,11770555,0,lista_badan_po_poronieniu_jeszcze_raz.html masz informację o badaniach.
    • progress04 Re: Poronienie, łyżeczkowanie a kolejna ciąża 23.09.12, 20:24
      6 m-cy.
      Przez ten czas 3 m-ce to była przerwa zalecona przez lekarza i wypełniona badaniami.
      Nic nie wykazały- przyczyna poronienia pozostała nieznana.
      Leków żadnych nie brałam, dopiero jak test wyszedł pozytywnie.
    • mania2008 [...] 24.09.12, 18:37
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka